SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  HALTERE

Loredana Toma, departe de podium la Cupa Mondială din Thailanda

Loredana Toma în acțiune FOTO FR Haltere
Loredana Toma în acțiune FOTO FR Haltere

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2024 18:37 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2024 19:17

Loredana Toma (28 de ani) s-a clasat pe poziția a 12-a la categoria 71 kg, dar este eligibilă pentru calificarea la Paris, lista oficială cu halterofilii care au obținut biletele olimpice urmând a fi făcută publică în câteva zile,

Loredana Toma a fost ultima sportivă din România care a concurat la Cupa Mondială de la Phuket (Thailanda), cea din urmă competiție care contează pentru clasamentul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Românca în vârstă de 28 de ani a concurat duminică la categoria 71 kg. Ea a „smuls” 105 kg din prima încercare ratându-le pe următoarele la 110 kg și ocupând poziția a 14-a la acest stil.

La aruncat, Loredana a intrat în concurs la 125 kg cu o încercare reușită, la fel s-a întâmplat și la 130 kg, dar a ratat la 134 kg, clasându-se tot pe 14. La total, 235 kg, a fost pe 12.

Rafael Nadal, revenire întârziată de o problemă la mușchii abdominali: „Nu reușesc să ajung în formă pentru a juca”
DEZVĂLUIRE
Rafael Nadal, revenire întârziată de o problemă la mușchii abdominali: „Nu reușesc să ajung în formă pentru a juca”

Americanca Olivia Lynn Reeves s-a impus la total, cu 268 kg, la aruncat, cu 150 kg și la smuls, cu 118 kg. La total, pe podium au mai urcat chinezoaica Guifang Liao cu 264 kg (115 kg, 149 kg) și Hyang Kuk Song din Coreea de Sud cu 261 kg (115 kg, 146 kg).

Mihaela Cambei a participa la o categoria neolimpică

Mihaela Cambei (21 de ani) a ales să concureze la o categorie neolimpică, anume la 55 kg, deși evoluează în mod obișnuit la 49 kg.

În Thailanda, a obținut argintul la total, cu 201 kg, la smuls cu 91 kg și bronzul la aruncat cu 110 kg. Înainte de Cupa Mondială de la Phuket, Mihaela Cambei era pe poziția a cincea în clasamentul olimpic al categoriei 49 de kilograme, cu un total de 199 kg.

În urma desfășurării întrecerilor categoriei 49 kg, luni, Mihaela Cambei şi-a păstrat clasarea eligibilă pentru a primi biletul de Paris, confirmările urmând a fi anunțate în perioada următoare, după încheierea Cupei Mondiale de la Phuket, pe 11 aprilie.

Nici Loredana Toma nu va avea probleme să se califice, ea fiind pe patru la categoria sa cu un total de 256 kg. La Jocurile Olimpice se acordă medalii doar în urma clasamentului de la total.

România a fost suspendată le ediția precedentă a JO din cauza numeroaselor cazuri de dopaj. Loredana Toma era favorită la categoria sa, 64 kg, dar din cauza interdicției, ea a ratat prezența la Tokyo.

Probleme pentru Iancu și Cotruța

România a participat cu patru sportivi la Cupa Mondială din Thailanda. Valentin Iancu (61 kg) nu a mai putut intra în concurs din cauza unor probleme medicale. Andreea Cotruța a participat la categoria 59 kg, încercând să forțeze o calificare la această categorie, însă a fost pe locul 20 la total cu 207 kg, ea figurând în clasamentul olimpic cu 212 kg.

Citește și:

S-a încheiat turneul european de calificare la Paris 2024 » România a obținut un singur bilet olimpic la lupte
LUPTE
S-a încheiat turneul european de calificare la Paris 2024 » România a obținut un singur bilet olimpic la lupte
Emmanuel Macron acuză Rusia: „Încearcă subminarea Jocurilor Olimpice”
FRANȚA
Emmanuel Macron acuză Rusia: „Încearcă subminarea Jocurilor Olimpice”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează