FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - SEPSI

VIDEO + FOTO Start entuziasmant în Liga 1! CS Universitatea Craiova și Sepsi, remiză spectaculoasă pe „Oblemenco” » Oltenii puteau pierde la ultima fază după ce au avut 2-0!

FOTO: Facebook @UCVOficial +6   FOTO
FOTO: Facebook @UCVOficial

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2022 23:37 / Actualizat vineri, 15 iulie 2022 23:48

CSU Craiova și Sepsi au remizat, scor 2-2, în prima rundă a sezonului 2022/2023 din Liga 1. Meciul a consemnat și prima intervenție VAR din competițiile interne. 

Pe Universitatea Craiova, startul campionatului a prins-o „ca-n gară”. Mirko Pigliacelli în fața bagajelor făcute și cu biletul de Palermo în buzunar, Gustavo strângându-și lucrurile, în așteptarea unui posibil transfer în Iran. Nu mai vorbim de campania de achiziții rămasă „în drum”, departe de a fi fost finalizată.

Prima decizie VAR din istoria Ligii 1: ROȘU direct, după ce Sepsi o egalase pe Craiova!
Craiova - Sepsi
Prima decizie VAR din istoria Ligii 1: ROȘU direct, după ce Sepsi o egalase pe Craiova!

CS Universitate Craiova și Sepsi, remiză entuziasmantă 

Așa și-au întâmpinat juveții, astăzi, sperietoarea din ultimii ani. Un Sepsi cu tentă oltenească - Bergodi le-a fost antrenor, Dimitrov, Bălașa, Tudorie și Bărbuț au îmbrăcat tricoul alb-albaștru, Păun și Ștefănescu sunt din Caracal - și ascendentul echipei care le-a suflat trofeul favorit, Cupa României, și care tocmai și-a adjudecat Supercupa, în fața campioanei CFR.

Șansa i-a surâs însă Băniei. Pigliacelli a salvat-o printr-un plonjon spectaculos, la șutul lui Ion Gheorghe, Tudorie a ratat voleul, la doar câțiva metri de poartă, Păun, la fel, din mijlocul careului. În schimb, în celălalt careu, proaspăt intratul Gustavo n-a iertat: 1-0. Și dacă Niczuly nu inventa un reflex magistral la „scărița” lui Koljici, trupa lui Laszlo Balint putea intra cu 2-0 în pauză!

Oaspeții au ieșit mai motivați de la cabine, însă au continuat să-și irosească oportunitățile. Golofca l-a întins pe Pigliacelli, apoi tribunele au „înghețat” la un contact „Piglia” - Tudorie, în careu. „Centralul” Radu Petrescu n-a văzut penalty, VAR l-a confirmat, pentru ca apoi, același Tudorie să dea din nou emoții, cu un "cap" alături.

Universitatea? În corzi. Debusolată. Dar, ca și-n prima parte, norocoasă. Fază de biliard, cu mingea circulând pe traseul Gustavo - Ivan - Koljici - Gustavo, și un nou gol al brazilianului: 2-0! Scor final?

+2 FOTO

Prima intervenție VAR din Liga 1

Sepsi n-ar fi Sepsi dacă ar ceda așa ușor. Și nici Bergodi n-ar fi Bergodi dacă n-ar avea mână bună la schimbări. Urmarea? Damașcan, abia introdus, i-a mulțumit prompt. 1-2, meci relansat. 

Și alte emoții pentru olteni, sancționați din nou, extrem de dur, pe final. Cu gol de către Nicolae Păun, 2-2, și cu „roșu” direct pentru Mateiu, de către VAR. Craioveanul, pentru intrarea criminală asupra autorului egalării, nesancționată inițial de Radu Petrescu. 

La ultima fază, Ispas a avut golul victoriei în gheată. A driblat un adversar în careu, însă nu l-a putut învinge și pe Pigliacelli, care a salvat-o pe Craiova de la înfrângere.

FINAL » CSU Craiova - Sepsi 2-2

CSU Craiova - Sepsi, echipe de start

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli - Căpățînă, Papp, Screciu, Vătăjelu - Al. Crețu, Al. Matei - Roguljic, Baiaram, A. Ivan - Koljic 
Rezerve: D. Rusu - Martic, Găman, Sala, Nistor, Vînă, Gustavo, Cîmpanu, Markovic 
Antrenor: Laszlo Balint 

Sepsi: Niczuly - Ninaj, Bălașa, Mitrea, A. Dumitrescu - Dimitrov, N. Păun, I. Gheorghe, M. Ștefănescu - Bărbuț, Al. Tudorie 
Rezerve: Began - R. Ispas, D. Ciobotariu, D. Renta, Jonathan Rodriguez, Damascan, G. Dragomir, Rondon 
Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitru: Radu Petrescu / Asistenți: Radu Petrescu, Radu Ghinguleac 
Arbitru VAR: Andrei Chivulete / Arbitru AVAR: Andrei Constantinescu

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de CSU Craiova - Sepsi

Citește alte știri din Liga 1:

Angelescu surprinde! Ce va face cu banii primiți din vânzarea lui Rareș Ilie
RAPID
Angelescu surprinde! Ce va face cu banii primiți din vânzarea lui Rareș Ilie
18 țepe marca Dan Petrescu » Un singur „pariu” al antrenorului s-a impus la CFR Cluj!
CFR CLUJ
18 țepe marca Dan Petrescu » Un singur „pariu” al antrenorului s-a impus la CFR Cluj!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (103)
pittt
pittt  •  17 Iulie 2022, 21:44

Păi ce făcură-ți mă? Chicoteați că CSU a făcut egal cu Sepsi, care vouă v-a dat 5 iar pe voi vă bătură copiii ăia care nu jucară mai nimic?

tzintaru
tzintaru  •  17 Iulie 2022, 00:50
Postat de elefterie pe 16 Iulie 2022, 00:13

Mi-e indiferent până la urmă rezultatul, dar comentariul lui Grădinescu (persuasiv, aluziv, lipsit de obiectivitate) jignește cu obstinație inteligența teleapectatorilor! Grădi, du-te pe câmpii!!

Pai omul este cel mai bun comentator, singurul care poate face o atmosferă de meci mare.Ghinionul vostru este că el comentează de ceva timp,știi...a prins vremurile alea când juca Universitatea Craiova iar voi nu erați in proiect măcar.Ghinionul vostru,este un om vertical și cu demnitate.Poti da câteva exemple de oameni din fotbal care va considera pe voi echipa adevărată?E un băiat pe la pro sport care își întreabă mereu invitații,eu nu am auzit niciunul să spună că voi ați fi!

prazberg
prazberg  •  16 Iulie 2022, 23:16
Postat de george.br pe 16 Iulie 2022, 10:24

Ce relevanta are, Clonache, ceea ce trancanesti tu acolo? Miezul asa-zisilor suporteri mogoseni e format din oameni ce stau la mana PSD-ului in general si al primaresei in special. Oameni "de soi", adica...

Ce relevanta are? Esti prost? Mai citeste comentariile de cateva ori si daca tot nu pricepi, cere-i cuiva sa-ti explice ca la prosti. Numai tampenii tastati. In fine, noi am facut egal dupa ce am condus cu 2-0... tu, iti aduci aminte cele 5 goluri primite de la sepsi "acasa"? HAHAHA "looserilor"! Am pus in ghilimele fiindca asa stii tu sa scrii LOSER in engleza ta de balta.

Vezi toate comentariile (103)
Comentează