FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Dan Șucu vrea să schimbe un obicei al cluburilor din Superligă: „Mai toate fac asta, dar e distructiv”

Articol de - Publicat sambata, 25 martie 2023 10:05 / Actualizat sambata, 25 martie 2023 11:55

Dan Șucu, patronul Rapidului, a fost întrebat de un fan dacă are impresia că echipa alb-vișinie duce lipsă de un conducător care să apere cu mai mult aplomb clubul în intervențiile publice. 

„Există o agresivitate din partea multor cluburi în felul în care își apără interesele. Iar această agresivitate nu privește apărarea lor directă, ci atacarea competitorilor. 

Lucru pe care nu-l vedem corect, ci incorect. Să facem și noi același lucru prin care să ne atacăm competitorii e ceva ce aș evita. 

Suntem în discuții cum putem face lucrurile mai bine, dar n-aș vrea să avem o competiție distructivă. În sensul că aș vrea să devin mai bun prin mijloace care mă fac mai bun, nu prin atacul la celălalt, ca să-l fac mai slab. 

Modul ăsta nu folosește nimănui, nici progresului fotbalului, dar mai toate cluburile îl cam fac. Evaluăm și noi ce avem de făcut în viitor”, a explicat Dan Șucu în podcastul clubului Rapid

Care e cel mai greu sport din lume? Dănuț Lupu: „Dacă joci 10 minute, mori!”
TOP
Care e cel mai greu sport din lume? Dănuț Lupu: „Dacă joci 10 minute, mori!”

Dan Șucu dezvăluie o investiție gigant: „Am alocat 20 de milioane, asta vreau împreună cu soția mea”

Dan Șucu a anunțat un plan important pentru dezvoltarea fotbalului juvenil în România.

„Soția mea și cu mine am hotărât să nu ne oprim să investim în acest tip de baze sportive în care am investit deja. Țintim să mai investim în încă 10 baze sportive din diferite localități ale țării. Am bugetat investiții de 20 de milioane de euro.

Este foarte greu pentru o școală de fotbal să construiască o bază modernă și sigură în care să-și desfășoare cu adevărat activitate. Deci am hotărât ca atunci când găsim o școală sportivă care ne place cum este condusă, să investim noi în construirea unei baze.

Cu condiția că vom vedea acolo 250-300 de copii care se antrenează acolo. Atenție,  diferența dintre noi și ce face statul român prin CNI este foarte simplă. Eu nu vreau să încep cu construcția, vreau să încep cu oamenii. La stat, lucrurile încep cu investiția.

Și la Coresi, unde vom avea de anul viitor în jur de 700 de copii, am început cu dl Zamfir (n.r. Marius Zamfir, mâna dreaptă a lui Șucu), pe care-l știm ca un om excepțional, capabil să organizeze lucrurile. Asta e ideea, nu începem cu banii, începem cu omul.

Să ajung să văd 3.000 de copii care fac sport în baze sportive pe care eu le-am finanțat, mi s-ar părea un lucru în regulă”, a completat Șucu pentru sursa citată. 

Citește și alte știri despre Rapid: 

Dan Șucu a mărturisit care a fost „singurul moment când am plecat tuflit de la Stadionul Giulești”: „Mă gândeam la el ca la copiii noștri”

Fostul antrenor al Rapidului crede că giuleștenii se pot bate la titlu în acest sezon: „Ăsta e punctul meu de vedere”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
aldan
aldan  •  27 Martie 2023, 01:33

Corect, toate echipele cu pretentii la playoff, exceptand Rapid, CraiOlguta (Cârțu a cam obosit) si Sepsi (ar fi contraproductiv sa faca valuri), dar inclusand Mititeii, au un latrator d'ăsta, vrednic in lanț!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează