FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

Ionuț Chirilă, prima conferință de presă ca antrenor la Clinceni: „De asta am nevoie și echipa va fi o piatră grea!”

Ionuț Chirilă // foto: Facebook @ Academica Clinceni
Ionuț Chirilă // foto: Facebook @ Academica Clinceni

Articol de GSP - Publicat marti, 21 septembrie 2021 13:15 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 13:38

Ionuț Chirilă (55 de ani) este, oficial, antrenor principal la Academica Clinceni. În această dimineață, a participat la prima conferință de presă în calitate de A1 la echipa din Ilfov.

După despărțirea de Ilie Poenaru, Academica Clinceni l-a convins pe Ionuț Chirilă să preia postul de antrenor principal. Mutarea a fost oficializată în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă care precede meciul de Cupă dintre FC Buzău și Academica, programat miercuri, de la ora 16:30.

Ionuț Chirilă, la Academica Clinceni: „Am nevoie de 6 luni”

„Eu aleg lucrurile cu un grad înalt de dificultate. Am cântărit foarte bine, îmi asum o mare responsabilitate. Clubul este într-o situație delicată, în primul rând sportiv. Să nu uităm că iau o echipă care are două puncte după 9 etape. E foarte complicat să iei o echipă a cărei pregătire și selecție nu le-ai făcut tu. Selecția se face în baza unei filosofii de joc câștigătoare. 

E o echipă căreia îi trebuie ridicat moralul, care până acum nu a reușit să câștige meciurile cu formațiile mai accesibile, cum s-ar spune. Acum începe artileria grea, Steaua (FCSB, n.r.), Botoșani, în opinia mea cea mai puternică echipă din campionat ca forță colectivă, care nu mai este o surpriză, ci o certitudine.

Trebuie două lucruri: să facem un mix între jucătorii maturi și cei tineri și salvarea de la retrogradare. Sperăm ca această echipă să crească frumos, eu spun că în 6 luni va fi puternică, o piatră grea în Liga 1, dar am nevoie de aceste 6 luni. Cine spune că în mai puțin de 6 luni se face filosofia de joc câștigătoare, minte”, a spus Chirilă în conferința de presă redată la „Liga DigiSport”. 

Ionuț Chirilă, debut infernal la Academica Clinceni: programul din Liga 1

Ionuț Chirilă a semnat un contract valabil două sezoane cu Academica Clinceni, obiectivul său fiind salvarea echipei de la retrogradare. El va avea o perioadă de început infernală, cu meciuri împotriva unor echipe de top din prima ligă. 

  • Etapa 10: FCSB - Clinceni
  • Etapa 11: Clinceni - Botoșani
  • Etapa 12: CSU Craiova - Clinceni
  • Etapa 13: Clinceni - UTA

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Cifrele InStat surprind după etapa a 9-a » „11”-le ideal al rundei + Echipa care le-a luat fața lui CFR Cluj și FCSB

Colceag, lăsat fără bani: cum a fost driblat „interimarul” de șefii lui Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
10160059727027754
Vio Vio  •  22 Septembrie 2021, 16:14

L am avut anrenor la RAPID , anii 99-00..un increzut ,slab pregatit din toate punctele de vedere..era sa uit si foarte pervers!

22robert03
22robert03  •  21 Septembrie 2021, 18:34

Se aude imnul frate in Clinceni. Imnul B ului

dora
dora  •  21 Septembrie 2021, 14:47
Postat de Soos Peti pe 21 Septembrie 2021, 14:26

E clar , daca ramane Chirila pana la sfarsitul campionatului ,prima retrogradata va fi Clinceniul.

S-au mai vazut minuni, Argesul in sezonul trecut inceput de sezon dezastru, din iarna cu f multi jucatori buni achizitionati si antrenori noi au batut (aproape) tot...puteau castiga play-off-ul daca nu ”trânteau” ultimele 2 meciuri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează