SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

VIDEO Ion Țiriac a dat de pământ cu COSR și cu MTS: „Au nenorocit tenisul! Totul din cauza ambițiilor unui paranoic” + Ce a spus despre cazul Simonei Halep

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Articol de , - Publicat duminica, 26 martie 2023 13:29 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 16:01

Ion Țiriac (83 de ani) a vorbit despre problemele tenisului românesc și a comentat situația Simonei Halep, în continuare suspendată după ce a a picat un test antidoping în octombrie.

Suspendată de mai bine de 6 luni, Simona Halep are în continuare viitorul incert. Țiriac a vorbit despre cazul tenismenei și a asemănat situația cu cea din 2000, atunci când Andreei Răducan i-a fost retrasă medalia de aur de la Jocurile Olimpice după ce a fost depistată pozitiv cu pseudoefedrină, substanță ce se găsea într-o pastilă de nurofen pe care sportiva l-a luat.

Ion Țiriac s-a enervat la conferință » A urlat la un angajat: „Ne scuzați, data viitoare o să cumpărăm!”
GEST
Ion Țiriac s-a enervat la conferință » A urlat la un angajat: „Ne scuzați, data viitoare o să cumpărăm!”

VIDEO Ion Țiriac: „Mi se pare obscen perioada de când a fost declarată pozitivă”

„Din păcate, exact ca Andreea Răducan, Simona Halep a fost declarată pozitivă. Cum a fost declarată pozitiv nu știu. Nu știu ce au făcut cu proba A, nu știu cine i-a adus proba B. Ceea ce știu și pot să public încă o dată, după atâția ani... Sunt 13 ani deja de când Răducan a fost declarată fals-pozitivă. 

Pentru că proba nu a fost contaminată, a fost manipulată. Nu poți să-mi spui mie că 62 de mililitri s-au dus la laborator cu proba B și au venit 100 de mililitri înapoi. Cum e miracolul ăsta, domana președinte? Și cu Halep. Ok, e pozitivă. Acolo nu mai ai ce să spui. Legea am făcut-o acum 30 de ani, când s-a făcut WADA. Eram 5 persoane. Și am făcut bine legea. 

Dacă mâine dimineață un sportiv devine pozitiv, chit că 5 îl țin de gură și unul i-a băgat pe gât este pozitiv, dar are circumstanțe. Și la ce e pozitiv? La nurofen sau la alimentul pe care i l-a dat. Mie ce mi se pare obscen este perioada de când a fost declarată pozitivă”, a declarat Ion Țiriac în cadrul unei conferințe de presă.

Ion Țiriac: „COSR și MTS au nenorocit tenisul”

Apoi, fostul mare tenismen a avut o reacție dură și la adresa COSR și a MTS, pe care le consideră răspunzătoare pentru nivelul scăzut al tenisului românesc.

„Cine sunt aceștia? Cei care conduc sportul mondial. E Federația internațională de Tenis care a vândut sufletul diavolului cu Cupa Davies. Am dat atunci în scris în față la 600 de oameni că le dau 2 ani și jumătate. Au ținut 2 ani și un sfert până au dat faliment. E vina COSR-ului, a Ministerului Tineretului și Sporturilor, uite ce se întâmplă acolo. 

Au nenorocit tenisul complet. Din ambițiile ridicole ale unui paranoic, toate treburile astea duc la 2-3 generații lipsă. Tenisul s-a terminat, vă spun eu acum. Toate fetele astea vin de la acele 35 de turnee de pe vremea lui Năstase, când era președinte. De când am «violat» Federația Internațională, le-am furat toate turneele să le avem noi. Atunci au crescut”, a mai precizat Țiriac. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Ion Țiriac i-a ironizat pe tricolori după meciul din Andorra: „Noroc că frizerul n-a putut să joace” + „Am văzut 30 de minute cu pase înapoi și m-am culcat”
Andorra - România 0-2
Ion Țiriac i-a ironizat pe tricolori după meciul din Andorra: „Noroc că frizerul n-a putut să joace” + „Am văzut 30 de minute cu pase înapoi și m-am culcat”
„Am 20.000 de dolari și nu știu ce să fac cu ei”. Reacția lui Ion Țiriac când o apropiată i-a spus asta. Ce a făcut miliardarul
POVESTE
„Am 20.000 de dolari și nu știu ce să fac cu ei”. Reacția lui Ion Țiriac când o apropiată i-a spus asta. Ce a făcut miliardarul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
joscenzura
joscenzura  •  26 Martie 2023, 20:28

Bravo lui, zice un adevar. Halep nu e Lance Armstrong, sa fi facut asta cu buna stiinta ani la randul. Probabil a mancat ceva ce nu avea voie, am inteles ca asta e apararea, despre niste alimente care le-au fost servite. Nu vreau sa ma antepronunt, dar pare genul care respecta toate tegulile, chiar si pe alea proaste

Vezi toate comentariile (1)
Comentează