FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UTA 2-0

VIDEO + FOTO Dinamo - UTA Arad 2-0 » Maestra evadărilor: Dinamo se salvează de la retrogradarea directă și merge la baraj! UTA a fost adversarul perfect pe „Arc”

Hakim Abdallah a fost cel mai bun dinamovist în victoria cu UTA / Sursă foto: Raed Krishan (GSP) +30   FOTO
Hakim Abdallah a fost cel mai bun dinamovist în victoria cu UTA / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , , - Publicat duminica, 12 mai 2024 23:23 / Actualizat luni, 13 mai 2024 23:06

Dinamo s-a impus în meciul cu UTA, 2-0, și a întors tot ghinionul play-out-ului într-o seară pur si simplu ideală pentru „câini”. UTA lui Rednic s-a prezentat deplorabil pe “Arc”, a fost pusă la respect încă din prima repriză, iar roș-albii și-au salvat pielea și merg la barajul de menținere.

  • Dinamo s-a salvat de la retrogradarea directă. A câștigat partida cu UTA, 2-0, și a beneficiat de jocul rezultatelor. „Câinii” merg la barajul pentru menținere/retrogradare, adversara urmând a fi Csikszereda.
  • În urma rezultatelor din această seară, Poli Iași s-a salvat de la retrogradare, Dinamo și FC Botoșani s-au clasat pe locurile de baraj, iar FC Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2.
    „Dublele” barajului pentru menținerea / promovarea în Superligă sunt
  • Dinamo - Csikszereda
  • FC Botoșani - CS Mioveni
  • Luni, 13 mai, ora 11:00, va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii disputării meciurilor de baraj. Partidele tur vor avea loc vineri, 17 mai, respectiv luni, 20 mai. Partidele retur, o săptămână mai târziu.
  • Aflată cu cuțitul la os, Dinamo a avut o primă repriză de vis cu UTA. Profitând și de faptul că echipa lui Mircea Rednic a jucat fără chef, iar portarul Danylo Kucher a gafat de două ori.

Fanii lui Dinamo au intrat pe gazon pentru a celebra salvarea de la retrogradare

După fluierul final, fanii lui Dinamo au dat startul bucuriei și au intrat pe gazon. În timp ce o parte dintre ei au scandat: „Mircea Rednic, ole!”

Fanii lui Dinamo au intrat pe teren ca după titlu și au scandat numele lui Mircea Rednic / FOTO: Raed Krishan (GSP)
Fanii lui Dinamo au intrat pe teren ca după titlu și au scandat numele lui Mircea Rednic / FOTO: Raed Krishan (GSP)
Fanii lui Dinamo au intrat pe teren ca după titlu și au scandat numele lui Mircea Rednic / FOTO: Raed Krishan (GSP)
Fanii lui Dinamo au intrat pe teren ca după titlu și au scandat numele lui Mircea Rednic / FOTO: Raed Krishan (GSP)
Fanii lui Dinamo au intrat pe teren ca după titlu și au scandat numele lui Mircea Rednic / FOTO: Remus Dinu (GSP)
+6 FOTO

Cronica meciului Dinamo - UTA, scrisă de Remus Dinu pe „Arcul de Triumf” » Adevărat a înviat!

Meciul adevărului pentru Dinamo, după un play-out chinuitor și decepționant deopotrivă. O revedere cu Mircea Rednic acompaniată de o ploaie măruntă, rece, rău prevestitoare. Un prim “11” cu ceva improvizații și încrederea serios avariată de ultimele evenimente din club.

Un stadion care nu s-a umplut până la refuz, indiciu direct proporțional cu încrederea pe care “câinii” o mai au în conducere. Rugăciuni și degete încrucișate pentru noroc pe celelalte stadioane. De aici a pornit ceea ce se anunța a fi ultima reprezentație a piesei tragicomice “Dinamo în Superligă”. Verde și pe celelalte stadioane și 90 de minute de suferință și tranșee la orizont. Cui va aduce descătușarea fluierul final, pentru cine se va lăsa cu amnezie?

Nici că se putea mai bine!

Iar începutul arată grozav pentru Dinamo. Nu doar pe tabela proprie, și pe celalalte, ce scenariu nesperat! “Nu mai e mult și vom reînvia”, se aude dinspre Peluza Sud a “câinilor”. Chiar așa să fie, oare?

Prima veste bună vine rapid: Oțelul marchează în poarta Botoșaniului. Hmm… Nu mai durează mult și se întâmplă la fel și pe “Arcul de Triumf”, cu Hakim cel Kamikaze, grațiat prin decret de “comitetele și comițiile” din fotbalul românesc, în rol de erou improbabil. Ieri cu bagajele pregătite de vacanță, azi aclamat de un stadion întreg, încurcate mai sunt căile pe meleagurile nostre! Numele malgașului răsună la doi pași de zidurile Bisericii Cașin! Abdallah e mare!

Dinozauri vechi și noi

Veștile bune se înlănțuie pentru Dinamo cu repeziciune: câinele de cursă lungă Dan Nistor, cândva un abțibild pe autocarul roșu aprins cu FCD la numărul de înmatriculare, marchează pentru “U” la Voluntari și deschide noi posibilități pentru fosta echipă.

Tribunele, conectate cu toate device-urile la aplicațiile de livescore din dotare, încep să tresară, se animă din ce în ce mai tare, știu că Dinamo iese din urgie la aceste scoruri. Cu UTA pasivă și complet scoasă din priză, Dinamo atacă și câștigă teritoriu cu o vivacitate aproape curioasă.

Nu-i de mirare că ai lui Kopic mai reușesc să înscrie o dată. Golul doi vine firesc și poartă semnătura căpitanului Patriche, probabil îngrozit de gândul unei noi retrogradări cu Dinamo, echivalentă cu dispariția “dinozaurului” de 38 de ani din fotbalul cât de cât mare. Totul posibil, bineînțeles, cu largul concurs al ucraineanului Kucher, surprinzătoarea soluție pe care Rednic a mizat pentru a-și surprinde fosta echipă. După plecăciunile în fața lui Abdallah, dinamoviștii rostesc acum “Slava Ukraini!”. Totul pentru salvare, nu?

E 2-0 după 18 minute, se sprintează și se cântă în tribune de parcă nimic rău nu s-ar fi petrecut tot sezonul! Lucrurile se așază nesperat pentru Dinamo, Botoșaniul o mai scoate din plasă o dată la Galați, iar pauza îi găsește pe “câini” pe loc de baraj.

Dinamo - UTA // FOTO: Raed Krishan
Lui Zeljko Kopic i s-a făcut rău pe bancă în finalul meciului Dinamo - UTA / Sursă foto: Instagram@ Unici48 Grup
Dinamo - UTA // FOTO: Raed Krishan
Dinamo - UTA // FOTO: Raed Krishan
Dinamo - UTA // FOTO: Raed Krishan
+29 FOTO

E clar, astrele s-au aliniat pentru Dinamo

Mai sunt 45 de minute, dar Dinamo și reprizele secunde nu se au deloc la suflet. Va fi diferit acum?! Mai degrabă, nu! Coordonatele rămân asemănătoare și după pauză, cu aceeași „Bătrână Doamnă” posomorâtă, dar atenția se mută de astă-dată mai spre sud. Nu spre peluză, ci spre Craiova, unde Sibiul cel imprevizibil al lui Măldărășanu, un sparring-partner în ultimele etape, răstoarnă tabela cu FCU și îi aruncă pe olteni, practic, în “B”.

Dinamo mai scapă deci de-o grijă. Și în curând de încă una, după ce Ezekiel, nu personajul biblic, ci fotbalistul comic al lui Rednic, vede al doilea „galben” cu jumătate de oră înainte de final. Pe “Arc”, ecuația se simplifică simțitor, Dinamo trebuie să reziste cu om în plus, să suporte și frisoanele prelungirilor, și e sigură de baraj. E maximum posibil pentru bucureșteni, mai mult de atât nu permite matematica, mai ales că Poli Iași i-a făcut de petrecanie Petrolului.

Zis și făcut, Dinamo rămâne în picioare într-o ultimă jumătate de oră cu un fotbal obscen de ambele părți, o reclamă îngrozitoare pentru formatul tot mai contestat după care rulează întrecerea internă.

Barajul, noua realitate de la Dinamo

O seară ce se anunța inițial apocaliptică pentru Dinamo s-a transformat, nesperat, într-un moment al regăsirii pentru “câini”, care scapă ca prin urechile acului de un nou naufragiu în Liga 2. Mai e de trecut un hop, barajul pe care Dinamo îl pornește, cu toate sincopele ultimelor luni, din postura de favorită. Cândva o specialistă a Cupei sau a derby-urilor, FCDB-ul sub Red&White tinde să fie, deocamdată, doar o specialistă a barajelor. Prea puțin, dacă tot supliciul se reia din sezonul următor.

Note oferite de GSP, după Dinamo - UTA 2-0

Dinamo: Adnan Golubovic 7 - Gabriel de Moura 6, Răzvan Patriche (cp) 7, Josue Homawoo 6, Costin Amzar 7 (72 Antonio Borduşanu 6) - Georgi Milanov 6 (82 Dani Iglesias), Eddy Gnahore 7, Domagoj Pavicic 6 - Ahmed Bani 6 (82 Cristian Costin), Hakim Abdallah 8, Dennis Politic 6 (90+1 Ricardo Grigore).
Antrenor: Zeljko Kopic 7

UTA Arad: Danylo Kucher 3 - Tiberiu Căpuşă (cp) 4, Ibrahima Conte 4, Marko Stolnik 4 (75 Ariel Lopez 5), Răzvan Trif 4 - Claudiu Micovschi 4 (46 Joao Pedro 5), Cristian Mihai 5 (86 Robert Vîlcu), Cătălin Vulturar (5 46 Rareş Pop 6) - Imoh Ezekiel 3, Kevin Luckassen 4 (76 Alexandru Tudorie 5), Eric Omondi 5
Antrenor: Mircea Rednic 4

Arbitru: Istvan Kovacs (central) - 7 - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (asistenţi) - ambii 7

FINAL » Dinamo - UTA Arad 2-0

Ce transmit reporterii GSP de la stadion

  • La T2 s-a afișat un banner: „Te vor oriunde, inima nu te lasă, Mircea Lucescu, hai acasă!”. Un îndemn pentru Mircea Lucescu, dinamovistul ademenit în ultimele zile de rivala Rapid. Suporterii de la Tribuna a II-a îl așteaptă pe Il Luce acasă, în ciuda situației groaznice pe care clubul roș-alb o traversează
  • Tribunele se animă, încep să vibreze imediat după ce s-a dat de veste că Oțelul a deschis scorul cu FC Botoșani
  • Bucurie dezlănțuită în stadion după golul lui Abdallah. Din nou „Perspektiva” în difuzoare, rezervele au țâșnit, efectiv, pe gazon după marcarea golului.
  • Tribunele de pe „Arc” au erupt, literalmente, în momentul în care Hermannstadt a înscris golul doi
  • Patriche a fost aclamat in picioare de un stadion întreg in momentul in care a părăsit terenul

Dinamo - UTA, echipe de start

  • La Dinamo, Kopic a schimbat sistemul și a renunțat la apărarea în trei. Dinamo joacă 4-3-3, după ce începând cu ianuarie a jucat 3-4-3. Schimbarea tactică a fost forțată de accidentarea lui Velkovski. Kopic nu a vrut să-l titularizeze pe Ricardo Grigore alături de Patriche și Homawoo, ci i-a preferat doar pe ultimii doi, într-o linie cu 4 apărători

Dinamo: Golubovic - De Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr - Milanovc, Gnahore, Pavicic - A. Bani, Abdallah, Politic
Rezerve: Răilean, Began, Gregorio, Iglesias, D. Irimia, Ilic, Bordușanu, Neagu, R. Grigore, Al. Irimia, Roșu, Costin
Antrenor: Zeljko Kopic

UTA: Kucher - Căpușă, Conte, Stolnik, Trif - Micovschi, Mihai, Vulturar - Ezekiel, Luckassen, Omondi
Rezerve: Bocean, Vîlcu, Stalh, David, Pop, Iurasciuc, Tudorie, Joao Pedro, Lopez
Antrenor Mircea Rednic

Stadion „Arcul de Triumf”
Arbitru Istvan Kovacs (Carei). Asistenți Vasile Marinescu (București), Ovidiu Artene (Vaslui)
Arbitru VAR Rareș Vidican. Asistent VAR Ciprian Danșa (ambii Satu Mare)

VIDEO. Alberto Boțoghină și Raul Rusescu prefațează etapa la GSP LIVE

UPDATE 21:30 » Pe ce melodie au ieșit jucătorii de la vestiare

Noutate la Dinamo: jucătorii au ieșit de la vestiare pe melodia „Câine” de la Vița de Vie. O melodie pe vremuri în vechiul repertoriu muzical al dinamoviștilor, dar care n-a mai fost redată de ceva vreme în difuzoare la meciurile echipei.

UPDATE 21:20 » Tensiune în PCH

S-au agitat spiritele chiar acum, înainte de fluierul de start. Jandarmii au intrat în PCH, probabil ca măsură de precauție. Doar că ultrașii n-au digerat bine momentul, i-au fluierat copios pe reprezentații organelor de ordine.

UPDATE 21:10 » Atmosferă liniștită la meci

Nici urmă de scenele violente de la precedentul Dinamo - UTA. În sectorul fanilor arădeni sunt în acest moment doar 7-8 persoane. E puțin probabil ca la meci să-și mai facă apariția vreun contingent din Peluza Sud Steaua, cum s-a întâmplat la meciul din sezonul regulat.

Clubul UTA a refuzat biletele pentru galerie, declarând că nu-și asumă deplasarea suporterilor.

UPDATE 21:00 » Răzvan Zăvăleanu a venit la meci și îi dă replica lui Mircea Rednic

UPDATE 20:50 » Jucătorii lui Dinamo, încurajați de fani la ieșirea pe gazon

UPDATE 20:30 » Fanii lui Dinamo îl cheamă pe Mircea Lucescu

Un grup de fani ai lui Dinamo îl cheamă pe Mircea Lucescu. Au venit cu un banner pentru marele antrenor: „Mircea Lucescu, hai acasă”

UPDATE 20:15 » Andrei Nicolescu, apostrofat și jignit de fanii lui Dinamo

Andrei Nicolescu și-a făcut apariția la stadion și a fost luat la rost de câțiva suporteri aflați în fața arenei, care l-au atacat și au avut un derapaj rasist: „Patron de carton, du-te în Giulești, n-ai 5 bani în buzunar. In loc sa faci transferuri, stăteai in Mexic, Țiganule” s-a scandat din rândul fanilor lui Diaamo.

Andrei Nicolescu a stat 20-30 se secunde în fața ușii, apoi, când și-a dat seama că admonestările se întețesc, a virat spre intrare. A intrat în interiorul arenei, vizibil deranjat.

UPDATE 20:10 » Dinamo joacă „spânzurătoarea” la retrogradare

Cei de la proiectul independent „Tribuna Dinamo” au recidivat, iar au ieșit cu un program de meci controversat, cu referire la jocul spânzurătoarea.

Dinamo - UTA Arad 2-0 » Maestra evadărilor: Dinamo se salvează de la retrogradarea directă și merge la baraj! UTA a fost adversarul perfect pe „Arc”

UPDATE 20:00 » Au sosit primii fani și autocarul lui Dinamo

Autocarul lui Dinamo a ajuns la stadion. Cu “secundul” Colceag pe locul pasagerului din dreapta și cu multă îngrijorare pe chipurile jucătorilor. Aproximativ 30 de suporteri i-au așteptat de lângă gărdulețele Jandarmeriei

Pâlcuri-pâlcuri, dinamoviștii se adună în jurul stadionului, își fac apariția cu mic, cu mare, pe străduțele de lângă “Arc”. Deocamdată e liniște, liniștea dinaintea furtunii. Perimetrul e foarte securizat, sunt multe mașini de poliție și jandarmi, inclusiv câini ai forțelor antitero patrulau de zor prin fața stadionului.

Dinamo - UTA Arad 2-0 » Maestra evadărilor: Dinamo se salvează de la retrogradarea directă și merge la baraj! UTA a fost adversarul perfect pe „Arc”

Citește și alte știri:

Detalii AICI despre meciurile etapei #9 din play-off și play-out

Citește și:

Sabău îi face portretul lui Daniel Popa, noul transfer de la FCSB, și îl avertizează: „Pentru acei bani, să își asume!”
Superliga
Sabău îi face portretul lui Daniel Popa, noul transfer de la FCSB, și îl avertizează: „Pentru acei bani, să își asume!”
Gigi Becali și-a făcut pofta » FCSB are un nou atacant
Superliga
Gigi Becali și-a făcut pofta » FCSB are un nou atacant
După Barcelona și Bayern, și Juventus și-a ales noul antrenor » Acord cu tehnicianul care a făcut „minuni” în acest sezon
Campionate
După Barcelona și Bayern, și Juventus și-a ales noul antrenor » Acord cu tehnicianul care a făcut „minuni” în acest sezon

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (150)
FalconCrest
FalconCrest  •  20 Mai 2024, 00:02
Postat de JanosHorvath07 pe 13 Mai 2024, 00:07

N-au jucat nimic play-off-ul asta, mi-au facut draci. Totul depinde de forma lui Jelena.

pai sa speram ca o sa se mobilizeze pentru cele 2 meciuri si o sa bata tur-retur pe vitan barzesti.

FalconCrest
FalconCrest  •  20 Mai 2024, 00:01
Postat de ice2ever pe 13 Mai 2024, 06:53

La Sf Sepsi așteaptă se va întâmpla asta

ca joaca aia la sepsi nu conteaza,important este sa va retrogradeze.

FalconCrest
FalconCrest  •  20 Mai 2024, 00:00
Postat de catalin.palcu pe 13 Mai 2024, 08:15

La fel rimeaza si 'stelist' si 'rapidist' si 'petrolist' si 'polist'

retrogradare placuta

Vezi toate comentariile (150)
Comentează