INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona a câștigat în instanță » Ce se întâmplă cu Gavi în ultima zi de mercato

Barcelona a câștigat procesul cu La Liga și poate înregistra noul contract al lui Gavi (18 ani), semnat încă din septembrie/ foto: Guliver/GettyImages
Barcelona a câștigat procesul cu La Liga și poate înregistra noul contract al lui Gavi (18 ani), semnat încă din septembrie/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 18:05 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 18:31

Barcelona a câștigat procesul cu La Liga și poate înregistra noul contract al lui Gavi (18 ani), semnat încă din septembrie.

Inițial, La Liga i-a interzis Barcelonei înregistrarea contractului lui Gavi, deoarece ar fi încălcat fair-play-ul financiar. Catalanii au mers în instanță și au câștigat procesul cu Liga Spaniolă de Fotbal, potrivit unui comunicat oficial emis de club.

A picat transferul lui Sefer! GSP știe cauza + Ce a făcut jucătorul
RAPID
A picat transferul lui Sefer! GSP știe cauza + Ce a făcut jucătorul

Barcelona poate înregistra noul contract al lui Gavi

Din septembrie și până în prezent, deși semnase o nouă înțelegere cu Barcelona, Gavi juca pe baza contractului de jucător al academiei semnat în 2020.

Trupa „blaugrana” a așteptat până în perioada de mercato din iarnă pentru a înregistra nou contract al lui Gavi, dar s-a lovit de refuzul La Liga. După ce a câștigat procesul cu Liga Spaniolă, catalanii îl pot înregistra pe jucător până la ora 00:00, când perioada de transferuri se încheie.

La Liga ar putea face totuși apel dacă ar considera în continuare că Barcelona ar încălca fair-play-ul financiar prin mărirea salariului lui Gavi. Conform noului contract, mijlocașul spaniol va câștiga 6,8 milioane de euro pe an.

Înțelegerea dintre club și jucător va expira în iunie 2026. Gavi are o clauză de 1 miliard de euro.

Tribunalul Comercial nr.10 din Barcelona a emis o orrdonanță prin care „obligă Liga Spaniolă de Fotbal” să dispună tot ceea ce este necesar pentru ca jucătorul Pablo Paez „Gavi” să fie înregistrat ca membru al primei echipe a FC Barcelona înainte de închiderea ferestrei de transferuri, la ora 00.00.

- comunicat FC Barcelona

90 de milioane de euroeste cota lui Gavi, potrivit transfermarkt.com

Gavi va purta numărul 6

Gavi a jucat până acum cu numărul 30 pe spate la Barcelona. Odată cu înregistrarea noului contract, mijlocașul va primi numărul 6 pe tricou.

Gavi va purta astfel numărul pe care l-a avut și Xavi, actualul antrenor al Barcelonei și legendarul mijlocaș al clubului catalan.

28 de meciuria jucat Gavi pentru Barcelona în acest sezon, în toate competițiile

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Istvan Kovacs fluieră de mâine în Maroc, la Mondialul Cluburilor

Mutare spectaculoasă în Premier League » Chelsea l-a vândut liderului Arsenal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează