GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Austria, prima țară europeană care ar putea slăbi restricțiile impuse din cauza pandemiei

Austria a înregistrat o scădere a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele zile // sursă foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Austria a înregistrat o scădere a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele zile // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 07:59

Austria ar putea fi una dintre primele țări europene care va slăbi restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19, după ce a reușit să încetinească răspândirea virusului.

La final de săptămână, guvernul Austriei va revizui situația din prezent și va dezbate un plan pentru a relansa treptat economia țării, a spus vineri cancelarul Sebastian Kurz în Viena, conform Bloomberg.

Guvernul lui Kurz va examina duminică statisticile alături de experți în epidemiologie și își va prezenta planurile luni.

Totodată, cancelarul i-a îndemnat pe austrieci să continue să respecte măsurile de distanțare socială și i-a rugat să se abțină de la sărbătorirea vacanței de Paște în adunări mari familiale sau de prieteni.

Ultima oră » 3.613 de cazuri de infectări în România. 146 de decese

Totuși, Kurz este precaut. „Să nu tragem concluzii pripite pentru că există unele semnale pozitive”, le-a spus Kurz parlamentarilor. „Vă pot promite, dacă datele ne vor permite, vom face tot ce putem pentru a reveni la normalitate, pas cu pas”.

Austria, printre primele țări care a luat măsuri împotriva COVID-19

Austria a fost una dintre primele țări europene, după Italia, care a închis școlile și magazinele, luând această decizie pe 16 martie. Guvernul lui Kurz a adăugat măsuri precum purtarea obligatorie a măștilor de față în ultimele zile.

Aceste restricții au reușit să reducă numărul de noi infectări la mai puțin de 5% pe zi. De asemenea, numărul deceselor este în scădere de 4 zile consecutive.

186 de deceses-au înregistrat în Austria din cauza COVID-19, în timp ce 11.781 de persoane au fost depistate pozitiv

GALERIE FOTO. Imagini de pe întreg mapamondul, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

VIDEO: Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

Citește și alte știri despre COVID-19:

Bill Gates, articol-manifest: 3 sfaturi esențiale pentru oameni, în bătălia cruntă cu COVID-19

Metoda suedeză e un pericol, nu o salvare! Se înmulțesc cazurile de coronavirus în Stockholm

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
235272891211720
Plantație Zmeura Comisani  •  06 Aprilie 2020, 00:35

In mare, așa e... Chiar daca s-a făcut apel la populație sa nu iasă din casa decât pentru cumpăraturi sau serviciu, parcurile nu au fost închise, e permis sa te plimbi, chiar si in grup, daca e vorba de membrii familiei, care locuiesc la aceeași adresa...Lumea face sport, poți alerga dar sa păstrezi o distanta de cel puțin un metru fata de ceilalți, ca si la plimbare sau in mijloacele de transport in comun, care circula normal... Nu e obligatoriu portul măștii decât in magazine, unde se primește, gratuit, la intrare... pe strada sau in mijloacele de transport in comun nu e obligatoriu...

ursingur
ursingur  •  05 Aprilie 2020, 17:56

Pe bune? Acest articol nu spune nimic. Totul e la conditional viitor.... Care sunt măsurile? Domnul ziarist, ați putea schimba Austria cu orice altă țară și numele premierului și s-ar putea aplica la orice altă țară. Niste truisme de 2 bani.... click bait...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează