SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

EXCLUSIV Noua favorită de la US Open? Un jucător din Ucraina, dialog cu GSP: „Svitolina merită! Ar fi ceva imens să câștige”

Svitolina e într-o formă remarcabilă la US Open 2021 / Sursă: Instagram @ElinaSvitolina
Svitolina e într-o formă remarcabilă la US Open 2021 / Sursă: Instagram @ElinaSvitolina

Articol de - Publicat marti, 07 septembrie 2021 00:53 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 05:57

Elina Svitolina (26 de ani, 5 WTA) a eliminat-o pe Simona Halep de la US Open și e la trei meciuri distanță de cea mai mare performanță a carierei. Cu o vară solidă în spate, în care a cucerit bronzul olimpic și s-a impus la Chicago, ucraineanca o va înfrunta pentru un loc în semifinale pe revelația de 19 ani Leylah Annie Fernandez (73 WTA).

  • Partida Elina Svitolina - Leylah Annie Fernandez se joacă astăzi, de la ora 21:00, în direct la Eurosport.

Așteptările sunt din nou ridicate în ceea ce o privește pe Elina Svitolina. La finalul lui iulie, ea aducea tenisului din Ucraina prima medalie olimpică din istorie. Acum, miza e la fel de mare: câștigarea unui turneu de Mare Șlem, performanță ce ar rotunji și mai mult o carieră deja foarte prosperă.

Pentru a discuta cu o voce avizată despre șansele Svitolinei la US Open, GSP.ro a luat legătura cu Illya Marchenko, compatriot de-ai Elinei, cel care în 2016 ajungea până pe locul 49 în clasamentul ATP. Vorbind despre atuurile acesteia, jucătorul ucrainean de 33 de ani, aflat acum pe 154 în lume, a ținut să remarce plusul de agresivitate pe care Svitolina l-a afișat anul acesta la New York.

Illya Marchenko: „Elina Svitolina merită să câștige un Slam”

„Mereu am sperat că Elina va câștiga un Slam, cred că ar merita acest lucru. Am văzut niște game-uri din meciul ei cu Daria Kasatkina, a jucat mult mai agresiv decât o face de obicei.

Sper că acesta va fi turneul ei. Ar fi ceva imens pentru Ucraina și pentru tenisul din țara noastră”, a comentat Marchenko, în dialogul purtat cu GSP.ro.

9 victoriila rând are Svitolina în circuit: 5 la Chicago și 4 la US Open

Românul care l-a înfruntat pe Carlos Alcaraz, interviu exclusiv pentru GSP » Secretele din spatele noii senzații a tenisului masculin
US OPEN
Românul care l-a înfruntat pe Carlos Alcaraz, interviu exclusiv pentru GSP » Secretele din spatele noii senzații a tenisului masculin

Illya Marchenko: „Totul în regulă la fete, departe de vremurile bune la băieți”

Există viitor după Svitolina în Ucraina? Da, însă doar la feminin. Component al echipei de Cupa Davis a țării sale, Marchenko a explicat pentru cititorii Gazetei care e situația actuală a tenisului din Ucraina. Dacă generația Svitolina - Kostyuk - Yastremska ține ștacheta sus la feminin, viitorul e neclar la băieți.

“Ei bine, pare că totul e în regulă în zona feminină. Să fiu sincer, acum nu mai locuiesc în Ucraina, așa că nu-i știu pe toți băieții. Dar, din ce am văzut, avem câțiva jucatori decenți. Totuși, pentru moment, ei sunt departe de vremurile noastre cele mai bune, când îi aveam pe Stakhovsky și Dolgopolov la simplu și pe Molchanov la dublu.

În general, e mult mai costisitor să produci băieți, plus că țara noastră nu trece prin cea mai bună periodă a ei. Săptămâna aceasta, un turneu Challenger revine în Ucraina, sunt sigur că e un uriaș ajutor pentru jucătorii tineri”, a declarat jucătorul originar din Dneprodzerzhinsk, pentru GSP.

Noua favorită de la US Open? Un jucător din Ucraina, dialog cu GSP: „Svitolina merită! Ar fi ceva imens să câștige”
Illya Marchenko, fost #49 ATP / foto: Guliver/Getty Images

18 victoriia strâns Marchenko în echipa de Cupa Davis a Ucrainei, 17 la simplu și una la dublu

8 titluria câștigat Illya Marchenko în circuitul Challenger. Ultimul dintre ele a venit în februarie, la Biella, după o finală cu Andy Murray

VIDEO Rezumatul meciului Elina Svitolina - Simona Halep

Citește și alte știri din tenis:

Emma Răducanu e în sferturi la US Open! Victorie zdrobitoare în fața jucătoarei care a eliminat-o pe Barty

VIDEO Continuă nebunia! Carlos Alcaraz devine cel mai tânăr sfertfinalist de la US Open din Era Open!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
reteleanu
reteleanu  •  07 Septembrie 2021, 18:01
Postat de Nicolae Grecu pe 07 Septembrie 2021, 09:46

Marea favorită e Sabalenka. Dar ce-ar fi să câștige Emma Răducanu?

emma nu cred ca trece de bencic. iar saba, da, pare absolut inspaimantatoare. desigur, la nivelul asta se poate intampla orice, ca toti si toate viseaza acum la trofeu, dar in mod normal sabalenka va juca si va castiga finala cu una dintre pliskova sau bencic.

viomarmi22
viomarmi22  •  07 Septembrie 2021, 17:26

Presimt că Leylah Annie Fernandez o să-i scoată și Svitolinei tenisul din cap, cum a făcut-o și cu Osaka ! Svitolina joacă un tenis învechit, nu-și asumă prea multe riscuri și nici la capitolul fizic nu stă prea bine, așa că văd un meci de 3 seturi cu canadianca învingătoare !

cirus11
cirus11  •  07 Septembrie 2021, 11:21
Postat de Nicolae Grecu pe 07 Septembrie 2021, 09:46

Marea favorită e Sabalenka. Dar ce-ar fi să câștige Emma Răducanu?

Nu are cum sa reziste fizic dupa ce a jucat si in calificari. Sigur, a avut meciuri foarte scurte pana acum, asta e un avantaj pt ea dar oricum... nu cred.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează