INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

VIDEO Bergodi e mic copil! Cum și-au pierdut mințile Trapattoni, Gattuso sau Malesani la conferințe: „Toți sunteți încrezuți, ironici, să mă f*t!”

Giovanni Trapattoni, scos deseori din sărite la Bayern / Foto: Imago
Giovanni Trapattoni, scos deseori din sărite la Bayern / Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2024 12:14 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 09:37

Giovanni Trapattoni (85 de ani), Gennaro Gattuso (46) și Alberto Malesani (69), tot tehnicieni italieni, au avut accese de furie la Bayern, OFI Creta și Panathinaikos, în momente critice ale experiențelor la echipe din străinătate, criticând presa locală într-un amestec de limbi spectaculos.

Prin definiție latini și având sângele mai fierbinte, antrenorii italieni nu sunt persoane prea calme, iar când ajung în pragul demiterii sau după rezultate mai proaste își ies repede din pepeni și intră în război cu presa.

Accesul de furie avut aseară de Cristiano Bergodi, în urma eșecului din Giuleșți al Rapidului (0-1) contra lui Sepsi, are mai multe precedente chiar în rândul unor tehnicieni peninsulari mult mai renumiți, tot în cadrul unor experiențe avute la echipe din afara Italiei. Conferințele lor de presă au rămas în memoria fanilor fotbalului.

Ce urmează la Rapid după Cristiano Bergodi? Două strategii diferite și 4 antrenori care pot prelua banca giuleștenilor
RAPID
Ce urmează la Rapid după Cristiano Bergodi? Două strategii diferite și 4 antrenori care pot prelua banca giuleștenilor

Giovanni Trapattoni și inamicul Strunz

Cel mai vechi este din perioada în care Giovanni Trapattoni, unul dintre cei mai titrați allenatori italieni, s-a războit cu jurnaliștii germani care îi contestau tactica și alegerile făcute în privința titularilor la Bayern. Acum peste 25 de ani, Trap avea un monolog memorabil pe 10 martie 1998, în care și-a distrus jucătorii, după care el s-a ridicat de pe scaun și a plecat din sală, în aplauzele jurnaliștilor!

„Nicio echipă din Germania nu joacă mai ofensiv decât Bayern. La ultimul meci, am avut în teren 3 atacanți: Elber, Jancker, Zickler. Nu uitați de Zickler, care este mai atacant decât Mehmet Scholl și Basler. Antrenorul nu e un idiot! Antrenorul trebuie să vadă ce se întâmplă pe teren. Iar acești doi sau trei jucători au fost atât de slabi ca niște sticle pe jumătate goale.

Ce echipă a jucat miercuri? A jucat Scholl, a jucat Basler sau a jucat Trapattoni? Acești trei jucători se plâng mai mult decât joacă. Știți de ce nu-i cumpără echipele italiene? Pentru că au mai multe lucruri proaste decât bune. Strunz. Strunz n-a jucat niciun meci în ultimii doi ani, tot timpul e accidentat. Ce își permite Strunz? Anul trecut am luat campionatul cu Hamann și Nerlinger.

Sâmbătă, trebuie să-mi arate mie și spectatorilor că pot câștiga meciul singuri. Întotdeauna i-am sprijinit. Unul este Basler, celălalt este Scholl. De Strunz nici nu mai vorbesc, că el joacă pe sfert!", a declarat Trap, la cea mai spectaculoasă conferință de presă din anii '90, după un 0-1 cu Schalke.

Alberto Malesani a înjurat non-stop

Alberto Malesani și-a pierdut mințile în Grecia, după o remiză în decembrie 2005, 2-2 cu Iraklis, ca antrenor al lui Panathinaikos: „De ce trebuie să fie mereu un cretin de serviciu ce să fie pedepsiți pentru toată lumea, să mă f*t? În 12 ani, 24 de antrenori: dar, să mă f*t, întotdeauna antrenorul e cel care trebuie să plătească aici?

Iar fanii, să aibă ouă și să dea o mână de ajutor echipei, că sunt toți tineri. Eu sunt acolo 24 de ore pe zi, nu se poate... rușine să vă fie! Și sunt supărat pentru că chestiile astea de aici sunt dezgustătoare, eu n-am mai văzut așa ceva!"

Malesani s-a luat fără menajamente de ziariștii din sală: „Și râd, și râd, și râd, de ce râzi?... Ai respect pentru oameni! Cu voi ar trebui să spun minciuni și să fiu lingușitor, la fel ca și cu fanii. Dar eu nu sunt așa, să mă f*t!. Toți sunteți încrezuți, ironici și râdeți când îl vedeți pe prostul de serviciu... aici este nevoie să facem lucrurile serios.

Nici măcar nu îmi pasă dacă mă omoară, pentru că am conștiința curată! Mulțumiți-i președintelui Varydoiannis (pronunție personală), mulțumiți-i că e un om bun și ajutați-l, la naiba, nu-l provocați și nu o faceți la fel cu publicul! După aceea, dacă el pleacă, să vedem ce mai faceți, să mă f*t".

Gennaro Gattuso: „Numai căcaturi scriu ziarele!”

Un alt episod de neuitat l-a oferit Gennaro Gattuso, care a demisionat după doar 7 etape la OFI Creta, în septembrie 2014: Și fostul campion mondial s-a războit cu presa elenă, într-un monolog de pomină ce a durat 15 minute, după un 1-0 cu Atromitos, întrerupt de frecvente bătăi cu pumnul în masă:

„Scrieți doar minciuni, pretind mai mult respect pentru mine și stafful meu, compus integral din oameni de calitate. Eu sunt căpitanul navei și nu o voi abandona niciodată. E prea simplu să mă atacați așa. La 37 de ani, nu m-am ferit niciodată de greutăți. Ajunge cu minciuna, rahatul și masturbarea. Vreau să vorbim doar despre fotbal. Aici trebuie să fim ca o familie, uniți cu toții, doar așa vom termina sezonul în cel mai bun mod posibil”.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Cristiano Bergodi, criză de nervi la conferință! A țipat la un jurnalist: „Ce înțelegi din fotbal, băi băiatule? Mă înveți fotbal pe mine?”
RAPID - SEPSI 0-1
Cristiano Bergodi, criză de nervi la conferință! A țipat la un jurnalist: „Ce înțelegi din fotbal, băi băiatule? Mă înveți fotbal pe mine?”
Fanii Rapidului și-au pierdut răbdarea! Au venit în număr redus cu Sepsi și nu-l mai vor pe Bergodi: „Demisia, demisia!”
RAPID - SEPSI 0-1
Fanii Rapidului și-au pierdut răbdarea! Au venit în număr redus cu Sepsi și nu-l mai vor pe Bergodi: „Demisia, demisia!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
schwartz69
schwartz69  •  17 Aprilie 2024, 08:15

saracul Gatuso, ce repede a imbatranit, are deja 69 de ani :(

danirapidist
danirapidist  •  17 Aprilie 2024, 00:51

Pretinsii ziaristi cautà scandal su provoacà. Habar nu au in ce stres si ce muncà depune staful in pregàtirea jocului. Cinema trebuie sà isi asune decizille indifferent de rezultat. Sa critici doar ca sà pari cunoscàtor, te descalificà

lefter_popescu
lefter_popescu  •  16 Aprilie 2024, 15:39

Bergodi nu a greșit cu nimic când acel obraznic îl întreabă: Tu pe ce lume trăiești? sau Tu ce meciuri ai văzut? Ce ii poți răspunde unui asemenea talamb ? Era mai bine sa se ridice de la masa și sa întoarcă spatele tuturor ? Chiar dacă a ridicat glasul Bergodi s-a comportat cuvincios.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează