GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Klaus Iohannis, după recordul negativ de îmbolnăviri într-o singură zi: „Urmează săptămâni critice pentru sistemul medical” + mesaj pentru românii din Diaspora: „Nu veniți acasă de Paște!”

Klaus Iohannis este președintele României din 2014 +33   FOTO
Klaus Iohannis este președintele României din 2014

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 13:58

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut astăzi o conferință de presă, după anunțul ministrului Sănătății Nelu Tătaru, care a dezvăluit numărul record de infectați într-o singură zi cu COVID-19: 445.

Ultima oră » 3.183 de cazuri de infectări în România. 116 decese

Iohannis a făcut din nou apel la simțul civic al cetățenilor și a reluat mesajul categoric către românii din Diaspora, cărora le-a transmis să nu revină în țară cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Klaus Iohannis, președintele României: „Urmează săptămâni critice pentru sistemul medical”

„Am intrat de câteva zile în cea mai grea perioadă a acestei pandemii de coronavirus. Cu măsurile restrictive, am reușit să o întârziem cât mai miult posibil. Urmează săptămâni critice pentru sistemul medical din România. Este esențial să știm toți acest lucru. Vor veni momente care ne vor testa solidaritatea. Avem deja 116 semeni de-ai noștri care au decedat.

Știm sigur că depinde de noi să avem cât mai puține decese. Dacă nu respectăm cu strictețe toate măsurile impuse de autorități, pierderile de vieți omenești vor fi din ce în ce mai multe. Pandemia care afectează întreaga lume este una severă. Trebuie să câștigăm această bătălie, o luptă pe viață și pe moarte.

Măsurile de distanțare socială trebuie să rămână în vigoare până când acest virus va trece. Nu va fi nimeni cu adevărat în siguranță până nu vom fi cu toții în sigurantă. Se apropie cele mai importante sărbători creștine. De data aceasta, Învierea Domnului găsește întreaga omenire într-un moment de criză profundă. Fac un apel către românii din Diaspora, care mă umple de tristețe. Nu veniți anul acesta acasă de sărbători! Știu că este foarte greu să înțelegeți că revenirea în țară poate fi periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți foarte mult.

Pentru milioane de credincioși, este o dramă reală să nu poată merge de sărbători la biserică. Această perioadă va trece și ne vom uni în bisericile noastre cu și mai multă credință. Acum, nu există o altă cale de a vă proteja pe voi și pe ceilalți decât de a sta acasă și a respecta regulile de distanță socială”, a declarat Iohannis.

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

+29 FOTO

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Scandal imens în Marea Britanie » Gary Neville, atac extrem la Ministrul britanic al Sănătății: „Al naibii de laș!"

Ionuț Radu, interviu din izolare: „La ora asta eram calificați la European”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
tandd
tandd  •  03 Aprilie 2020, 22:20
Postat de Carlos Mendoza pe 03 Aprilie 2020, 19:29

"Nu veniti acasa"... zise cel ce inca face Bucuresti-Sibiu saptamanal... sounds right.

sibiu-romania?la asta te referi?aici discuttam de maidansporezi care revin, in tara aia pe care o injura non stop,din zone rosii destul de fierbinti.

972520872778599
Carlos Mendoza  •  03 Aprilie 2020, 19:29

"Nu veniti acasa"... zise cel ce inca face Bucuresti-Sibiu saptamanal... sounds right.

811730288915362
Constantin Luca  •  03 Aprilie 2020, 19:25

IN PERIOADA DE DOMNIE A LUI IOHAANUS,LA VOT SE PLUSEAZA LA BUTOANE,DUPA CORONAWERNER(apa deploaie,o gripa de 2 bani)VIN SAPTAMANI GRELE,MOR OAMENI,NR.MORTIOL ESTE DIMINUAT,PT.CA VINA ESTE A LUI DRAGNEA,DANCILA,PSD,AU VRUT ANTICIPATE,CIUMA GALBENA,VOM VEDEA CINE SE VOR ALEGE CU DOSARE,ASTA E MULTI MORTI,MULTI SOMERI MULTE PAGUBE,MULTE IMPRUMUTURI MARI,VA FI SI MAI MARE FURACIUNEA SECOLULUI.....

Vezi toate comentariile (23)
Comentează