GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Epidemiologul Molnar Geza ne avertizează, în plină pandemie de coronavirus: „Avem un obicei prost, ar trebui să evităm acele alimente”

Fructele atinse de oameni în magazine pot fi un real pericol, avertizează specialiștii. foto: Guliver/Getty Images
Fructele atinse de oameni în magazine pot fi un real pericol, avertizează specialiștii. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 martie 2020 07:32

CORONAVIRUS / Molnar Geza, un cunoscut epidemiolog român, a vorbit despre regulile pe care românii trebuie să le respecte atunci când merg la cumpărături. 

Acesta transmite un avertisment cu privire la două fructe pe care le consumăm cu regularitate: „Mergem la cumpărături și pipăim portocalele și bananele înainte de a le alege. E un obicei prost, iar aceste alimente ar fi bine să fie evitate

Nu trebuie să facem nimic cu ambalajele. În cel mai exigent caz, ambalajele pot fi șterse cu o cârpă umedă, cu un detergent sau cu un dezinfectant obișnuit pe bază de clor”, a transmis Molnar Geza.

CORONAVIRUS / Molnar Geza: „Bătrânii sunt victimele infecției, nu cei care transmit infecția” 

Molnar Geza consideră că intervalul orar în care bătrânii pot ieși la cumpărături ar fi trebuit să fie 08:00-10:00, nu 11:00-13:00, așa cum reglementează actuala ordonanță militară în vigoare

„După părerea mea, bătrânilor ar fi trebuit să le fie permisă ieșirea din casă pentru cumpărături între orele 08:00 și 10:00. Ei sunt victimele infecției, nu cei care transmit infecția. 

Apoi să vină populația mai tânără, care, fără discuție, răspândește infecția într-o rată mai mare decât o fac vârstnicii”, a spus Molnar Geza, la Digi 24.

CORONAVIRUS / Bătrânii pot ieși între 11:00 și 13:00

Art. 2. – Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

  • a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
  • b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  • c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
  • d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 3. – Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

VIDEO // România a depășit pragul de 1.000 de persoane infectate

Citește și alte știri despre coronavirus:

Epidemiologul Molnar Geza explică de ce nu vom avea prea curând vaccin împotriva COVID-19 + lasă coronavirusul sechele pulmonare iremediabile?

Fake News amăgitor pentru români » Nu am descoperit vaccinul miraculos contra COVID-19

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
tivireli
tivireli  •  28 Martie 2020, 13:36

Ești vai de capul tai. Nu te da rotund ca ești ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

22cea
22cea  •  28 Martie 2020, 00:47

Prin cate maini trec produsele pana ajung pe rafturi ? Sunteti speriati de bombe !

maccsero
maccsero  •  27 Martie 2020, 17:02

Ţinând cont de faptul că bătrânii în general votează cu PSD, eu unul nu m-aş mira prea mult că guvernul nu e foarte ”inspirat” în ce priveşte protejarea lor...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează