GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Scapă de obezitate prin acupunctură și printr-un stil de viață sănătos !

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 22:02 / Actualizat joi, 26 mai 2022 22:02

Obezitatea este una din cele mai mari probleme ale acestui secol și este din ce în ce mai frecventă la adulți, dar și la copii. În tratamentul obezității, acupunctura este o metodă importantă. Această procedură din Medicina Tradițională Chineză poate fi aplicată ca tratament complementar și succesul controlului greutății va fi mult mai mare. Folosirea metodei acupuncturii împreună cu alimentația corectă și sportul crește șansele de succes în tratamentele obezității. Pe lângă partea fizică, care se va ameliora vizibil, pacientul care apelează la tratarea obezității prin acupunctură va avea și un moral mult mai bun.

Iată câteva din efectele pe care le va resimți un pacient cu ajutorul acupuncturii:

- Accelerarea secreției de hormoni ai fericirii

- Diminuarea poftei de mâncare

- Renunțarea la dependențe nocive

- Tratarea insomniei

- Accelerarea metabolismului

- Senzație de plenitudine pe termen lung

Dar să vedem, mai întâi, ce este acupunctura?

Acupunctura este o metodă de tratament auxiliar folosită în tratarea multor boli, inclusiv a obezității, a cărei istorie datează de 3.000 de ani. În latină, numele sau este compus din cuvintele „acus” care înseamnă ac și „punctura” care înseamnă a înțepa. Acupunctura are rolul de a activa capacitatea organismului de a lupta împotriva durerilor și a altor probleme prin echilibrarea energiei. Acupunctura a apărut în China Antică și continuă să fie dezvoltată și astăzi.

Ca metodă de tratament complementară, acupunctura este eficientă în obținerea de rezultate eficiente asupra sistemului musculo-scheletic și imunitar precum și asupra durerii, dependenței și tulburărilor psihologice. De asemenea, împreună cu regimul alimentar și exerciții fizice  efectuate regulat, pentru a combate obezitatea, acupunctura se dovedește a fi foarte utilă. Dacă sunt respectate toate indicațiile terapeutice, obezitatea este învinsă într-un timp scurt, iar pacientul nu numai că va avea o formă fizică bună, ci va renunța la obiceiurile nesănătoase care au dus la această problemă.

Cum se aplică tratamentul de acupunctură?

În primă fază, medicul trebuie să aibă o discuție cu pacientul pentru a vedea clar care este cauza problemei. Fiind un tratament de lungă durată, este extrem de important ca medicul să cunoască bine pacientul, să-i cunoască obiceiurile și să învețe ce poate și ce nu poate face. După ce s-a găsit cauza problemei, medicul acupuncturist va stabili metoda de tratament și numărul ședințelor de acupunctură care trebuie aplicate. În funcție de progrese, numărul de ședințe poate fi schimbat. Ținem să precizăm că tratamentul prin acupunctură pentru obezitate poate fi un proces de lungă durata și este nevoie de voință totală și lupta pacientului în acest sens. De asemenea, fără sport și alimentație adecvată, acupunctura nu va face minuni. Da, poți scapa de obezitate prin acupunctura, însă fără un efort din partea ta rezultatele nu sunt vizibile.

Pentru ce grupă de vârstă poate fi aplicată acupunctura ca tratament împotriva obezității?

Grupa de vârstă la care se poate aplica acupunctura, în special în cazul unor boli precum obezitatea, este copilăria. Acupunctura este o metodă naturală de tratament și nu se utilizează nicio aplicație chimică în nicio etapă a tratamentului. Este mai ușor să tratezi bolile care pot deveni și mai grave odată cu înaintarea în vârstă, așa că acupunctură poate fi aplică chiar și copiilor. Medicii specialiști în acupunctură au experiență și știu cum să se comporte cu cei mici care, din pricina acelor, pot fi speriați. Însă, cu mult tact, acupunctura este posibilă și  la aceste vârste. Este important și rolul părinților care trebuie să îi liniștească pe copii, spunându-le că nu se va întâmpla nimic rău.

În ce situații nu se aplică acupunctura?

Situațiile în care acupunctura nu este potrivită sunt similare cu unele cazuri speciale în care multe dintre metodele alternative de tratamente sunt riscante. Datorită condițiilor speciale care presupun unele riscuri în timpul tratamentului de acupunctură, experții consideră că pacienții cu următoarele situații nu trebuie să apeleze la acupunctură:

- Sarcina și perioada de alăptare

- Persoanele care au o boală care necesită intervenții chirurgicale

- Persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui

- Pacienții cu cancer care urmează radioterapie și chimioterapie

- Pacienți cardiaci cu stimulatoare cardiace

Acupunctura te ajută, deci, să … slăbești?

Scăderea în greutate cu acupunctură este un rezultat obținut cu succes în cazurile în care terapia este folosită ca supliment. În bolile care necesită un control eficient, precum obezitatea morbidă, tratamentul cu acupunctură este utilizat ca tratament complementar. Cum spuneam, alături de un regim alimentar și exerciții fizice regulate vor apărea rezultate valide. De asemenea, pe lângă aceasta, pacienții vor mai beneficia de:

- motivație pentru a depăși dificultatea psihică din timpul luptei împotriva obezității

- o senzație de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, renunțând la obiceiul de a consumă gustări și a mânca frecvent

- consumul unui număr mai mic de nutrienți prin scăderea apetitului

- accelerarea procesului de ardere a grăsimilor prin creșterea utilizării fluidelor

- accelerarea procesului de pierdere în greutate prin accelerarea metabolismului

Prin utilizarea acupuncturii pentru a regla acumularea de grăsime corporală, pe lângă faptul că poți arde grăsimile mai repede, poți pierde în greutate în zonele în care arderea grăsimilor este dificilă, cum ar fi abdomenul.

Creșterea moralului prin acupunctură în perioada de slăbire are rezultate eficiente în ceea ce privește continuitatea în tratament și ușurința adoptării tratamentului. Acupunctura este necesară pentru a scăpa de emoțiile negative și pentru a continua procesul până la obținerea rezultatelor în perioada de slăbire.

De asemenea, cu ajutorul acupuncturii poți trata și insomnia care este o altă cauză a creșterii în greutate. Eliminarea problemei de somn neregulat, care declanșează procesul de creștere în greutate, se va obține în câteva ședințe. Cei care beneficiază de un somn sănătos își pot îmbunătăți calitatea vieții și se pot adapta mai ușor la tratament. 

Așadar, acupunctura te ajută să slăbești prin faptul că va avea un efect de domino asupra ta. Practic, va elimina cauzele și va îmbunătăți toate acele aspecte care te pot ajuta să pierzi kilogramele de prisos.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close