FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Exclusiv Dan Șucu a decis cine va fi noul director sportiv de la Rapid » Daniel Niculae pleacă! + detalii incredibile din interior: „Picătura finală!”

Dan Sucu nu mai alasă lucrurile la întâmplare: își intră în rolul de acționar majoritar
Dan Sucu nu mai alasă lucrurile la întâmplare: își intră în rolul de acționar majoritar

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 11:07 / Actualizat joi, 02 mai 2024 15:05

Dan Șucu își scrie singur comunicatele. Nu dă ideile la departamentul de comunicare pentru ca apoi să verifice forma finală. Iar ultimul a fost cel mai dur de până acum și fără echivoc. Au urmat decizii importante la Rapid, inclusiv numirea lui Daniel Sandu în funcția de director sportiv.

A fost clar că Dan Șucu se va implica în toate compartimentele, inclusiv cel sportiv. Fiindcă trebuie să scoată Rapidul de pe linia moartă pe care a intrat de la începutul play-off-ului: un punct din 7 partide. A deschis un „șantier” enorm pe care trebuie să-l finalizeze cât mai repede.

Rapid - FCSB se joacă fără spectatori! Cui îi aparține decizia
RAPID - FCSB
Rapid - FCSB se joacă fără spectatori! Cui îi aparține decizia

Daniel Sandu, șeful scouterilor, va fi promovat la Rapid

Prima mutare, care va fi anunțată în curând, va fi promovarea lui Daniel Sandu (31 ani), șeful departamentului de scouting, în funcția de director sportiv. Este un model folosit de multe alte cluburi din Europa. Cel care ocupase respectivul post, Sorin Boiangiu, a fost îndepărtat.

Iar surse apropiate clubului susțin că „Dan Șucu nu a fost mulțumit nici de Daniel Niculae, pe care îl delegase să se ocupe mai mult de echipă în ultima vreme. Iar picătura finală a fost că la meciul cu Farul, din deplasare, a apărat Drăghia. Chiar dacă acesta are câteva kilograme în plus.

Cum s-a ajuns aici? De ce portarul de rezervă nu se încadrează în greutatea optimă? Acestea au fost întrebările lui Dan Șucu pentru Daniel Niculae".

Daniel Sandu are un master sportiv la Bordeaux și îl va înlocui pe Sorin Boiangiu (47 ani) la cursul pentru directori sportivi special demarat de FRF.

Dan Șucu a decis cine va fi noul director sportiv de la Rapid » Daniel Niculae pleacă! + detalii incredibile din interior: „Picătura finală!”
Daniel Sandu

Aceleași surse au explicat motivul alegerii lui Șucu: „Sandu este un profesionist și cunoaște foarte bine jucătorii. El a fost primul care a luat contact cu ei, înainte de a fi aduși. Va fi omul-cheie, interfața dintre club și jucători, antrenori, restul angajaților de la echipă.

Fiindcă în România funcția de director sportiv nu este înțeleasă corect. Nu înseamnă să verifici dacă terenul de antrenament e bun sau cum e hotelul dintr-o deplasare.

Directorul sportiv asistă la încheierea contractelor, el trebuie să știe tot ce se întâmplă la echipă, să ia decizii, jucătorii nu semnează cu antrenorul, ci cu clubul. Iar directorul sportiv este cel care se asigură că ambele părți, și clubul dar și fotbaliștii, staff-ul tehnic, toți cei implicați respectă clauzele stipulate, inclusiv cele disciplinare.

Până acum nu s-a făcut asta, era harababură. S-au făcut prea multe compromisuri. Dacă n-ar fi insistat Dan Șucu, probabil că Borza și Albu nici n-ar fi fost amendați după episodul de la Iași. Altă dată, Junior Morais venise dintr-o vacanță cu 4-5 kilograme în plus. Acum a mai fost și episodul cu Drăghia. Asta a pus capac la toate”.

Daniel Sandu și-a pregătit deja o echipă de scouteri și o va superviza în continuare, dar din funcția de director sportiv.

Nu se folosea tehnologia de monitorizare fizică a jucătorilor

Acționarul minoritar Victor Angelescu vorbea despre nereguli depistate încă din mandatul lui Cristiano Bergodi, dar nu a vrut să dea detalii. Una dintre probleme era că nu se folosea tehnologia de monitorizare a parametrilor fizici.

„La Rapid s-a investit mult în aparatură, dar staff-ul lui Bergodi nu o prea folosea. Se mergea mai mult pe ochi, pe experiență, pe feeling. Dar nu există o situație clară, o monitorizare a evoluției pe termen lung în legătură cu condiția fizică a jucătorilor.

Nu se știe de ce se sufocă unul după 60 de minute, de ce nu mai poate să alerge altul după 70 de minute sau lucruri de genul ăsta. Nu existau date generale, urmărite în timp, pentru jucători.

Dar asta nu e doar vina lui Bergodi sau a echipei lui, ci și a directorului sportiv, care trebuia să impună folosirea tehnologiei. Culmea, la echipele de juniori era folosită această tehnologie, dar nu și la cea de seniori!

Și Dan Șucu a aflat abia acum aceste lucruri. De aceea, în contractul viitorului antrenor, noul director sportiv va include și o clauză specială, ca staff-ul său să folosească la maximum această tehnologie”.

Daniel Niculae pleacă din vară

Așa cum fanatik.ro a anunțat, președintele Daniel Niculae va pleca de la Rapid în această vară. Sursele GSP.ro susțin că acesta ar fi anunțat că va renunța, mai ales după episodul Drăghia.

Oricum, s-a convenit că nu mai poate rămâne în club. Mai ales în noile condiții în care este urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice. Cele mai mari șanse să vină președinte la Rapid le are Dani Coman, fost la Hermannstadt, dar deocamdată nu s-a luat nicio decizie.

În privința noului tehnician, Marius Șumudică rămâne o variantă, dar nu este exclusă nici soluția unui antrenor străin, însă unul care să aibă experiența câștigării de trofee. Iar Bogdan Lobonț ar urma să rămână la Rapid pe vechea funcție, de antrenor cu portarii.

VIDEO. Ionel Ganea, declarații la GSP Live după ce Rapid a pierdut și cu CSU Craiova: „Locul 5 e o rușine! L-aș aduce pe Dani Coman în funcția de președinte”

Citește și alte știri din Superligă:

Când revine Vlad Chiricheș pe teren: „Atunci ar putea fi apt”
FCSB
Când revine Vlad Chiricheș pe teren: „Atunci ar putea fi apt”
Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica: „Nu poate să vină la noi. Nu o să vină niciodată!”
FCSB
Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica: „Nu poate să vină la noi. Nu o să vină niciodată!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (34)
Dobermannul
Dobermannul  •  03 Mai 2024, 15:01

Si ar mai fi o chestie de spus. Cand ai decis sa scrii aici unde e plin de bocci, mustete si ... altii ca ei sti ca raspunsuri vei primi mai ales daca postezi impotriva lor. Cum sa ma supar pe astia? Ei sunt naturali si normali in mediul lor. Ma pot supara pe opusii lor, adica aia extrem de putini aici. Asa ca ... prestati in liniste ... spuneti ce aveti pe suflet ...

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Mai 2024, 10:40
Postat de Dobermannul pe 02 Mai 2024, 23:29

Nu m-am suparat ca eu aici ma distrez cu ... (nu pot scune cum ca pe mine ma baneaza). Dar imi este si mila de voi ca sunteti chinuiti de ura. Ce nu inteleg este daca va doare asa de tare de ce nu va eliberati de subiectul Becali si echipa lui? Hai putin efort si evitati disolutia care va paste ca altfel patiti ca Adrian care saracul de el este in faza finala: tipa rade, tipa rade ...

Acum a mai aparut unul ... fabulosul isi zice care tipa, rade si ... cere "docomente".

Dobermannul
Dobermannul  •  02 Mai 2024, 23:29
Postat de nautilus pe 02 Mai 2024, 21:14

Băi "dobermane", tu te-ai supărat că te-am poreclit chihuahua.....ok, reformulez, tu de fapt ești un pechinez isteric și nervricos! Mai ai și tupeul sa vorbești de bociu, când voi îl aveți pe mustață?!? Aveți un trio infracțional care scârbește la maxim suporterii români de fotbal, gigică, mimi si mustață!!! Ești ridicol de penibil!!!

Nu m-am suparat ca eu aici ma distrez cu ... (nu pot scune cum ca pe mine ma baneaza). Dar imi este si mila de voi ca sunteti chinuiti de ura. Ce nu inteleg este daca va doare asa de tare de ce nu va eliberati de subiectul Becali si echipa lui? Hai putin efort si evitati disolutia care va paste ca altfel patiti ca Adrian care saracul de el este in faza finala: tipa rade, tipa rade ...

Vezi toate comentariile (34)
Comentează