INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Triumful Sevillei îi face un cadou neașteptat campionatului Spaniei! » Marca titrează: premieră în istoria La Liga din sezonul viitor

La Liga va avea 8 echipe în Europa în sezonul viitor
La Liga va avea 8 echipe în Europa în sezonul viitor

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2023 10:58 / Actualizat joi, 01 iunie 2023 11:18

După victoria din finala Europa League, 1-1, 4-1 la penaltyuri cu AS Roma, FC Sevilla oferă țării sale ocazia să aibă nu mai puțin de opt reprezentante în cupele continentale în 2023-2024. Doar un scenariu extrem în ultima etapă ar face ca Spania să piardă locul de Conference League. 

Triumful Sevillei, al 7-lea în istoria Europa League, îmbunătățindu-și propriul record în competiția pe care o domină de 17 ani, îi face primei ligi din Spania un cadou neașteptat.

Metoda Gigi Becali: Manchester United îl plătește pe căpitanul Harry Maguire ca să plece singur ACUM
MANCHESTER UNITED
Metoda Gigi Becali: Manchester United îl plătește pe căpitanul Harry Maguire ca să plece singur ACUM

Sevilla și alte patru în Champions League

În sezonul viitor, 2023-2024, LaLiga va avea nu mai puțin de 8 reprezentante în cupele europene, dintre care cinci în Champions League, a anunțat Marca.

În primul rând, Sevilla se califică direct în grupele Ligii Campionilor, grație acestui succes în EL. Alături de ea, vor fi primele patru în clasament, campioana Barcelona și Real Madrid, Atletico și Real Sociedad.

4 echipe din La Liga se bat pentru locul de Conference League

În Europa League, vor fi încă două echipe, Villarreal (pe 5 în actuala stagiune în LaLiga) și Betis Sevilla (6), ultima beneficiind de faptul că Real a cucerit Copa del Rey și a eliberat locul din campionat.

Pe lângă acestea, va mai avea o formație în Conference League. Patru sunt în cursă pentru poziția a 7-a, care asigură prezența pe continent: Osasuna (7, cu 50 de puncte), Bilbao (8, cu 50p), Girona (9, cu 49p) și Rayo Vallecano (10, cu 49p).

Cum ar putea ajunge Sevilla pe 7

Există și o variantă, foarte puțin probabilă, ca Sevilla, aflată acum pe 11, tot cu 49 de puncte, să ajungă pe 7 după ultima etapă, dar ar trebui ca andaluzii să învingă pe terenul lui Real Sociedad și niciuna dintre celelalte patru (Osasuna, Bilbao, Girona și Rayo) să nu se impună duminică.

Dacă acest scenariu extrem se împlinește, LaLiga nu va avea pe nimeni în Conference și va rămâne doar cu șapte ambasadoare în Europa.

Totuși, în cazul în care echipa lui Mendilibar face egal la San Sebastian, orice discuție se încheie, pentru că e în dezavantaj în confruntările directe (primul criteriu de departajare la egalitate de puncte) cu Osasuna, Girona și Rayo.

E posibil ca Sevilla să nici nu forțeze în runda finală, tocmai pentru ca Spania să aibă opt formații în cupele continentale 2023-2024. 

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Măsură ȘOC în Europa! UEFA vrea să introducă o măsură care ar devasta granzii din Premier League

Golgheterul de la PSG, aproape de un transfer de ultimă oră!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
Spaniolul78
Spaniolul78  •  01 Iunie 2023, 16:32

Noi avem 8 echipe in total ce licență pt cupele europene.....

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  01 Iunie 2023, 16:03
Postat de Amiralul2022 pe 01 Iunie 2023, 11:18

Ia uite ce ne copiază și spaniolii, tot 8 echipe vom avea și noi în Cupele europene... ????

Și noi tot 8 echipe vom avea în cupele europene, dar pe parcursul a doi ani. :)))))))

alenb
alenb  •  01 Iunie 2023, 11:36

Regula ca daca Sevilla se claseaza pe loc european tara pierde locul de Conference e ***, in mod normal trebuia luata urmatoarea echipa (locul 8. In alta ordine de idei era bine ca si tarile bune sa trimita cate 2 echipe in Conference (in loc de una) pentru a intari valoarea acestei competitii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează