INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO MADRID - FC PORTO 0-0

Hațegan, acuzat de portughezi! Ce îi reproșează după partida Atletico - Porto

Hațegan, acuzat de portughezi! // sursa foto: Imago
Hațegan, acuzat de portughezi! // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 septembrie 2021 22:19 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 22:44

Ovidiu Hațegan a avut două faze dificile, la ambele hotărând în favoarea lui Atletico Madrid. Un gol anulat lui Porto și un om eliminat la oaspeți. „Arbitrii au fost cei mai slabi”, a protestat antrenorul Sergio Conceicao.

După ce, sezonul trecut, a arbitrat șapte meciuri de Champions, unul în play-off, cinci în grupe și ultimul în "sferturi", Ovidiu Hațegan a strâns deja două delegări în această stagiune de Ligă. Prima în turul 3 preliminar, la Steaua Roșie - Sheriff (1-1), a doua miercuri seară, Atlético - Porto (0-0).

Au fost două faze controversate, portughezii criticându-l pentru ambele.

Hațegan nu a verificat soluția VAR

În minutul 80, după o pasă greșită a lui Renan Lodi, Taremi a rămas singur cu Oblak. Atacantul iranian al lui Porto a ciupit mingea și s-a ciocnit cu portarul sloven, ieșit tare la blocaj. Taremi a căzut din contact, balonul ricoșând ca la biliard în plasă.

Avertizat de Video Assistant Referee, italianul Marco Di Bello, "centralul" a anulat prompt golul oaspeților. În cădere, vârful a atins puțin mingea cu mâna. "Un henț microscopic refuză victoria", a comentat malițios cotidianul O Jogo. Regulamentul susține că "se dictează henț dacă jucătorul înscrie cu mâna sau cu brațul, chiar dacă accidental, involuntar".

Hațegan a mers total pe soluția VAR, fără a mai revedea faza pe monitorul de la marginea terenului. Și pentru henț, și pentru un posibil penalty la ciocnirea Taremi - Oblak, cerut de lusitani.

Antrenorul Sérgio Conceição a protestat, la fel Taremi, jucătorul făcând semn cu brațele ca și cum "totul e decis".

„A fluierat un român, a decis un roman”

În al 5-lea minut de prelungire, Griezmann l-a fentat pe Mbemba și a scăpat spre poartă, fundașul advers faultându-l grosolan. "Roșu" direct.

A fost momentul în care Conceicao a imitat gestul lui Taremi după golul anulat. Și antrenorul i-a acuzat pe Hațegan și pe asistenții lui, Ghinguleac și Gheorghe: "Arbitrii au fost cei mai slabi de pe teren. Nu am văzut încă o dată faza golului, nu știu dacă a fost lovitură de pedeapsă înaintea hențului. Sigur însă nu trebuia eliminat Mbemba".

În caracterizarea arădeanului, O Jogo a titrat: "A fluierat un român, a decis un roman". Reproșându-i "unele cartonașe galbene" și stilul de arbitraj "inconsecvent, care nu a favorizat jocul. Iar decizia cea mai importantă i-a aparținut italianului Di Bello".

Am opinia mea. Am avut arbitraje contrare în Champions, precum cele cu Chelsea și City. Nu obținem nimic dacă ne lamentăm. A greși este uman
- Sergio Conceicao, antrenor Porto

10 cartonașea dat Ovidiu Hațegan miercuri, la Madrid, 3 jucătorilor lui Atlético, 7 celor de la Porto (6 galbene și unul roșu)

VIDEO Porumboiu despre Ovidiu Hațegan: "Are reminiscențe când le arbitrează pe CFR și pe Dinamo!"

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cicăldău și Moruțan, martori la un autogol absolut incredibil » Portarul lui Lazio a prins mingea și a trimis-o în propria poartă

Tensiuni la Barcelona » Ședință de urgență până la două dimineața, Koeman tremură pentru post!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  17 Septembrie 2021, 08:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  17 Septembrie 2021, 05:51

Hoțugane, vezi ca n-ai inteles bine, Bursucul de Petrescu a zis sa dati 2-3 penaltiuri pentru chefere, nu pentru alte echipe.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează