FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Criza continuă la CFR Cluj! Dan Petrescu e condamnat să jongleze cu lotul decimat

CFR Cluj. Dan Petrescu trebuie să jongleze pe mai departe cu lotul subțiat de coronavirus și de accidentări. La meciul cu ȚSKA Sofia, de joia viitoare, poate apărea un singur fotbalist „nou”, stoperul Paulo Vinicius. +25   FOTO
CFR Cluj. Dan Petrescu trebuie să jongleze pe mai departe cu lotul subțiat de coronavirus și de accidentări. La meciul cu ȚSKA Sofia, de joia viitoare, poate apărea un singur fotbalist „nou”, stoperul Paulo Vinicius.

Articol de , , - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 07:17 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 07:26

CFR Cluj. Dan Petrescu trebuie să jongleze pe mai departe cu lotul subțiat de coronavirus și de accidentări. La meciul cu ȚSKA Sofia, de joia viitoare, poate apărea un singur fotbalist „nou”, stoperul Paulo Vinicius.

Campioanei României i-au lipsit recent jucători mulți și importanți și-i vor mai lipsi! Petrescu s-a plâns înaintea duelului pierdut cu AS Roma, 0-2, de subțirimea lotului, una pe care au provocat-o coronavirusul și accidentările diverse. Omrani are o ruptură musculară gravă, care necesită o pauză îndelungată, până la începutul anului următor, Cestor are tendonul rupt și va mai juca și el tot în 2021.

Deac, Hoban au coronavirus. Un singur jucător are șanse să fie recuperat pentru etapa viitoare din Europa League, cu ȚSKA Sofia: Vinicius. Apărătorul în vârstă de 36 de ani lipsește de la jocul cu Young Boys, din cauza unei leziuni musculare, dar e posibil ca el să fie recuperat pentru partida cu bulgarii. Clubul spera să-l aibă și cu Roma, însă brazilianul nu s-a însănătoșit la timp ca să poată juca.

Criza continuă la CFR Cluj

Revenirea lui e importantă, fiindcă doi fundași centrali achiziționați recent, Ben Youssef și Ivica Zunic, nu se află pe lista pentru Europa League. Oricum, tunisianul are Covid și el. Există acum un singur stoper experimentat și rulat în cupele europene și în meciuri internaționale: Andrei Burcă.

+21 FOTO

În jocul cu Roma, Petrescu a apelat la o reprofilare, l-a folosit pe Cristian Manea ca stoper lângă Burcă. Nu a avut încredere să-l utilizeze ca titular pe Denis Ciobotariu, deși ex-dinamovistul e fundaș central, în vreme ce Manea a evoluat în ultimii șase ani, de când a devenit profesionist, ca fundaș dreapta. 

Ciobotariu, pe care CFR l-a cumpărat de la Dinamo cu 150.000 de euro, a prins numai șase meciuri ca titular în Liga 1 în 12 luni, de când se află la Cluj. Petrescu l-a folosit pe el doar în momentele în care îi lipseau oamenii de bază și chiar nu avea soluții sau în situațiile în care dorea să-i menajeze pe fotbaliștii importanți. În Europa League, Ciobotariu a bifat un singur joc: înfrângerea din tur cu Roma, 0-5.

Vișiniii tot mai au șanse să se califice în faza următoare a competiției. Condițiile: să obțină în runda următoare, din meciul cu ȚSKA, un rezultat măcar la fel de bun cum va fi acela pe care-l va scoate Young Boys din disputa cu Roma, iar CFR să-i bată pe elvețieni în ultima etapă, la Berna.

3 titulari clariîi lipsesc lui Petrescu: Vinicius, Hoban, Deac. Omrani, cu ruptură musculară și cu Covid, era considerat și el un fotbalist important, dar francezul pierduse locul de titular din cauza evoluțiilor tot mai slabe. El nu a mai marcat de un an

Nici observatorul n-a văzut penalty la CFR Cluj - AS Roma 0-2

Roma a condus-o pe CFR cu 1-0 ca urmare a unui autogol pe care l-a înscris Debeljuh și apoi a făcut 2-0 dintr-un penalty pe care l-a transformat Veretout. Lovitura de pedeapsă a fost una controversată, clujenii au protestat îndelung. Petrescu a insistat după meci: „Dacă ăla a fost penalty, las-o dracu'! Ce să mai zici?". În duelul Mhitarian-Bălgrădean, armeanul a șutat, portarul a respins și apoi a ridicat o mână, în continuarea fazei, și l-a oprit astfel pe mijlocașul ofensiv al Romei. Crăciunescu a susținut și el că penalty-ul n-a fost dictat corect. Aceeași opinie a avut-o și observatorul de arbitri, el a scris în raport că lovitura de pedeapsă a constituit o decizie greșită a „centralului" austriac Harald Lechner.

VIDEO. Lucian Goian critică strategia de la CFR Cluj: „Au început să transfere cantitate, nu calitate!”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

FCSB și CFR Cluj, în vizorul CS U Craiova » Ce acuză oltenii: „Campanie făcută de MM şi Petrescu”

Dan Petrescu, momit în străinătate de fostul său jucător: „Mi-ar plăcea să mă bat cu el, are toate șansele să vină”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
remarque
remarque  •  28 Noiembrie 2020, 17:53
Postat de andrei.f pe 28 Noiembrie 2020, 11:14

Nu este obligatoriu să joci în cupele europene, dacă e greu, stai acasă !

ce seara magica de joi au avut in Europa, Ianis, Man, Coman, Morutan.......

1_0_1_0
1_0_1_0  •  28 Noiembrie 2020, 16:52
Postat de andrei.f pe 28 Noiembrie 2020, 11:14

Nu este obligatoriu să joci în cupele europene, dacă e greu, stai acasă !

Exact. Îi lăsăm pe ăia care pot și-s mai tari: fecesebeu, craiova, botșeni.... aaaa....stai mă, că ăștia participă doar în fața televizorului....

andrei.f
andrei.f  •  28 Noiembrie 2020, 11:14

Nu este obligatoriu să joci în cupele europene, dacă e greu, stai acasă !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează