FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Postul care îi dă bătăi de cap lui Edi: variantele adună împreună doar DOUĂ selecții » Cum poate arăta primul „11” al României cu Kosovo

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 08:00 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 09:29

România se pregătește de Kosovo și Elveția, dar are probleme cu postul de portar. Titularul Ionuț Radu s-a accidentat în week-end, la Auxerre, Florin Niță e și el indisponibil, astfel că Edi Iordănescu va aborda „dubla” cu Kosovo și Elveția cu trei goalkeeperi lipsiți de experiență internațională

  • Kosovo - România are loc pe 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
„Lasă-mă cu UE, că înnebunesc! Fac alergie! Ce ne dă nouă?” » Cosmin Olăroiu, dialog aprins la „Profu’ de Sport”! A fost contrat vehement
PROFU' DE SPORT
„Lasă-mă cu UE, că înnebunesc! Fac alergie! Ce ne dă nouă?” » Cosmin Olăroiu, dialog aprins la „Profu’ de Sport”! A fost contrat vehement

Probleme cu portarii pentru România înainte de meciurile cu Kosovo și Elveția

Acțiunea și problemele de lot pentru selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani)! Edi a primit două vești proaste în weekend, din Franța și din Italia.

Portarul de bază Ionuț Radu (26 de ani, Auxerre) și căpitanul Vlad Chiricheș (33 de ani, Cremonese) s-au accidentat în meciurile jucate sâmbătă și au devenit indisponibili pentru „dubla" cu Kosovo (16 iunie, Priștina) și Elveția (19 iunie, Lucerna) din preliminariile Euro 2024.

Ionuț Radu a fost integralist în Auxerre - Lens, scor 1-3, și a comis două gafe uriașe care au retrogradat echipa sa în Ligue 2. Conform surselor federale, Radu a fost forțat de francezi să apere aproape o lună cu probleme la menisc, iar acum trebuie să se opereze.

În absența lui Radu și a experimentatului Florin Niță (35 de ani), accidentat la finalul lunii trecute, la Pardubice, Iordănescu va trebui să aleagă titular pentru meciurile din această lună dintre cei mai buni portari din SuperLigă. Cei 3 nu au însă experiență internațională și adună împreună doar 2 selecții: 

  • Ștefan Târnovanu (FCSB/o selecție)
  • Marian Aioani (Farul/debutant) 
  • Horațiu Moldovan (Rapid/o selecție)

Cum ar putea arăta România cu Kosovo

Târnovanu - Rațiu, R. Drăgușin, Burcă, Opruț - D. Olaru, T. Băluță - D. Man, N. Stanciu, Fl. Coman - Alibec

Chiricheș s-a rupt iar

O altă pierdere importantă este cea a lui Vlad Chiricheș (33 de ani). Titular în Cremonese - Salernitana, scor 2-0, căpitanul "tricolorilor" a rezistat doar 12 minute pe teren, când a fost înlocuit în urma unor probleme musculare.

Din cauza accidentărilor, Chiricheș nu a mai jucat de un an la națională, ultima apariție a stoperului cu 75 de selecții fiind consemnată la meciul România - Muntenegru 0-3, din Liga Națiunilor, pe 14 iunie 2022. În locul lui Chiricheș, selecționerul l-a titularizat pe tânărul Radu Drăgușin în partidele cu Andorra (2-0) și cu Belarus (2-1) din startul preliminariilor Euro 2024.

După primele două meciuri, România are șase puncte, la fel ca Elveția. Kosovo a acumulat doar două puncte, după 1-1 în Israel și 1-1 acasă cu Andorra.

Ianis Hagi, convocat

Edi Iordănescu l-a convocat pentru prima oară în mandatul său pe Ianis Hagi (24 de ani). Mijlocașul lui Rangers a revenit la parametri optimi după mai bine de un an de la operația suferită la ligamentul încrucișat anterior de la genunchiul drept.

În lotul de 26 de jucători sunt 14 din campionatul intern și 12 „stranieri". Trei nu au niciun minut la națională: Aioani, Screciu și Louis Munteanu.

4 jucătoride la campioana Farul au fost convocați pentru meciurile cu Kosovo și Elveția: Aioani, T. Băluță, Alibec, L. Munteanu

Lotul României pentru „dubla" cu Kosovo și Elveția

  • Portari: Târnovanu (FCSB), Aioani (Farul), H. Moldovan (Rapid)
  • Fundași: Rațiu (Huesca), Cr. Manea (CFR Cluj), Burcă (CFR Cluj), R. Drăgușin (Genoa), I. Nedelcearu (Palermo), Ad. Rus (Pisa), Camora (CFR Cluj), Opruț (Hermannstadt)
  • Mijlocași: M. Marin (Pisa), T. Băluță (Farul), Screciu (CSU Craiova), D. Olaru (FCSB), N. Stanciu (Wuhan Three Towns), Cicâldău (Ittihad Kalba), I. Hagi (Rangers), Sorescu (FCSB), Moruțan (Pisa), Fl. Coman (FCSB), D. Man (Parma), V. Mihăilă (Parma)
  • Atacanți: G. Pușcaș (Genoa), Alibec (Farul), L. Munteanu (Farul)

Citește și: 

Îi reproșează lui Edi Iordănescu faptul că nu i-a convocat nepotul: „Nu au fost chemați cei care sunt în formă”

Doi dintre fotbaliștii convocați de Edi Iordănescu au petrecut până dimineață cu Țzancă Uraganu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
danut.petnaise
danut.petnaise  •  05 Iunie 2023, 20:20

***, chiar ești răzbunător. De ce nu l-ai convocat le Ivan????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bozo76
bozo76  •  05 Iunie 2023, 14:31

Vorbesc cinstit. Mie Aioanei nu mi s.a parut strasnic dar daca e portarul campioanei si nu putem sa i gasim vina asa precum lui tarnoveanu cica i-au gasit inaintea meciului direct. Hai sa il pubem pe aioanei. Domnilor trebuie sa mergem pe merite. Nu cred ca gresesc.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  05 Iunie 2023, 13:35

PS- Horațiu Moldovan are dezavantajul înălțimii...doar 1,84 sau 1,85m. Cam puțin pt. timpurile actuale. E adevărat ca are reflexe bune dar înălțimea este un handicap. Chiar dacă nu ești asa de talentat ...dar la 1.95 -1.98 sau 2 m ai cu mult mai multe șanse sa aperi în fotbalul mare.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează