TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  DIETA

7 alternative sănătoase pentru gustările tale preferate

Frappucino vs cafea neagra sursa foto: shine.com +6   FOTO
Frappucino vs cafea neagra sursa foto: shine.com

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 septembrie 2011 16:05

Gustările tale preferate sunt de cele mai multe ori vinovate pentru luarea în greutate. Totuşi nu poţi renunţa la ele, oricât de mult ai vrea să slăbeşti. Pentru a nu reveni la o dietă fadă, fă un compromis: apelează la alternativele lor sănătoase. Gustoase dar slab calorice, acestea te pot ajuta să slăbeşti chiar şi 14 kilograme într-un an.

Spune „DA” cafelei tari!

Un Tall Frappucino cu căpşuni, cu lapte integral şi frişcă are 370 calorii şi 15 grame de grăsime. În schimb, o cafea neagră simplă are 0 calorii; dacă adaugi lapte degresat pentru a-i da gust, încarci băutura cu 22 de calorii dar niciun gram de grăsime.

Alternativa propusă reduce 348 calorii şi 15 grame grăsime din „plăcerea ta vinovată”. În traducere liberă, dacă adopţi această schimbare o dată pe săptămână, într-un an eviţi să asimilezi 18.000 calorii, cam 3 kilograme!

Alege fructele crude în locul îngheţatei cu aromă de fructe

Dacă ţi s-a făcut poftă de ceva dulce, evită îngheţata de fructe şi alege doar fructul în sine! Un cornet de îngheţată cu căpşuni are aproximativ 500 calorii şi 16 grame grăsime, în timp ce o cupă de căpşuni proaspăt cumpărate are doar 56 calorii. În cazul în care desertul pare prea simplu, adaugă puţină frişcă, adică nu mai mult de 30 calorii şi 2 gr de grăsime în plus.

Calculele arată că genul acesta de compromis te scapă de 444 calorii în plus şi 16 gr de grăsime. Respectarea acestei “reguli” de două ori pe săptămână echivalează cu 6 kilograme în minus.

Popcornul, alternativa gustoasă şi sănătoasă a chipsurilor

Potoleşte-ţi foamea cu floricele de porumb în loc de chipsuri. 30 grame chipsuri au un număr alarmant de calorii: nici mai mult, nici mai puţin decât 150 calorii şi 10 grame grăsime! Pe de altă parte, o pungă mică de popcorn are doar 31 calorii şi niciun pic de grăsime. Pentru un gust deosebit, adaugă o lingură de parmezan, adică 27 calorii.

Dacă schimbi chipsurile pe popcorn măcar o dată pe săptămână scapi de corvoada unui kilogram în plus.

Găteşte peşte în loc de carne roşie

Schimbă muşchiul de vită pe file de peşte cât de des poţi. 100 grame de muşchi la cuptor are 230 calorii şi 14 grame de grăsime. Aceeaşi cantitate de cod are 80 calorii şi 1 gram de grăsime. Obţii o masă cu 150 calorii mai slabă şi 13 grame de grăsime în minus.

Lasă un gălbenuş deoparte!

Scoate un gălbenuş din mesele care aveau nevoie de două ouă întregi (precum omletele). Un ou întreg are 75 calorii, insă albuşul conţine doar 16 calorii din acest total.

Procedând în acest fel, eviţi să asimilezi 60 calorii în plus la o singură masă. Dacă continui cu această schimbare de două ori de săptămână, poţi să slăbeşti mai mult de un kilogram!

Comandă supă clasică în loc de crema de legume!

Pare incredibil, dar o cană mai mare de supă cremă de broccoli este responsabilă pentru 180 calorii şi 7 grame grăsime. Pe de altă parte, aceeaşi cantitate de supă de pui cu legume are doar 75 calorii şi mai puţin de 3 grame grăsime.

Pâine prăjită, în loc de chifle

Înlocuieşte covrigul sau chifla (354 calorii) cu 2 felii subţiri de pâine integrală prăjită (164 calorii). În continuare, evită să întinzi unt pe pâine – un aliment care însumează 100 calorii/lingura şi pune direct brânză Cottage (perluţe). Opt linguri din acest tip de brânză reprezintă 90 calorii.

În acest fel, numărul de calorii se reduce iar tu obţii o gustare cremoasă. Schimbă-ţi obiceiul o dată pe săptămână şi poţi slăbi mai mult de 2 kilograme pe an.

Vezi şi cinci alimente care te ajută să slăbeşti fără să te înfometezi!

Vezi în GALERIA FOTO cum arată alternativele propuse!

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fann_liverpool
fann_liverpool  •  19 Septembrie 2011, 22:36

bun articolul, insa nu se compara vara o inghetata cu un fruct proaspat.. :P

Vezi toate comentariile (1)
Comentează