FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

FRF, prinsă cu minciuna! „Problemele la Arena Națională au fost depistate în decembrie” + câți bani pierde Primăria

Acoperișul Arenei Naționale nu poate fi utilizat în acest moment, conform unui comunicat al Primăriei Capitalei. +21   FOTO
Acoperișul Arenei Naționale nu poate fi utilizat în acest moment, conform unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 iulie 2021 20:44 / Actualizat sambata, 24 iulie 2021 21:06

Primăria Municipiului București confirmă defecțiunile de la acoperișul Arenei Naționale, ascunse de FRF și pe durata Euro 2020, turneu la care stadionul a găzduit 4 partide.

Arena Națională, cel mai mare stadion al țării, este o sursă interminabilă de probleme. Dacă situația gazonului a fost rezolvată odată cu Euro 2020, cea a acoperișului mai are de așteptat. 

Probleme la acoperișul de pe Arena Națională

Deși FRF a susținut că acoperișul nu a fost folosit pe durata Euro 2020, când la București au avut loc ploi torențiale, din cauza unei directive UEFA, un comunicat al PMB, publicat de Europa Liberă, contrazice forul condus de Răzvan Burleanu: „Ultimele reparații temeinice la acoperișul Arenei Naționalei au fost efectuate în anul 2016. În acest moment, structura retractabilă nu funcționează, lucru sesizat încă din iarna anului trecut”

„În prezent sistemul electromecanic special acoperiș-retractabil necesită o serie de reparații pe care PMB le va realiza în cel mai scurt timp, astfel încât acoperișul retractabil al Arenei Naționale să poată fi utilizat. De principiu, operarea închis-deschis a acoperișului nu este recomandat să se realizeze cu public în incinta Arenei”, a mai transmis Primăria Capitalei.

Arena Națională, fără acoperiș la Euro 2020

Arena Națională a fost gazda unui eveniment amuzant la recent încheiatul Campionat European. Ploaia torențială din timpul unui antrenament al naționalei Austriei a transformat gazonul într-o adevărată piscină. În acel moment a fost ridicată problema acoperișului, dar oficialii au negat problema.

Am văzut opinii critice că nu am tras acoperișul. Este o altă decizie a UEFA, care este de când s-a conturat EURO 2020, de a nu se folosi acoperișul pe niciuna dintre arene la EURO. Nu toate arenele au acoperiș. Mi se pare că doar vreo șapte au. Și s-a hotărât, pentru a oferi, condiții egale, să se joace în mediu natural. Deci, EURO 2020 se va juca întotdeauna pe ploaie, dacă e ploaie”, explica Răzvan Mitroi, manager de comunicare în cadrul FRF.

PMB, pierderi uriașe cu Arena Națională

Europa Liberă a publicat și raportul financiar din perioada iulie 2018-decembrie 2020, perioadă în care Primăria Municipiului București a avut cheltuieli de aproape 55 milioane de lei și venituri de aproximativ 6 milioane! Pierderea totală se ridică la 48.619.479,14 lei! Adică aproape 10 milioane de euro! Numai în 2020 s-au înregistrat pierderi de peste 22 de milioane de lei.

INFOGRAFIE stadion Steaua » Invitație în noul Templu roș-albastru

VIDEO Dota 2 alungă FCSB de pe Arena Națională: „Este jenant și strigător la cer să continuăm cu acest nonsens”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
sibelius
sibelius  •  25 Iulie 2021, 19:48
Postat de titiduru22 pe 25 Iulie 2021, 16:40

Asa e dar trebuie sa elimine cheltuielile inutile . Stadionul trebuie scos la licitatie si dat in folosinta unei firme care poate face profit .

La cheltuielile de acolo nimeni nu poate face profit.

sibelius
sibelius  •  25 Iulie 2021, 19:45
Postat de demolarii pe 25 Iulie 2021, 12:07

1. Referitor la acoperis:este probabil ca functionalitatea acoperișului sa nu fie cerinte a UEFA , motiv pentru care FRF nu a insistat pe repararea lui. A fost o decizie corecta? Probabil, UEFA nu a anulat nici un meci programat pe Arena Națională. 2. Datoriile acumulate arată că echipele care joacă pe Arena Națională plătesc un preț prea mic. În concluzie, echipele ca re joacă pe Arena Națională primesc ajutor public....trist....

Gresit. Daca e gazonul prost si sunt diferite "evenimente" se pot juca meciuri si implicit incasa bani. 55 de milioane lei cheltuieli inseamna peste 1 milion/saptamana adica vreo 200.000 euro. Cate meciuri se joaca?

titiduru22
titiduru22  •  25 Iulie 2021, 16:40
Postat de standart pe 25 Iulie 2021, 11:59

Ar trebui să ne fie clar că o primărie nu e o societate comercială. Ea angajează cheltuieli pentru binele public și nu urmărește profitul. Astfel, cheltuielile cu susținerea artelor, sportului, sănătății , educației, divertismentului, promovării turismului, menținerii calității vieții sunt nu doar justificate ci obligatorii. De-aia plătim taxe. Discuțiile despre rentabilitatea unui stadion sau a Operei, Teatrului Național sau amenajării parcurilor sunt manipulări. Primăria nu trebuie să facă profit!

Asa e dar trebuie sa elimine cheltuielile inutile . Stadionul trebuie scos la licitatie si dat in folosinta unei firme care poate face profit .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează