FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2021

UCRAINA U21 - ROMÂNIA U21. Ne batem cu „copiii” lui Mircea Lucescu! Cum arată lotul selecționat de Ruslan Rotan

România U21 va înfrunta Ucraina U21 în această seară
România U21 va înfrunta Ucraina U21 în această seară

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 13:25 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 13:48

Ucraina abordează meciul cu România cu o echipă mult schimbată, din cauza rezultatelor sub așteptări din actuala campanie. Selecționerul Ruslan Rotan mută mult, aduce 7 jucători de la Dinamo Kiev și jumătate de lot născuți după anul 2000.

  • Ucraina U21 - România U21, meci din preliminariile Campionatului European de tineret din 2021, se joacă azi, de la ora 18:30. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Pro X
  • Reprezentativa României ocupă poziția a doua în Grupa 8, cu trei jocuri rămase de disputat. Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021.

Pentru „tricolorii” U21 mirajul primului loc și implicit calificarea fără emoții la EURO 2021 a prins din nou contur după acțiunea din septembrie, când rezultatele ne-au ajutat. În drumul scurt spre ultimul meci, ce ar putea fi decisiv, cu Danemarca, trebuie să depășim Ucraina și din nou modesta națională din Malta.

Dinamo Kiev și restul

Mai greu, cel puțin pe hârtie, pare jocul din țara vecină, unde întâlnim un lot în care se regăsesc 8 campioni mondiali în 2019 cu naționala U20 a Ucrainei. Mai mult, în lotul fostului mare jucător al lui Dnipro, Ruslan Rotan, se află 7 jucători de la Dinamo Kiev, formație antrenată de Mircea Lucescu. 

Iar toți fotbaliștii sunt din campionatul intern și vin de la 8 formații diferite. Pe lângă Dinamo Kiev, care îi dă pe goalkeeperul Ruslan Neshcheret, fundașii Oleksandr Syrota, Roman Vantukh, Illya Zabarnyi și mijlocașii Heorhii Tsitaishvili, Bohdan Lednev, Volodymyr Brazhko, la echipa U21 a Ucrainei mai dau jucători Șahtior, Dnipro, Desna, Vorskla Poltava, Oleksandria, Zoria Lugansk și Mariupol.

Mulți debutanți, puțină experiență

Totuși, rezultatele mai puțin fericite din actuala grupă de calificare, unde Ucraina a strâns doar 7 puncte, la egalitate cu Finlanda și cu un singur punct peste Irlanda de Nord, l-au determinat pe Rotan să schimbe din mers generația. Astfel, în lot găsim multe nume fără experiență internațională, cu niciun meci la U21. 12 fotbaliști din totalul de 24 n-au niciun joc pentru selecționata de tineret a Ucrainei, iar 13 dintre ei sunt născuți după anul 2000. 

În acest moment, toți jucătorii din lotul adversarei de vineri au 65 de meciuri în națională, mai mult de jumătate fiind de fapt strânse de 3 jucători: Liedniev (16), Topalov (11), Chekh (7). Cei doi atacanți, Skian și Shevtsov, sunt noi. Primul are un singur meci, al doilea niciunul. În comparație, jucătorii noștri au 133 de meciuri în total, doar 4 dintre ei n-au nicio apariție, iar alți 4 adună aproape cât tot lotul adversarei: Pașcanu (21), Man (17), Ciobanu (13) și Boboc (10)

Avem mari șanse de calificare. Depindem numai de noi, de meciul cu Danemarca. Putem obține chiar primul loc în grupă. Nimeni nu se gândea acum câțiva ani că România poate merge la două Campionate Europene consecutive

Va fi un meci foarte greu pentru noi. Avem mare nevoie să batem, să luăm cele 3 puncte. Ce s-a întâmplat la U19 este istorie. Trebuie să învățăm din acel eșec, din acele momente grele. Vrem revanșa  
Andrei Vlad, portar FCSB

Revin Drăguș și Băluță

New-entry pe lista lui Adrian Mutu sunt Dennis Drăguș și Tudor Băluță, doi jucători altădată importanți în naționala lui Mirel Rădoi. Accidentările, dar și situațiile delicate de la echipele de club i-au scos din calcule în ultima vreme. Transferurile la Crotone, respectiv Dinamo Kiev îi readuc pe cei doi printre „tricolori” cu șanse de juca toate cele 90 de minute măcar în unul dintre cele două meciuri, cu Ucraina sau Malta.

Clasamentul în grupa naționalei U21

UCRAINA U21 - ROMÂNIA U21. Ne batem cu „copiii” lui Mircea Lucescu! Cum arată lotul selecționat de Ruslan Rotan

Citește mai multe știri:

Soluția lui Ioan Ovidiu Sabău pentru națională: „N-are nimeni curaj! Nu putem să construim nimic”

ISLANDA - ROMÂNIA 2-1. NOTE GSP: 4 „tricolori”, prea slabi pentru „baraj”! Cine a dezamăgit la Reykjavik

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează