INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Joacă finala Ligii Campionilor, apoi pleacă să-i înfrunte pe Ronaldo, Contra și Șumudică » Al-Hilal îl atrage la vară cu un contract de nerefuzat

Edin Dzeko, cu numărul 9 / FOTO: GettyImages
Edin Dzeko, cu numărul 9 / FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 20:38 / Actualizat marti, 30 mai 2023 20:40

Edin Dzeko (37 de ani) ar putea fi din nou adversarul lui Cristiano Ronaldo în Golf. Atacantul bosniac, aflat la final de acord cu Inter, e tentat să semneze după finala Ligii Campionilor cu clubul saudit, dacă nerazzurrii nu-i satisfac pretențiile financiare.

Finala Ligii Campionilor cu Manchester City ar putea fi ultima apariție a lui Edin Dzeko în tricoul lui Inter. Gazzetta dello Sport scrie astăzi că atacantul bosniac este tentat să-i calce pe urme lui Cristiano Ronaldo și să accepte o superofertă din zona Golfului. 

Karim Benzema, ofertă-bombă din Arabia Saudită » Cât ar câștiga în următorii doi ani
SPANIA
Karim Benzema, ofertă-bombă din Arabia Saudită » Cât ar câștiga în următorii doi ani

Golgheterului de 37 de ani îi expiră pe 30 iunie acordul cu nerazzurrii și nu a ajuns la nicio înțelegere cu câștigătoarea Cupei și Supercupei Italiei pentru prelungire. Pentru că părțile au poziții diferite și Inter trebuie să respecte acordul cu UEFA pentru respectarea fair-play-ului financiar.

Dzeko vrea să semneze până în 2025

Cotidianul roz a dezvăluit că gruparea lombardă i-a propus un nou contract până în 2024, cu opțiune pentru încă un sezon, la un salariu net anual mai mic decât cel de 6,5 milioane de euro cât câștigă în prezent, din obligația trasată de UEFA de a reduce fondul de salarii în stagiunea viitoare. 

Dzeko i-a transmis agentului său, Alessandro Lucci, că-și dorește un acord ferm pe două sezoane, la o sumă cel puțin la fel de mare ca în prezent, plănuind ca, la finalul acestuia, la 39 de ani, să se retragă din activitate.

Salariu mult mai bun la saudiți

Edin se ține tare pe poziții și pentru că are o alternativă financiară mult mai bună din Arabia Saudită. Al-Hilal îl ademenește cu un angajament până în 2025 și cu un salariu la care Inter nu poate și nici nu-și propune să facă concurență, așa cum a transmis chiar președintele Steven Zhang. 

„Decisivă va fi dorința lui Dzeko. Dacă va alege să continue la Milano, unde se simte bine și nici nu-i departe de Roma sa, va încerca să obțină un salariu cât mai mare și va renunța la bianualul arab. Altfel, va căuta o aventură «exotică», poate și după ce își va trece în palmares Liga pe care o visează de ani de zile", explică Gazzetta dello Sport.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

FOTO Internaționalul român s-a despărțit după 3 ani de echipa lui și e așteptat în Superliga » Mesaj emoționant: „Aici am crescut și ca jucător, și ca persoană”

Atacantul care a dezamăgit crunt în Premier League ajunge la 33 de ani să semneze cu Real Madrid!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează