INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ADVERSARI

„Nu-mi dau demisia!” » Selecționerul lui Kosovo nu vrea să renunțe la post după rușinea cu Andorra

Alain Giresse, selecționerul lui Kosovo. Foto: Imago Images
Alain Giresse, selecționerul lui Kosovo. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 13:15 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 13:21

Alain Giresse (70 de ani), selecționerul lui Kosovo, nu face o dramă din remiza cu Andorra (1-1), cel mai slab adversar din grupă. Autorul golului, Edon Zhegrova (23 de ani), dă vina pe apărare și pe portarul Arijanet Muric (24) pentru reușita oaspeților.

Andorra a reușit marea surpriză a zilei de marți în preliminariile EURO 2024, acumulând primul punct în grupă prin remiza de la Pristina (1-1). Kosovo n-a condus pe tabelă decât două minute, între golul lui Edon Zhegrova (59) și reușita lui Albert Rosas (61). 

Interviu fără perdea cu Florin Gardoș » Totul despre conflictul cu Devis Mangia: „Am vrut să sparg ușa”
GSP LIVE
Interviu fără perdea cu Florin Gardoș » Totul despre conflictul cu Devis Mangia: „Am vrut să sparg ușa”

Un rezultat rușinos pentru rivala noastră la locul secund și egala Israelului de sâmbătă. După meci, selecționerul Alain Giresse a refuzat să discute despre demisie și nu a făcut o dramă din faptul că echipa sa are doar două puncte după 180 de minute.

Alain Giresse: „Nu renunț atât de ușor”

Nu renunț atât de ușor și nu-mi pasă dacă decizia mea vă face sau nu plăcere! Obiectivul meu este să-mi continui munca aici, pentru că preliminariile sunt abia la început și e prea devreme să vorbim despre șansele de calificare

Ne-a lipsit ceva până la urmă ca să concretizăm șansele avute, iar unele decizii ale arbitrului nu au fost corecte. Sunt multe lucruri ce au influențat rezultatul. Eram conștienți că Andorra va juca ultradefensiv, eram pregătiți pentru asta. Am avut ocazii, numai că nu am putut sparge apărarea. Am cerut un joc mai rapid, însă am greșit ultima pasă”, a declarat antrenorul francez.

Edon Zhegrova: „Suntem disperați”

Ceva mai realist și mai critic e autorul golului gazdelor, Edon Zhegrova. Atacantul lui Lille admite că „suntem disperați, însă nu a fost ziua noastră. Ne-am gândit cu toții la o victorie. Andorra a jucat cu toți jucătorii în apărare. Am avut și ghinion. Cred că defensiva ar fi trebuit să se descurce mai bine la faza golului, la fel ca portarul. Greșelile trebuie corectate la următoarele jocuri”.

Andorra a reușit marea surpriză în preliminariile EURO 2024: „Au sărbătorit ca la calificare”

De partea cealaltă, oaspeții au celebrat pe gazon ca la o imensă victorie. „Parcă se calificaseră la Euro!”, a remarcat Gazeta Express

„Primul punct dintr-o noapte istorică! Băieții aceștia sunt minunați, ne surprind din ce în ce mai mult în fiecare zi. Egalul este pentru voi, fanii. Força, Andorra!”, este mesajul postat pe Twitter de federația din Andorra. 

La care forul kosovar a replicat, tot pe rețelele sociale: „Rezultatul e dezamăgitor, dar nu trebuie să fim demoralizați, mai sunt și alte bătălii de câștigat”.

VIDEO. Dumitru Dragomir, doi remarcați și un mega-pronostic după România - Belarus: „Aș merge pe mâna lui Tavi Popescu”

Citește și:

Îi cer demisia selecționerului Belarusului, după ce a pierdut în România: „Despre asta când ne va vorbi?”

Scandal la naționala Italiei! Mancini riscă să fie demis, după ce și-a pus în cap tot vestiarul

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
Maradonatu
Maradonatu  •  30 Martie 2023, 17:33

Kosovo e o echipă extrem de slabă. Nu contează în fotbalul european. Ne batem cu Israelul pentru locul 2. Asta până o să facă și ei egal cu Andorra...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  29 Martie 2023, 13:44

...nu am vazut Kosovo pana la meciul cu Israel ...dar dupa ce am vazut o o cred o echipa slaba de ratangii in care Alibec si ar afla locul ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează