FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Suma colosală investită de Gică Hagi în Viitorul și în Academie: „Atât am băgat în zece ani! Niciodată nu e prea mult”

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 decembrie 2020 10:52 / Actualizat sambata, 26 decembrie 2020 11:15

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patronul Viitorului Constanța, a acceptat invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la o ediție specială de Crăciun a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Gică, ai scos și o carte. "Campionii Creează Campioni" se numește.
- Este vorba de o viziune despre cum trebuie interpretat fotbalul. În care să ai cinci puncte importante. Primul e strategia, pentru că trebuie să știi clar unde vrei să ajungi, apoi filozofia personală despre modul în care vrei să joci. Sistemele de joc care-ți plac și care crezi că îți merg bine și, evident, selecția jucătorilor. Sistemele le faci în funcție de jucătorii pe care îi ai. Cel mai greu punct e modul de a antrena. Joci cum antrenezi și antrenezi cum joci, acesta este motto-ul meu.

- Dacă citim cartea ta, mâine dăm drumul la treabă și ne iese?
- Cartea este părerea mea despre interpretarea fotbalului. Eu spun că este biblia noastră la Academie. Dacă urmărești cele cinci puncte poți să ai succes. E o carte tehnică, nu e una de povești. N-am scris de pomană cuvântul campioni. Noi la echipa mare am câștigat cele trei trofee după șapte ani, asta pentru că am produs jucători. Am produs campioni! Noi construim jucători care câștigă și au mentalitate de învingători.

- Deci strategia ta numărul unu...
- Nea Ovidiu, strategia și obiectivul nostru sunt să devenim cei mai buni. Ăsta e primul aspect și asta e mentalitatea mea, de aici plec, de aici construiesc. Mie îmi place să lucrez pe termen mediu și lung, nu de azi pe mâine. De azi pe mâine e doar dezbatere. Doar în timp proiectele stau în picioare, iar finalitatea este să devin cel mai bun. Eu de când m-am născut mi-a plăcut să devin cel mai bun. Iar acest proiect mare ai nevoie de timp, de tineri și de foarte mult talent.

- E clar că ai nevoie de bani.
- Fotbalul mi-a dat totul, iar tot ce am e datorită lui. Am încercat să dau înapoi la fel de mult cât mi-a dat el mie. Niciodată nu e prea mult...

- Cât ai băgat până acum în Academie?
- Bugetul Academiei pe an este de un milion de euro. Deci doar pe cheltuieli avem zece milioane de euro investiți. Baza sportivă în totalitate a mai constat alte zece milioane!

Gică Hagi știe problemele Viitorului: "Ne-am pierdut personalitatea din teren! Echipa nu mai avea putere"

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

Citește și:

Transferul la FCSB a fost confirmat la miezul nopții! A făcut anunțul categoric: „A plecat”
Superliga
Transferul la FCSB a fost confirmat la miezul nopții! A făcut anunțul categoric: „A plecat”
A rămas fără permis după meciul Generației de Aur: „Vă dați seama cât de beat eram?” » Ce alcoolemie a avut
Nationala
A rămas fără permis după meciul Generației de Aur: „Vă dați seama cât de beat eram?” » Ce alcoolemie a avut
Primul transfer pregătit de Neil Lennon la Rapid » Presa din Scoția a făcut anunțul: este mijlocaș central și evoluează în Anglia
Superliga
Primul transfer pregătit de Neil Lennon la Rapid » Presa din Scoția a făcut anunțul: este mijlocaș central și evoluează în Anglia

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (20)
749913671784643
Razvan Marcel  •  26 Decembrie 2020, 12:22

Campionii crează, campioni.Sincer nu am vazut nici un jucător de valoare de la Viitorul.

1735457746481229
Alexandru Nica  •  26 Decembrie 2020, 11:34

Terminati cu articolele de ridicat in slavi echipa modesta de la Ovidiu. Si daca a bagat 20 de milioane, nimeni nu spune ca de cand este in Liga 1, numai cat a luat din drepturi si transferurile jucatorilor modesti. Sezonul asta l-a vandut pe Munteanu cu 2 milioane si 1 mil si ceva din drepturi, sezonul trecut a vandut de 8 milioane minim. Baza inseamna 2-3 terenuri, conditiile sunt de nivelul Regionalei din Germania sau Nacional 2 Franta. Pana acum performantele Viitorului sunt modeste, cu jucatori modesti si umilinte in Europa. Asta ne este nivel actual, din pacate!

1735457746481229
Alexandru Nica  •  26 Decembrie 2020, 13:05

Tin sa multumesc GSP-ului ca mi-a sters comentariul, nu pot accepta cum acest "patron de scoala de bani" si nu academie se victimizeaza. A bagat 20 de milioane? Bun, cati bani a scos din Transferuri? Transfermarkt imi spune pana acum, dupa calculele mele, cu aproximatie, ca din 2011 a vandut jucator in valoare totala de 33 milioane de EUR. La care adaugam banii de la UEFA in 2-3 sezoane, multi sponsori si in fiecare an, banii din drepturile TV. Nu putem sa inghitim orice articol doar pentru ca este Hagi, nu, faceti diferenta intre Hagi jucatori si Hagi antrenor si "patron".

Vezi toate comentariile (20)
Comentează