GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STARE DE SĂNĂTATE

Fondatorul imperiului Red Bull, în stare gravă! Omul de afaceri deține un imperiu media și mai multe echipe de fotbal, Formula 1 și hochei

Dietrich Mateschitz, fondatorul imperiului Red Bull.
FOTO: Imago Images
Dietrich Mateschitz, fondatorul imperiului Red Bull. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 02 octombrie 2022 10:25 / Actualizat duminica, 02 octombrie 2022 12:19

Dietrich Mateschitz (78 de ani), fondatorul imperiului Red Bull, ar fi grav bolnav, scriu publicațiile germane RTL și BILD, citate de ziarul Libertatea. 

Miliardarul nu ar mai fi fost văzut la niciun eveniment public în ultimul an. A lipsit de la cursa DTM (Deutsche Tourenwagen Masters), desfășurată la circuitul Red Bull de la Spielberg, Austria, între 7 și 10 iulie. 

Tragedie la un derby din Indonezia! 125 de persoane au murit după ce fanii au intrat pe teren
INDONEZIA
Tragedie la un derby din Indonezia! 125 de persoane au murit după ce fanii au intrat pe teren

Comunicat oficial Red Bull: „A fost întotdeauna important pentru domnul Mateschitz să-și țină viața privată departe de ochii publicului”

După cum știți, a fost întotdeauna important pentru domnul Mateschitz să-și țină viața privată departe de ochii publicului. Nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere.

- mesajul companiei Red Bull

Dietrich Mateschitz, cel mai bogat om din Austria

Dietrich Mateschitz este cel mai bogat om din Austria. Potrivit Forbes 2022, omul de afaceri ar avea o avere estimată la aproximativ 16,5 miliarde de dolari. 

Miliardarul a fondat compania Red Bull GmbH în anul 1984, alături de afaceristul thailandez Chaleo Yoovidhya. Celebra băutură energizantă Red Bull a fost lansată în anul 1987, devenind între timp cel mai valoros brand din Austria

Dietrich Mateschitz deține un imperiu media și mai multe echipe de fotbal, Formula 1 și hochei

Dietrich Mateschitz deține un imperiu media, numit Red Bull Media House, din care fac parte programe precum Servus TV, Red Bull TV, casa de discuri Red Bull Records și revista Bergwelten. 

Afaceristul a cumpărat în anul 2004 echipa de Formula 1 Jaguar, pe care a redenumit-o. Echipa Red Bull a câștigat 5 titluri în Marele Circuit: în 2010, 2011, 2012, 2013 și 2021.

Dietrich Mateschitz mai conduce echipele de fotbal RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls, Red Bull Bragantino, Red Bull Brasil, Red Bull Ghana și FC Liefering.  

Austriacul mai deține și echipa de hochei EHC Red Bull München, grupare ce a câștigat 3 titluri naționale în Germania (2016, 2017, 2018), precum și o Cupă a Germaniei la hochei, în 2010. 

Citește și alte articole din sportul internațional:

România învinge dramatic Spania și câștigă Trofeul Carpați! Iulia Dumanska și Sorina Grozav, prestații fenomenale înainte de Euro 2022

„Battle of Britain” NU se mai dispută! Meciul de box dintre Tyson Fury și Anthony Joshua a fost anulat: „Idiotule, am știut că nu ai curaj”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează