FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Alte două încăierări! Ce urmează în conflictul FCSB - CSA, după ce Becali a pierdut numele "Steaua" » Recuperarea prejudiciului și a trofeelor

Articol de - Publicat sambata, 05 mai 2018 09:00

Clubul din Ghencea încearcă să obțină în instanță recuperarea unui prejudiciu de 37 de milioane de euro, pentru folosirea abuzivă a numelui "Steaua", dar și a palmaresului din perioada 1947-2003.

Vechi de 7 ani, războiul din instanțe între CSA Steaua București și FCSB este departe de a se fi încheiat. În afara deciziei definitive de ieri, alte două dosare se mai află pe rolul instanțelor.

1. Prejudiciu de 37 de milioane de euro
În septembrie 2016, colonelul Florin Talpan, juristul clubului Armatei, a inițiat la Tribunalul București procesul în care, pentru folosirea abuzivă a numelui "Steaua București" de către clubul lui Gigi Becali, din 2003, a fost estimat un prejudiciu de 36.826.310 euro! Dosarul este în curs de judecare, următorul termen fiind stabilit pentru miercuri, 9 mai.

2. Vor trofeele!

La sfârșitul anului trecut, pe 29 decembrie, același Florin Talpan a inițiat încă o acțiune în instanță, tot la Tribunalul București, împotriva celor de la FCSB. De această dată, miza este palmaresul. Ambele grupări consideră că sunt continuatoarele clubului înființat în 1947. FCSB are ca argument faptul că a preluat echipa de la Armată, că a asigurat continuitatea și a obținut de atunci performanțe interne și în plan european. CSA Steaua susține însă că este vorba despre echipa Armatei și cere în instanță să-i fie recunoscut palmaresul din perioada 1947-2004. Adică: 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1987). Deocamdată, dosarul este în fază incipientă și nu a primit un prim termen la Tribunalul București. z

DECLARAȚIE
"Eu sper și am toate motivele să cred că vom câștiga și aceste două procese, cu palmaresul și cu prejudiciul. Hotărârile definitive ale instanțelor sunt o dovadă clară că Gigi Becali a folosit atâția ani abuziv și cu rea-credință numele, sigla, notorietatea numelui «Steaua»"
Colonel Florin Talpan, jurist CSA Steaua București


Marius Mărgărit

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (91)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  05 Mai 2018, 09:28

Ce e de fapt..FCSB ? De ce se folosește mereu doar inițialele ? De ce nu se folosește în media ca în cazul altora ..ex : FC Voluntari sau FC Botoșani ?! În asta constă confuzia indusă de Becali, ca toată lumea să creadă că e inclus acolo cuvantul ”steaua” când de fapt e...”Sport”(Bucuresti) !!! Liga și FRF trebuie să lămurască odată această problemă care crează confuzie și ...iluzie !

jack_the_striper
jack_the_striper  •  05 Mai 2018, 09:42

VREM STEMA CU FC FCSB pe GSP.RO!!!

legendavisinie
legendavisinie  •  05 Mai 2018, 09:42
Postat de hiuman pe 05 Mai 2018, 09:38

va agitati degeaba pe oricine intrebi cine e fcsb iti zice instantaneu STEAUA

Așa sunt fcsbiștii, pricep mai greu. Nu și-au dat ei seama că poartă pelerine roșii și albe, ce pretenții să ai?

Vezi toate comentariile (91)
Comentează