Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  VERDICT

Răzvan Raț, despre șansele României la Euro: „Cred că ne bate şi Slovacia la valoarea lotului”

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2024 16:15 / Actualizat miercuri, 22 mai 2024 17:36

Fostul internațional Răzvan Raț (42 de ani) a vorbit despre șansele naționalei României la Euro 2024. Fostul apărător este de părere că selecționata lui Edi Iordănescu (45 de ani) are șanse minime de calificare în optimi, ținând cont de grupa din care face parte.

România a fost repartizată în grupa E de la turneul final din Germania, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. Răzvan Raț este de părere că România este cea mai slabă națională din grupă, iar Slovacia ar trebui să ne învingă ținând cont de valoarea lotului.

Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit?  » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League
UEFA
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit? » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League

Răzvan Raț, pesimist înainte de Euro 2024: „Ne putem înșela că România s-a calificat de pe primul loc”

„Forţa României este grupul şi a fost dintotdeauna. Statistic, nu avem șanse să ieșim din grupe. Încă o dată, pe hârtie. Din ce punct de vedere vrei să o priveşti, valoarea lotului, cine unde joacă, performanţă la nivel individual. Acolo s-ar putea să ne înşelăm un pic, pentru că Ucraina s-a calificat după două baraje, dar după nedreptatea cu Italia. Pentru mine a fost clar că s-a furat ca în codru.

Ne putem înşela că România s-a calificat de pe primul loc şi băieţii ăia s-au chinuit. Avem şansele noastre reale. Cred că ne bate şi Slovacia la valoarea lotului, dar nu e un fapt”, a declarat Răzvan Raț, pentru Antena Sport.

Programul României la Euro 2024 » Când și cu cine jucăm în grupe

România va avea parte de un debut împotriva celei mai slab cotate echipe din grupă la EURO 2024 pe 17 iunie. „Tricolorii” vor înfrunta pe Ucraina pe stadionul lui Bayern Munchen.

17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)

22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)

26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Toate grupele de la Euro 2024:

  • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
  • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
  • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
  • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, Polonia
  • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina
  • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, Georgia

Cu cine joacă România în cazul în care ajunge în „optimi” la EURO 2024?

În cazul în care prima reprezentativă avansează în „optimi”, există două scenarii. Dacă vom câștiga grupa, vom înfrunta, pe 2 iunie, la Munchen, locul 3 al uneia dintre grupele A, B, C sau D.

Iar dacă încheiem grupa pe locul secund, vom înfrunta locul 2 din Grupa D pe 1 iulie, la Dusseldorf. Locul 3 din grupa noastră ar putea duce și el în fazele eliminatorii. Am putea înfrunta locul 1 din Grupa B sau Grupa C, la Koln sau Gelsenkirchen.

Euro 2024 va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie. Este pentru a treia oară când meciuri de la competiția europeană se dispută pe teritoriu german. Prima oară s-a întâmplat în 1988, când Germania de Vest a fost gazda turneului, iar a doua oară a fost la Euro 2020, când 4 partide s-au jucat la München.

VIDEO. Viorel Moldovan, la antrenamentul Generației de Aur: „Să oferim un spectacol fotbalistic de calitate”

Citește și:

Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Euro 2024
Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (5)
muhamad_ali
muhamad_ali  •  22 Mai 2024, 19:01

Vorbeste prostii, jumatate din valoarea lotului Slovaciei e formata din 2 jucatori, ambii defensivi. Poti bate Slovacia si merge mai departe. Iarasi, un egal cu Ucraina e posibil, poate chiar si cu Belgia intr-o zi buna.

Newman
Newman  •  22 Mai 2024, 18:28

Nu iesim din grupa.Am vazut toti ce jucatori are Ucraina.

patratel2019
patratel2019  •  22 Mai 2024, 17:51

Ca fotbalist a fost excelent, ca analist este sub orice critica! L-am urmărit de mai multe ori. Vorbește despre fenomen, cam cum se comentează seara în crâșmă. Incoerent, fără baza tactică și cunoștințe teoretice. Mai bine ne-ar spune cum a dus-o în Ukraina…

Vezi toate comentariile (5)
Comentează