SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

WIMBLEDON 2018. Rafael Nadal - Novak Djokivici, episodul 52 » Duel de cinci stele cu o miză URIAȘĂ în semifinale la Wimbledon

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 13 iulie 2018 08:31

Novak Djokovici (31 de ani, 21 ATP) și Rafael Nadal (32 de ani, 1 ATP) se înfruntă azi, nu înainte de ora 17:00, pentru un loc în finala de la Wimbledon, aceasta fiind a paisprezecea întâlnire dintre ei în turneele de Mare Șlem și a 52-a per total. 

Jucătorii care s-au duelat de cele mai multe ori în Era Open se vor afla azi din nou față în față. Novak Djokovici și Rafael Nadal se luptă pentru un loc în finala de duminică în cea de-a 52-a întâlnire dintre ei.

Sârbul a ajuns în penultimul act după ce l-a învins în sferturi de finală pe Kei Nishikori într-un meci de două ore și 42 de minute cu 6-3, 3-6. 6-2, 6-2. El revine în această fază a unui turneu de Grand Slam după o pauză de doi ani, timp în care a trebuit să treacă peste problemele pe care i le-a pricinuit cotul.

Câștigător de trei ori pe iarba de la All England Club, Nole nu mai atinsese penultimul act de la Wimbledon 2015. "E diferit să fiu acum în semifinale având în vedere ultimele 15 luni din cariera mea, cu tot ce mi s-a întâmplat, cu rezultate care nu era la standardul cu care eram obișnuit în trecut și la care lumea se aștepta să evoluez. Încerc să-mi aduc aminte cum e să ajungi în ultimele faze ale unui turneu de Mare Șlem și să o iau pas cu pas. Tot ce mi s-a întâmplat am lăsat în urmă", a spus Novak.

Spaniolul, 32 de ani, a ajuns la întâlnirea cu Djokovici după ce a câștigat un meci epic cu Juan Martin del Potro, unul care a durat 4 ore și 47 de minute și care s-a încheiat cu scorul de 7-5, 6-7 (7), 4-6, 6-4, 6-4. Câștigător de două ori la Wimbledon, Nadal a revenit în semifinale la All England Club după o pauză de șapte ani.

 
Best Wimbledon points between Rafa Nadal and Novak Djokovic

When Novak Djokovic and Rafa Nadal meet at #Wimbledon, magic happens...

Publicată de Wimbledon pe Joi, 12 Iulie 2018

2-1
e raportul meciurilor pe iarbă dintre Nadal și Djokovici, spaniolul fiind în avantaj. Ultima oară s-au întâlnit pe iarbă în finala de la Wimbledon din 2011, când Djokovici s-a impus în 4 seturi. Ibericul a câștigat finala de la Queen's din 2008 și l-a învins pe sârb în semifinale la Wimbledon în 2007

"Un test dur"

Nole și Rafa s-au mai întâlnit anul acesta o singură dată, pe zgură, la Roma, învingător ieșind spaniolul. Dintre cele 51 de confruntări de până acum, 13 au fost în turnee de Mare Șlem: șapte finale, patru semifinale și două "sferturi".

"Am jucat multe meciuri cu Novak, de fapt, noi doi am jucat cel mai lung meci din istorie într-o finală, mereu am avut partide în faze importante ale turneelor pe scene mari. Azi va fi din nou un meci greu împotriva unuia dintre cei mai dificili adversari pe care-i poți întâlni, e unul dintre cei mai complecși jucători pe care i-am văzut în sportul nostru, mereu e un test dur. Joacă bine și pentru a-l învinge e nevoie de un nivel înalt", a spus Nadal.

Sârbul în vârstă de 31 de ani nu vrea să se mai gândească la trecut și privește doar spre viitor: "Cred că sunt aproape de nivelul meu cel mai bun, dar orice e greu de copiat și în plus nu-mi place să fac acest lucru. Mereu vreau să creez ceva nou, știu că pe măsură ce trec anii evoluăm, sunt un jucător diferit, o persoană diferită. Îmi place unde am ajuns, merit să fiu în semifinale pentru că am jucat bine. Nu vreau să mă opresc aici, sper să pot ajunge în lupta pentru trofeu", a punctat el.

Vezi și: Confruntarea uriașilor în prima semifinală de la Wimbledon » Au reșit împreună 284 de ași tot turneul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează