INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mărturia incredibilă a lui Acerbi: „M-am temut mai mult când am primit amenințări în cazul Juan Jesus decât atunci când aveam cancer!”

Juan Jesus și Francesco Acerbi, „împăcați” de arbitru în meciul Inter - Napoli 1-1 / Foto: Imago
Juan Jesus și Francesco Acerbi, „împăcați” de arbitru în meciul Inter - Napoli 1-1 / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2024 10:38 / Actualizat vineri, 29 martie 2024 12:08

Francesco Acerbi (36 de ani) a ieșit la contraatac, considerând că a fost insultat gratuit pe rețelele sociale. „Nu există comparație cu boala, a fost floare la ureche față de acuzațiile de rasism care mi-au fost aduse. M-a durut furia atroce pe care am văzut-o față de mine”, a declarat stoperul lui Inter, în interviul din Corriere della Sera.

Francesco Acerbi a fost declarat nevinovat în ultimul scandal de rasism, din lipsă de probe. Comisia de Disciplină n-a găsit un motiv solid ca să-l suspende pe internaționalul italian, care a făcut dezvăluiri incredibile și s-a erijat în victimă, deși el a fost cel ce i-a spus „negru" lui Juan Jesus, în timpul meciului Inter - Napoli 1-1.

„Mi-a fost mai frică acum, din cauza amenințărilor după cazul Juan Jesus, decât când aveam cancer. Nu există comparație cu boala, a fost floare la ureche față de acuzațiile de rasism ce mi-au fost aduse pe nedrept.

Acerbi: „Îmi pare rău pentru Juan Jesus, e o afacere în care toți am pierdut"

Pe de altă parte, m-a durut și furia atroce pe care am văzut-o față de mine în aceste zile. Am făcut atâtea pentru a-mi dezlipi eticheta pusă, când eram mai tânăr, pentru a deveni un exemplu de perseverență și de profesionalism, și am riscat să pierd totul într-o clipă! Sunt trist și îmi pare rău: e o afacere în care toți am pierdut", spune stoperul nerazzurro, într-un interviu acordat pentru Corriere dell Sera.

E gata! Liverpool a ieșit din cursa pentru Xabi Alonso » Un antrenor portughez e noul favorit al „cormoranilor”
LIVERPOOL
E gata! Liverpool a ieșit din cursa pentru Xabi Alonso » Un antrenor portughez e noul favorit al „cormoranilor”

Acerbi: „Nu poți numi rasist pe cineva din cauza unui cuvânt greșit înțeles!"

Viitorul campion al Italiei cu Inter și-a clamat în continuare nevinovăția și le cere dușmanilor săi să înceteze: „Când am fost achitat, i-am văzut pe cei din jurul meu reacționând ca și cum aș fi fost eliberat după zece ani de închisoare. Erau foarte fericiți că am ieșit dintr-o astfel de situație, a fost o zi foarte grea. Vorbesc astăzi doar pentru că am avut încredere în justiție și nu am vrut să risc să alimentez o agitație care era deja enormă.

Acum că există o sentință, aș vrea să-mi spun părerea, fără să am absolut nimic împotriva lui Juan Jesus. Ba dimpotrivă, îmi pare foarte rău și pentru el. Dar nu poți numi pe cineva rasist din cauza unui cuvânt greșit înțeles în tensiunea jocului. Și nu puteți continua să faceți acest lucru chiar și după ce am fost achitat'.

Acerbi: „Idolul meu este George Weah. M-a sunat când am avut tumora!"

În apărarea lui, Fracesco Acerbi a adus la lumină informații mai puțin știute în lumea fotbalului: „Nu a existat niciun fel de rasism pe teren și nu sunt o persoană rasistă. Idolul meu a fost George Weah, iar când am avut tumoarea am primit un telefon surpriză de la el ce mă emoționează și azi”.

Acerbi a învins de două ori un cancer la testicule: „Dacă nu m-aș fi îmbolnăvit de cancer aș fi ajuns în Serie B sau poate chiar m-aș fi retras. Din fericire, cineva acolo Sus mă iubea și mi-a trimis această boală. Fără ea aș fi sfârșit foarte rău. Nimeni nu m-ar fi putut salva. Sunt mulțumit de omul care am devenit în ciuda tuturor neajunsurilor mele”. 

Pur și simplu umilești o persoană, îi măcelărești și îi ameninți familia, dar pentru ce? Pentru ceva ce a fost pe teren și în care rasismul nu a avut nimic de-a face cu asta. Rasismul este, din păcate, o chestiune serioasă, nu numai o presupusă insultă".

Acerbi: „Pentru mine negru înseamnă doar o insultă ca toate altele. Atât!"

Scandalul a fost iscat pentru cuvintele spuse în iarbă lui Juan Jesus, căruia i-a prezentat scuze, acceptate inițial de stoperul brazilian: "Pentru mine, negru este numai o insultă ca toate altele. Sunt profesionist de 20 de ani și știu ce spun, nu mi-au ieșit astfel de cuvinte din gură. Juan Jesus m-a înțeles greșit. La rasism eu nu spun decât «să se ducă naibii!».

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Standard Liege e gata să renunțe la Denis Drăguș » Cât cer belgienii
STRANIERI
Standard Liege e gata să renunțe la Denis Drăguș » Cât cer belgienii
Radu Drăgușin mai primește o șansă » Englezii anunță ce se întâmplă la următorul meci al lui Tottenham
TOTTENHAM
Radu Drăgușin mai primește o șansă » Englezii anunță ce se întâmplă la următorul meci al lui Tottenham

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează