INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Secretul lui Cavani este dansul clasic!

Articol de - Publicat sambata, 27 februarie 2021 13:48 / Actualizat sambata, 27 februarie 2021 13:54

Atacantul lui United și-a perfecționat deplasarea în fața fundașilor cu ajutorul baletului. A profitat de pauza oferită în vară de campionatul francez și a exersat asiduu în Uruguay.

Edinson Cavani și-a descoperit o nouă pasiune, care l-a ajutat și să devină un atacant mai bun. Atacantul a adăugat forței un plus de mobilitate în demarcările lui în careul advers prin ședințele de dans clasic la care a început să participe încă din vara trecută. Profitând că Ligue s-a oprit din cauza pandemiei, uruguayanul, ce terminase contractul cu PSG, s-a alăturat "Ballet Nacional de Sodre" din țara sa natală. 

"Avea nevoie de antrenamente extenuante, pentru a nu-și pierde forța, rezistența, agilitatea, calități ce aparțin balerinilor profesioniști. Alegerea perfectă. Deși pare greu de imaginat să-l vezi costumat așa, îl ajută să se miște cu grație și eleganță", dezvăluie The Sun.

Secretul lui Cavani reduce și accidentările musculare

Fizioterapeutul Luke Abnett, ce se ocupă de corpul respectiv de balet, explică: "În dansul clasic, e nevoie de o mare forță și o musculatură foarte elastică și, totodată, explozivă pentru a facilita mișcările. E greu de găsit cineva cu mai mare echilibru și coordonare ca un balerin. Se lucrează mult la salturi, piruete, rotații și în capacitatea de a-și muta centrul de greutate. Elasticitatea mare cerută de toate aceste mișcări dificile ajută un fotbalist să reducă și accidentările musculare".

7goluri și două pase decisive are Edinson Vacani în 24 de meciuri la Man. United în acest sezon

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL INTERNAŢIONAL: 

Ziua decisivă la Barcelona! Leo Messi ia o hotărâre capitală: „Totul depinde de asta”

Revoluție la Marseille » Patronul american a schimbat și antrenorul, și președintele!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează