FOTBAL  »  NATIONALA  »  RUPTURĂ

S-a spart vestiarul României! Sursele GSP dezvăluie fractura dură produsă între veterani și puștii veniți de la U21

Articol de , - Publicat vineri, 22 noiembrie 2019 09:00

ROMÂNIA. Nicolae Stanciu a acuzat tinerii de lipsă de respect, cei vizați de garda veche fiind I. Radu, Pușcaș și Coman, conform unor apropiați ai naționalei. Tătărușanu, Chiricheș și Stanciu sunt marii opozanți ai noului val.

Înfrângerile, prestațiile jalnice din partidele cu Suedia (0-2) și cu Spania (0-5), ratarea jenantă a calificării la Euro din preliminariile clasice au fost doar vârful aisbergului. Pentru că Stanciu a spart gheața și, într-un interviu pentru prosport.ro, dat chiar înaintea ultimei „duble” de coșmar a naționalei, a dezvăluit starea de spirit care domina vestiarul tricolor: 

„Eu am debutat în 2016, aveam 23 de ani și veneam de la Steaua. Când m-am dus la națională, îmi era rușine. Nu vreau să zic nimic rău, pentru că sunt unii tineri care sunt pâinea lui Dumnezeu, dar sunt alții care nu au pic de respect. Și nu față de mine, dar mai sunt Tătărușanu sau Chiricheș, care au peste 50 de meciuri la echipa națională! Omul ăla joacă în Franța, a fost unul dintre cei mai buni portari din campionat. Chiricheș a fost la Tottenham, la Napoli”.

Nu i-au dat voie să țină discursul de la U21

Gazeta anticipase conflictul de generații încă de la convocările pentru meciurile cu Suedia și cu Spania, aflând că absența lui Ionuț Radu avea legătură cu relația tot mai plină de asperități dintre el și Contra. 

Selecționerul îi promisese că-l va folosi în Malta sau cu Feroe, dar l-a lăsat mereu pe margine. În plus, Radu vorbea în vestiar, era deranjat că nu i se dă nicio șansă, fiind preferat Tătărușanu indiferent de situație, deși nu apără la Lyon, în timp ce el este titular în Serie A, la Genoa.

Cu personalitatea lui, Radu ar fi vrut să țină și în vestiarul seniorilor acele discursuri motivaționale folosite la U21, ceea ce a stârnit nemulțumirea „senatorilor”. Iar cei mai potrivnici noului val sunt Tătărușanu, Chiricheș și Stanciu. Mai ales primii doi, deveniți rezerve eterne la club, astfel încât naționala rămâne unica supapă a carierei.

Contra a stat de partea veteranilor

Surse apropiate naționalei susțin că vestiarul a fost însă mult mai scindat, un adevărat butoi cu pulbere: 

„Apariția contingentului de la U21 nu a picat bine veteranilor. Puștii au venit pe cai mari după semifinala de la Euro, cu figuri, cu vocea sus. Se vorbește că nu prea salutau colegii mai vechi, nu băgau pe nimeni în seamă. După meciul cu Norvegia, Pușcaș ar fi spus că a luat mingea să bată acel penalty fiindcă nimeni altcineva nu a avut curaj s-o facă. Stanciu acuză acum lipsa de respect, dar în acel moment, pe teren, nu a schițat niciun gest ca să execute, deși era cel desemnat de Contra. Și de Coman se plâng, că e cu nasul pe sus și nu acceptă sfaturi. Cam ei trei sunt vizați de «bătrâni». În rest, n-au fost probleme cu Marin, Cicâldău, Ianis, Rus sau Nede”.

Prins la mijloc, Contra s-a plasat de partea jucătorilor mai experimentați. A adus mulți băieți de la U21, dar mai degrabă sub presiunea publică decât din convingere. Nu a reușit să rezolve conflictul fățiș din cabină, terminându-și mandatul în genunchi și cu săgeți directe către tineri, cărora le-a reproșat prestațiile cu Suedia și Spania.

„Am zis de la început că e diferență mare între ce joci la U21 și ce la naționala mare. Dar jucătorii au văzut cum se joacă la cel mai înalt nivel”
Cosmin Contra, fost selecționer România

8 jucătoridin fosta echipă U21 au fost convocați pentru partidele cu Suedia și cu Spania, 4 fiind titulari în primul joc și 7 în al doilea

Citește și:

A ieșit în față după demisia lui Contra! „Eu n-am vrut să-l luăm pe Ionuț Radu la națională”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Alex Chipciu are cale liberă spre FCSB! » Curățenie totală la U Cluj: „Trebuie să lupte, nu să stea la căldurică!”
Superliga
Alex Chipciu are cale liberă spre FCSB! » Curățenie totală la U Cluj: „Trebuie să lupte, nu să stea la căldurică!”
Corvinul a făcut primul transfer al verii! » Fotbalistul cu care hunedorenii vor ataca preliminariile europene
Liga 2
Corvinul a făcut primul transfer al verii! » Fotbalistul cu care hunedorenii vor ataca preliminariile europene
Doliu în handbalul românesc. S-a stins din viață dublul campion mondial Ștefan Birtalan
Handbal
Doliu în handbalul românesc. S-a stins din viață dublul campion mondial Ștefan Birtalan

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (47)
780708698710213
Razvan Claudiu  •  22 Noiembrie 2019, 09:11

Eu pt. asta pe Stanciu si Chiriches nu i-as mai convoca niciodata la nationala. Sa ne povesteasca ei de performantele lor.

valu4ever
valu4ever  •  22 Noiembrie 2019, 09:09

Mare jucator Chiriches,numai chifle a dat pentru nationala!Ce sa mai caute asta in lot?

piffou
piffou  •  22 Noiembrie 2019, 16:09

Nu înțeleg de ce veteranii sunt deranjați de atitudinea acestor tineri, să mă ierte, îi respect, dar nu au realizat nimic la națională, merită un asemenea tratament... Vrei să spui că mai merită o șansă? Ai încredere că acum pot ei să schimbe ceva? Eu cred că nu... Poate îmi vei spune că nici tinerii nu au reușit nimic încă... Este adevărat... Dar avem o șansă, o șansă mică, mare, cine știe! De aceea trebuie crescuți acești jucători de la tineret, trebuie încurajați, trebuie să li se acorde prioritate... Și încă ceva... Să încercăm să fim cumpătați în a defăima pe Hagi, el este cel care a revigorat fotbalul românesc dezumflat și bolnav, datorită lui avem aceste speranțe mici, mari cum sunt, ele sunt marca Hagi. Ianis este primul jucător după Mutu, care merită numărul 10, măcar pentru ce a făcut la tineret și pentru potențialul pe care îl are, este singurul jucător de la națională în jurul căruia se poate construi o formulă de succes. Atât Mann cât și Coman, și Marin, Rus și Pușcaș sunt foarte valoroși, pot fi piese foarte importante ale acestui puzzle, dar nu sunt genul de jucători în jurul cărora se poate construi, cel puțin eu nu cred. Trebuie să le dăm credit, măcar pentru viitor, căci prezentul nu există. Nu crezi? Oare înseamnă ceva să te califici la Euro și să aduni acolo înfrângeri după înfrângeri? De aceea hai să fim responsabili și să nu îi desfințăm, hai să ne numim suporteri și cu fapta nu doar cu eticheta, hai să privim departe....

Vezi toate comentariile (47)
Comentează