SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BIRMINGHAM

VIDEO Verde spre optimi » Simona Halep debutează cu victorie în sezonul de iarbă și merge mai departe la Birmingham! Următoarea adversară

Simona Halep // FOTO: Getty +5   FOTO
Simona Halep // FOTO: Getty

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iunie 2022 18:01 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 19:36

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a învins-o pe Lesia Tsurenko (33 de ani, 116 WTA), scor 6-1, 6-4 și s-a calificat în optimile de finală de la Birmingham.

  • Adversara din turul următor este britanica Harriet Dart (25 de ani, 106 WTA)

Simona a jucat astăzi primul meci pe iarbă după titlul cucerit la Wimbledon, în 2019. Pe o suprafață de un verde perfect, încă nestricată, Halep a avut nevoie de un minut suplimentar de încălzire. A pierdut primele trei puncte pe propriul serviciu, dar a revenit și s-a descătușat. 

Dubla campioană de Grand Slam a profitat de procentajul scăzut al primului serviciu advers, 43%, și a închis actul inaugural după doar o jumătate de oră. 

Simona Halep, în „optimi” pe iarba de la Birmingham

+1 FOTO

Tsurenko a acuzat probleme medicale în setul secund, a luat inclusiv o pauză lungă la vestiare, dar pe teren a rezistat mult mai bine. 

A condus cu 2-0, apoi cu 3-1, dar Simona a revenit din nou. A fost agresivă, a direcționat perfect mingea cu loviturile de forehand și rămâne neînvinsă în fața lui Tsurenko. În acest moment, bilanțul meciurilor directe este 8-0! 

În turul următor, Simona va juca împotriva lui Harriet Dart (25 de ani, 106 WTA). Reprezentanta gazdelor a primit un wildcard pe tabloul principal, iar astăzi a trecut fără emoții de Camila Osorio, scor 6-2, 6-0.

Sunt fericită că am câștigat, sper ca Lesia să se recupereze și să fie în regulă. N-am mai jucat de 3 ani pe iarbă, îmi place această suprafață, mulți oameni au venit să mă vadă și a fost o atmosferă plăcută. 

E mereu frumos să câștigi un titlu, dar sunt foarte departe încă, trebuie să dau tot ce am mai bun în tururile viitoare. 

Simona Halep

Rezumatul meciului Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 6-4

FINAL » Simona Halep – Lesia Tsurenko 6-1, 6-4

Game, set și meci Halep!
5-4, Break Halep: Simona este agresivă, o împinge pe Tsurenko în spatele terenului și va servi pentru meci. 
4-4, Game Halep: Simona lovește foarte puternic cu forehand-ul și egalează. Norii se adună asupra complexului de la Birmingham.
3-4, Game Tsurenko: Lesia pare în continuare afectată, stă cu un prosop pe față în timpul pauzei. Ucraineanca rezistă însă în raliuri și câștigă bătăliile de forehand contra Simonei. 
3-3, Game Halep: Simona continuă să domine această perioadă a jocului. A câștigat 8 puncte consecutive. Meciul  a fost oprit timp de 5 minute. Tsurenko a primit îngrijiri medicale la vestiare.

2-3, Break Halep: Game perfect din partea Simonei. Dubla campioană de Grand Slam punctează și la capitolul artistic, o „scurtă” plasată impecabil și un voleu imposibil de returnat.
1-3, Game Halep: Simona pierde un game-maraton. Tsurenko rezistă surprinzător de bine în raliuri. Returnează fiecare minge și așteaptă erorile româncei.
1-2, Break Halep: Simona lovește mai apăsat, face un pas în față și recuperează break-ul. 
0-2, Break Tsurenko: Halep cedează la 0 pe propriul serviciu!
0-1, Game Tsurenko: Lesia servește bine și o incomodează pe Halep. 

A început setul secund!

6-1, Game și Set Halep: Simona închide actul inaugural în doar 31 de minute. 
5-1, Break Halep: Cel mai lung game al înfruntării este adjudecat de Simona. Dubla campioană de Grand Slam a revenit de la 15-40.
4-1, Game Halep: Simona continuă jocul foarte bun la serviciu. A câștigat un nou game la serviciu și continuă să se mențină în avantaj

3-1, Game Tsurenko: Seria bună a Simonei a fost întreruptă. Tsurenko face primul game din meci

3-0, Game Halep: Românca joacă excelent în acest momente.  A confirmat break-ul și mărește avantajul

2-0, Break Halep: Simona continuă forma bună. A jucat excelent la retur și a făcut break-ul

1-0, Game Halep: Simona a început bine setul. A fost condusă cu 40-, dar a revenit spectaculos și a câștigat game-ul

A început partida. Halep servește prima

Citește și: 

Rafa Nadal - moștenirea » Spaniolul e marea sursă de inspirație a starurilor din noua generație. Concluziile psihologului sportiv chestionat de GSP

Mouratoglou a explicat la Cluj cum l-a schimbat colaborarea cu Simona Halep: „Le-am mărturisit apropiaților că simt că am terminat cu antrenoratul » Cum a întrerupt relația cu Serena Williams

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
267890
267890  •  14 Iunie 2022, 10:44

Ar fi cazul să respecte tradiția ultimelor turnee.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  14 Iunie 2022, 09:52

Succes, Simona Halep! Aceasta fata este singurul sportiv roman care merita sustinerea noastra neconditionata, si la bine si la greu, pentru tot ceea ce a facut si face pentru Romania. Vad multi ciumpalaci pe aici care comenteaza fel de fel de lucruri...neintelegand cat de norocosi suntem s fim contemporani cu un asemenea sportiv roman. Simona Halep este singurul sportiv roman care stă fără probleme in careul de asi al istoriei sportului romanesc alaturi de Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Gica Hagi. Celor ce o critica si o ataca cu venin doresc sa le amintesc cum pana la aparitia Simonei Halep, zeci de ani de zile daca o sportiva din Romania ajungea in optimile unui turneu de tenis, indiferent ca mare sau mic, noi toti consideram a fi o minune. Asa e insa românul...O sa plangeti dupa Halep cand nu o sa mai joace, o sa vedeti.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  14 Iunie 2022, 09:44
Postat de iodutzalustrontziu pe 14 Iunie 2022, 07:52

cine sa doreasca raul haplei? pentru ce? nu trebuie sa vezi ceea ce ved și antrenorii și publicul? ca iti place nu o va ajuta sa joace mai bine. nu joacă decis pe tare înainte. lipsită de fantezie de imaginație se știe. a cîștigat cu serene după 52 de greșeli nefrotate ale americancei la wimblindon. era momentul perfect de retragere dar a vrut mai mult și pentru asta trebuie sa se reinvetenze din afara antrenori , analiști pentru un grec din tabăra Williams. nici cu el nu merge foarte bine. darill nu cred ca se mai încumetă plecând exact. cine Halep începea căderea. dorește un grand șlam și un loc bun ca sa se retragă. se pare ca familia este pe unul din alte planuri și nu-și da seama la ce efort se încumetă aratind clar lacune imense. nu se da bolnav cind joacă cu începătoare doar dacă este condusă. așa ca mai face o tura sau doua și va ieși din competiție cum a intrat. o sa vedeți. este minată nu de voință ci de ambiție și asta spune totul. mai pierdeți timpul sa o urmăriți? foarte bine ! succes.

Pentru limba romana apasati tasta 1.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează