FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV CFR Cluj îl putea transfera pe Jaime Mata, cel mai bun marcator spaniol din La Liga » Cum a căzut înțelegerea: „Jucătorul a fost foarte supărat”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2019 11:43

CFR Cluj putea avea acum în curte un jucător de națională cu o cotă de piață de 10 milioane de euro, dacă finaliza transferul lui Jaime Mata (30 de ani). În prezent, fotbalistul evoluează pentru Getafe, în La Liga, unde are 13 goluri.

Campioana României a pus ochii pe Jaime Mata în 2014 pe când vârful evolua în liga a 3-a spaniolă pentru Lleida Esportiu. Avea 12 goluri marcate la acel moment.

CFR Cluj avea doi colaboratori care știau tot ce mișcă în fotbalul spaniol, pe Sergiu Dan și Jose Gil. După ce aceștia s-au interesat de jucător și de calitățile acestuia, l-au pus în legătură cu responsabilul ardelenilor pentru scouting la acea vreme, Cristian Panin.

Panin, care și în prezent ocupă funcția de director sportiv la CFR Cluj, a mers în 2014 în Spania special pentru o întâlnire cu Jaime Mata și pentru a-i transmite acestuia interesul față de el.

6.000 €urma să primească lunar Jaime Mata de la CFR Cluj

Oferta oficială a întârziat 40 de zile

Mata era dispus să semneze cu echipa din România, dar totul a căzut! Răzvan Zamfir, responsabilul cu trimiterea ofertelor la acea vreme, a întârziat 40 de zile să-i trimită jucătorului oferta oficială și Jaime Mata s-a reorientat, transferându-se la Girona.

„Panin și Mata și-au băut de două ori cafeaua vizavi de gara din Lleida. Au ales un loc mai discret undeva la etajul unei cafenele. Panin i-a prezentat oferta, iar jucătorul era foarte încântat. Panin chiar și-a făcut treaba și a cerut clubului să rezolve cât mai repede transferul.

E adevărat că Mata a fost supărat când transferul nu s-a mai realizat, dar dacă privim în prezent, cred că a fost mai bine pentru el, că uitați-vă unde a ajuns”, a declarat o sursă pentru GSP.ro.

Contactat de GSP.ro, Cristian Panin s-a abținut de la declarații: „Nu am fost în Spania după acest jucător. Nu știu despre ce e vorba. Eu nu m-am ocupat de transferuri la CFR Cluj”.

jaime mata getafe
Jaime Mata (stânga/albastru) într-un meci contra Valenciei

12 goluriavea Jaime Mata pentru Lleida Esportiu în momentul negocierilor cu CFR Cluj

 Convocat în premieră

Jaime Mata a fost convocat în premieră la naționala Spaniei pentru dubla din această săptămână cu Norvegia și Malta din preliminariile pentru Campionatul European din 2020.

„Cred că această convocare reprezintă recompensa pentru munca depusă de mine, dar și de restul echipei. Fără ajutorul colegilor nu ar fi fost posibil. Sunt foarte bucuros că am ajuns la echipa națională”, a declarat Mata după convocare.

De altfel, Mata e cel mai bun marcator spaniol din La Liga în acest moment, cu 13 reușite pentru Getafe. Lider în clasamentul golgeterilor e Lionel Messi, cu 29 de goluri.

13 goluriși 6 pase decisive are Jaime Mata în acest sezon pentru Getafe

Citește și:

Gabi Mureșan, triplu campion cu CFR Cluj, critică decizia care a dinamitat vestiarul echipei: „Nu e normal”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cata15
cata15  •  21 Martie 2019, 13:05

cica se abtine de la comentarii dar el dezminte... jesus christ..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează