GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Primarul din Sinaia a scos tunul de zăpadă ca să dea cu dezinfectant: „Nu am cerut aprobarea DSP”

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 20:47

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, spune că ”nu am cerut aprobarea DSP și nici nu am discutat cu un expert, nu ai nevoie de experți să vezi că funcționează la fel”. 

După ce în București primarul Sectorului 6 a aruncat ”apă oxigenată” din elicopter, un alt edil se remarcă în lupta cu pandemia. Vlad Oprea, primarul din Sinaia, a scos tunul de zăpadă de pe pârtiile nefolosite și l-a pus într-o autoutilitară. ”Vineri am stropit în tot orașul”, a explicat el pentru Libertatea

„Am primit ofertă de instalație de nebulizare la prețuri între 50 și 95 de mii de euro. Am preferat să folosim un tun, care face același lucru.” - Vlad Oprea, primar Sinaia

„Substanța este aceeași pe care o folosim în mod normal și este agreată, o cloramină, cred”. De obicei, oamenii din compania deținută de Consiliul Local foloseau buteliile clasice, care alimentau un dispozitiv cu debit mic. 

Întrebat dacă a întrebat DSP înainte să folosească în oraș tunul de zăpadă, primarul a spus că nu a fost nevoie. „Tunul e cu același principiu ca al instalațiilor care costă între 50 și 95 de mii de euro”, a motivat el. ”Nu ai nevoie de experți să vezi că funcționează la fel”. 

„Dar am redus concentrația de substanță, că acum este dispersată și în aer. Ceea ce iese este un fel de praf, nu un lichid, nu e nici un pericol”, a mai spus primarul Vlad Oprea.

Citește și alte știri despre Coronavirus:

Metoda suedeză e un pericol, nu o salvare! Se înmulțesc cazurile de coronavirus în Stockholm

Bill Gates, articol-manifest: 3 sfaturi esențiale pentru oameni, în bătălia cruntă cu COVID-19

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  05 Aprilie 2020, 01:16

pentru ca toti banii au fost dati degeaba in utlimele ierni companiilor de salubritate,care nu au facut nimic,neavand ierni grele in Bucuresti,ar trebui acum sa fie vice versa,sa munceasca moca pt dezinfectare

liviuemil
liviuemil  •  04 Aprilie 2020, 23:07

Ideie buna, dar viteza de deplasare e prea mare. Daca tot vrei sa dezinfectezi atunci fa-o temeinic.

1686525761599040
Mario Durm  •  04 Aprilie 2020, 22:50

Smecheria se plateste in perioada asta... e ceva normal intr-un stat atat de dezvoltat precum Romania...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează