INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ATALANTA - LEVERKUSEN 3-0

Gazzetta dello Sport: „Istvan Kovacs, arbitraj de talie europeană”. De ce ziarele din Germania nu-l pomenesc pe român

Istvan Kovacs, în dialog cu mijlocașul lui Bayer Leverkusen, Andrich / Foto: Imago +49   FOTO
Istvan Kovacs, în dialog cu mijlocașul lui Bayer Leverkusen, Andrich / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2024 10:15 / Actualizat joi, 23 mai 2024 14:45

Ziarele italiene au avut reacții contradictorii în privința arbitrajului lui Istvan Kovacs la Atalanta - Leverkusen (3-0). Presa germană nu i-a reproșat absolut nimic.

O singură fază dificilă a avut de judecat „centralul” Istvan Kovacs în timpul finalei Europa League, Atalanta - Bayer Leverkusen 3-0. Și aceea petrecută în prelungiri, când soarta partidei era deja pecetluită.

Cele mai tari meme-uri de după Atalanta - Bayer Leverkusen » Nemții n-au scăpat de ironii
Atalanta - Bayer Leverkusen
Cele mai tari meme-uri de după Atalanta - Bayer Leverkusen » Nemții n-au scăpat de ironii

În minutul 90+1, Adam Hlozek primea o centrare din partea stângă. Giorgio Scalvini a întins piciorul pentru a respinge, iar atacantul ceh a căzut. Pe reluări nu se vede clar dacă acesta a fost faultat sau nu de apărătorul italienilor. Cei din camera VAR au considerat că „centralul” a luat decizia corectă și nu l-au chemat pentru a revedea faza.

Gazzetta dello Sport i-a dat nota 7 lui Istvan Kovacs și colegilor lui de la linii

Prestigiosul cotidian Gazzetta dello Sport nu i-a reproșat absolut nimic arbitrului român și colegilor săi de brigadă, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Dimpotrivă!

„Arbitraj de talie europeană al românului: contactele lejere nu le-a fluierat, bună gestiune a meciului inclusiv în ceea ce privește avertismentele”, a sunat analiza jurnaliștilor italieni. Aceștia l-au notat cu 7, la fel ca pe Marinescu și Artene.

Corriere dello Sport: „Desemnarea lui Istvan Kovacs a stârnit perplexitate”

Corriere dello Sport, în schimb, a fost ceva mai sever cu Istvan Kovacs. I-a dat 6,5 și a scris: „Kovacs, o singură emoție de penalty Scalvini - Hlozek.

Românul n-a greșit partida, deși desemnarea lui a stârnit perplexitate (în mintea multora a rămas meciul Milan - Napoli, din sferturile de finală ale trecutei ediții a Ligii Campionilor). A încheiat a doua sa finală europeană cu 33 faulturi fluierate (nu e stilul UEFA) și 7 cartonașe galbene”.

La faza din prelungiri, Corriere a comentat: „Scalvini a riscat mult. Și-a lovit adversarul cu dreptul, fără să atingă balonul. Sincer, dacă Kovacs dădea penalty...”.

Ziarele germane nu pomenesc de Istvan Kovacs

Ziarele germane, în schimb, nu au avut nimic de reproșat brigăzii române. Tabloidul Bild și cotidianul Express, care apare la Koln, au fost în schimb preocupate să critice evoluția sub așteptări a jucătorilor de la Bayer Leverkusen, pe care i-au umplut de calificative modeste.

Inclusiv antrenorul Xabi Alonso a fost notat de Bild cu 5 (foarte slab).

Specialistul Radio Marca despre Istvan Kovacs: „În prelungirile reprizei secunde nu a acordat un penalty clar pentru germani”

În schimb, specialistul celor de la Radio Marca, Pavel Fernandez, a fost în ton cu Corriere dello Sport. Acesta spune că „centralul” a greșit, însă a fost salvat de faptul că Atalanta conducea cu scor de neprezentare în acel moment.

„O finală de Europa League liniștită pentru Istvan Kovacs, al cărui cel mai bun aliat a fost Ademola Lookman, marcatorul unei triple. În prelungirile reprizei secunde nu a acordat un penalty clar pentru germani. Pol van Boekel de la VAR a tăcut”, a scris Pavel Fernandez, pe pagina personală de X, fostul Twitter.

VIDEO. Imagini senzaționale cu suporterii lui Leverkusen invadând terenul după ce Xabi Alonso le aduce primul titlu din istorie

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (1)
SCALMER001
SCALMER001  •  23 Mai 2024, 12:07

"specialistul Radio Marca", un fel de Raul Rusescu de pe la noi !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează