SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ROMA

Ana Bogdan, start cu dreptul în turneul WTA 1000 de la Roma » A învins o finalistă de Grand Slam

Ana Bogdan în acțiune Foto: Imago
Ana Bogdan în acțiune Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 20:34 / Actualizat marti, 07 mai 2024 20:52

Ana Bogdan, 31 de ani, 63 WTA, a depășit runda inaugurală a turneului de la Roma, impunându-se cu 6-4, 6-1 în fața canadiencei Leylah Fernandez, 21 de ani, 34 WTA.

Aflată la a doua participare consecutivă pe tabloul principal de la Roma, Ana Bogdan și-a egalat performanța de anul trecut, calificându-se în turul al doilea.

Și a făcut-o într-o manieră impresionantă, reușind să-și pună superb în valoare reverul și abilitatea pentru jocul pe zgură în fața canadiencei Leylah Fernandez, finalista de la US Open 2021.

Luptătorii români caută în Turcia ultimele bilete disponibile pentru Jocurile Olimpice de la Paris
LUPTE / TURNEU CALIFICARE
Luptătorii români caută în Turcia ultimele bilete disponibile pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Românca a început hotărâtă, cu break, distanțându-se la 2-0, apoi, chiar dacă a fost egalată, a revenit consecventă și a trecut din nou în față cu avantajul unui joc câștigat contra serviciului. A avut un game dificil pentru 5-3, dar a închis magistral, la 15, luând setul cu 6-4.

Statistica primului act a confirmat că Fernandez a avut mai mereu inițiativa, însă Ana, cu 5 lovituri câștigătoare, 6 greșeli neforțate și un joc îngrijit, a reușit să se impună. Ea a evoluat inteligent, punând-o în dificultate pe adversară în momentele-cheie.

În partea secundă a făcut mai mult decât atât: în fața unui public rărit, gonit de ploaia de mai înainte, a sprintat până la 6-1 într-un set iute și un meci parafat în o oră și 42 de minute. Canadianca s-a arătat tot mai apăsată de nereușita pe zgură, în timp ce Bogdan a cules roadele cu calm și maturitate.

Iar la final, bucuroasă, a salutat zâmbind larg către tribune. Este o victorie importantă pentru ea într-un an în care a atins finala de la Cluj-Napoca, a doua a carierei, dar a și suferit câteva înfrângeri dure, două dintre ele după ce a avut minge de meci.

Ciocnire cu campioana de la Wimbledon

Următoarea adversară a româncei este Marketa Vondrousova, campioana în exercițiu de la Wimbledon, 24 de ani, numărul 6 mondial. Cele două și-a împărțit până acum victoriile: românca s-a impus la Roland Garros 2018, în turul 1, 6-3, 1-6, 6-4, cehoaica s-a revanșat la Dubai 2021, tot în prima rundă, cu un dublu 6-4.

Ceva mai devreme, tot marți, Jaqueline Cristian s-a oprit în turul secund și ultimul al calificărilor pentru tabloul principal de la Roma.

La capătul a 3 ore și 25 de minute plus o întrerupere din cauza vremii nefavorabile, românca aflată pe locul 68 mondial s-a înclinat pentru a treia oară în carieră în fața Varvarei Gracheva, a 88-a jucătoare a lumii, 6-3, 2-6, 3-6.

Anterior, se înfruntaseră anul trecut pe iarba de la Bad Homburg și pe zgură într-un turneu ITF în Elveția, în 2019, fără ca Jaqueline să-i ia set franțuzoaicei naturalizate recent.

De data aceasta, bătălia a fost mult mai încinsă, dar tot cu succes pentru Gracheva. Cristian venea după rezultatul bun de la Madrid, unde a atins turul 3 al tabloului principal, venind din calificări.

Citește și:

Criticați ASPRU după ce l-au primit pe Donald Trump în garaj: „Respectăm prezența lui!”
CURSA DE LA MIAMI
Criticați ASPRU după ce l-au primit pe Donald Trump în garaj: „Respectăm prezența lui!”
Metz, călăul lui CSM București, o va înfrunta pe Bietigheim în Final 4-ul Ligii Campionilor
LIGA CAMPIONILOR
Metz, călăul lui CSM București, o va înfrunta pe Bietigheim în Final 4-ul Ligii Campionilor

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  08 Mai 2024, 15:39

Felicitari Ana ! URMEAZA UN MECI CU CEA MAI BUNA JUCATOARE A CEHIEI.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează