FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

EXCLUSIV „Nu e cazul” » Edi Iordănescu a luat decizia în privința lui Ianis Hagi. Ce se va întâmpla în Kosovo

Revenit la națională după mai bine de un an de la operația sufertită la genunchi, Ianis Hagi (24 de ani), mijlocașul ofensiv al lui Rangers, nu va fi forțat de selecționerul Edi Iordănescu în meciul de luptă de la Priștina, cu Kosovo
Revenit la națională după mai bine de un an de la operația sufertită la genunchi, Ianis Hagi (24 de ani), mijlocașul ofensiv al lui Rangers, nu va fi forțat de selecționerul Edi Iordănescu în meciul de luptă de la Priștina, cu Kosovo

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 09:00 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 09:34

Revenit la națională după mai bine de un an de la operația suferită la genunchi, Ianis Hagi (24 de ani), mijlocașul ofensiv al lui Rangers, nu va fi forțat de selecționerul Edi Iordănescu în meciul de luptă de la Priștina, cu Kosovo. „Nu e încă 100%”, au spus oameni din anturajul naționalei.

  • Kosovo - România are loc pe 16 iunie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
  • Elveția - România se joacă pe 19 iunie, tot de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Ianis Hagi nu va fi titular în Kosovo

Hagi este la prima convocare din mandatul selecționerului Edward Iordănescu. Mijlocașul lui Rangers s-a accidentat grav la genunchi pe 21 ianuarie 2022, în Rangers - Stirling, 4-1, meci din Cupa Scoției, iar Edi nu a putut conta pe el până acum.

România, handicap uriaș înainte de „dubla” incendiară cu Kosovo și Elveția
EURO 2024
România, handicap uriaș înainte de „dubla” incendiară cu Kosovo și Elveția

Revenirea lui Hagi jr. la națională, după ce a trecut cu bine mai multe teste în Scoția, nu înseamnă și titularizarea lui de la primul meci, cel cu Kosovo, programat vineri, 16 iunie, la Priștina. 

„Ianis este bine, este sănătos și foarte motivat. Nu e încă la 100% din capacitatea lui, normal după ce a stat un an. Edi nu vrea să pună presiune pe el. Nu e cazul", au dezvăluit oameni apropiați de echipa națională. 

Hagi, 24 de selecții, a îmbrăcat ultima dată tricoul reprezentativei la meciul cu Liechtenstein (2-0), disputat la Vaduz, pe 14 noiembrie 2021, în preliminariile CM 2022.

Mesajul lui Edi Iordănescu: „Aștept plus valoare”

Edi Iordănescu s-a bucurat de revenirile lui Ianis Hagi, Florinel Coman și Valentin Mihăilă. „Îi așteptam, aveam nevoie de ei și mă bucur că am putut să-i recâștigăm la echipa națională. Cred că fiecare dintre ei va veni cu maximă responsabilitate și implicare. Aștept de la ei ce aștept de la fiecare jucător. Să aducă plus valoare umană și fotbalistică, să aducă energie bună, ambiție, personalitate, orgoliu. 

Elemente care sunt capitale pentru a putea produce o performanță, calificarea la EURO 2024. Avem nevoie de grup și la final forța grupului să iasă în față. Avem nevoie de forță și, mai mult ca niciodată, să conștientizăm importanța momentului. Sunt sigur că băieții sunt conștienți de provocarea care ne așteaptă și sunt pregătiți de luptă”, a declarat selecționerul, într-un interviu pentru FRF TV.

VIDEO » Mihai Stoichiță, despre obiectivul României în „dubla” din preliminariile Euro 2024 cu Kosovo și Elveția

Mai multe articole de actualitate:

Ladislau Boloni a explicat pentru cititorii Gazetei: „Nici vorbă să vin la Cluj!”
INTERVIU
Ladislau Boloni a explicat pentru cititorii Gazetei: „Nici vorbă să vin la Cluj!”
Cum văd 5 dintre componenții „Generației de  Aur” dubla cu Kosovo și Elveția: „Îi dau o veste proastă lui Burleanu”
Naționala României
Cum văd 5 dintre componenții „Generației de Aur” dubla cu Kosovo și Elveția: „Îi dau o veste proastă lui Burleanu”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
mirstelistu
mirstelistu  •  09 Iunie 2023, 22:01

Îi da pusca si trimite la razboi pe ianos poate acolo face treaba

H2SO4
H2SO4  •  08 Iunie 2023, 19:28

Iar scuipa regele că pisicile

H2SO4
H2SO4  •  08 Iunie 2023, 19:24
Postat de H2SO4 pe 08 Iunie 2023, 19:23

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează