SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Pe podium în Franţa » Ana Maria Brînză a cucerit bronzul astăzi, la etapa de Cupă Mondială de la Saint-Maur

Articol de - Publicat sambata, 01 martie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 01 martie 2014 19:26

Spadasina a fost învinsă în semifinale de chinezoaca Anqi Xu în minutul de aur

Ana Maria Brînză a fost din nou printre cele mai bune spadasine la o etapă de Cupă Mondială. De data aceasta ea a urcat pînă pe locul al treilea la Saint-Maur.

A fost o zi lungă pentru cea care conduce detaşat clasamentul mondial la spadă. Ana a început asalturile la 10:30 dimineaţa şi le-a încheiat la 5 şi jumătate, cu o medalie de bronz şi un buchet de flori.

Prima adversară a fost poloneza Magdalena Piekarska, de care Ana a trecut cu 15-7. În turul al doilea, a învins-o pe ucraineanca Anastasia Ivcenko, cu 15-13, iar în optimi de finală pe Wai Man Kong din Hong Kong, cu 15-8.

Pentru intrarea între primele patru şi în acelaşi timp pentru asigurarea locului pe podium, Ana s-a duelat tot cu o ucraineancă, una pe care o cunoaşte atît de bine şi în faţa căreia căuta revanşa. Iana Şemiakina, campioana olimpică de la Londra, care a învins-o la JO de la Londra la doar o tuşă. De la acea întîlnire cele două nu au mai dat una peste alta pe planşă în competiţiile individuale. Mai mult, Şemiakina o învinsese pe româncă în cinci din cele şapte înfruntări de pînă acum.

A fost un meci strîns, care a avut nevoie de un minut în plus pentru a fi decisă învingătoarea. Şi acesta a fost Ana Brînză, care s-a impus cu 6-5.
Tensiunea avea să fie şi mai mare în meciul din semifinale, unde Ana a înfruntat-o pe chinezoaica Xu Anqi. Cu un minut înainte de expirarea timpului, românca era condusă cu două tuşe, dar a reuşit să revină şi să-şi procure încă un minut pentru a forţa victoria. Însă, cea care a dat tuşa de aur a fost chinezoaica, ea impunîndu-se cu 8-7. Ana a rămas cu bronzul şi a urcat pentru a douăzecea oară pe podiumul unei etape de Cupă Mondială în carieră.

În 2014, ea a fost pe primul loc la Budapesta şi acum e pe locul trei la Saint-Maur. Mîine are loc concursul pe echipe, iar săptămîna viitoare spadasinele se reîntîlnesc în Spania, la Barcelona.

În gaşcă
În afara de Ana Maria Brînză, România a mai avut patru reprezentante pe tabloul de 64 de la Saint-Maur. Simona Pop a încheiat concursul pe poziţia a 15-a, Ana Constantin pe locul 32, Maria Udrea pe 39, iar Ioana Dumitru pe 63.

Citește și:

Adio! Cristi Chivu a ratat titlul cu Inter și și-a dat demisia: „Și cu asta am încheiat”
Stranieri
Adio! Cristi Chivu a ratat titlul cu Inter și și-a dat demisia: „Și cu asta am încheiat”
În Bundesliga a fost nebunie curată la baraj: au revenit de la 0-3! Imagini tari
Campionate
În Bundesliga a fost nebunie curată la baraj: au revenit de la 0-3! Imagini tari
Avocatul care a salvat FRF de la faliment în procesul cu Mititelu, implicat în scandalul momentului! Acuzat de trafic de influență și spălare de bani
Superliga
Avocatul care a salvat FRF de la faliment în procesul cu Mititelu, implicat în scandalul momentului! Acuzat de trafic de influență și spălare de bani

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  03 Martie 2014, 22:23

bravo ana maria.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează