ALTELE  »  JUNIORI  »  ACADEMIA "GHEORGHE HAGI"

Primele accidentări, griji şi întrebări din cariera lui Ianis Hagi!

Articol de - Publicat sambata, 26 iunie 2010 00:00

Ianis Hagi a vorbit la finalul meciului în faţa ziariştilor şi a plîns pe teren după ce a încasat o talpă pe tibie.

Ianis Hagi s-a ferit cît a putut de barajul jurnaliştilor. "Nu, nu aş vrea să vorbesc, de ce eu?", a spus uitîndu-se jenat către colegii săi mai mari cu un an. Îşi caută parcă un sprijin în apărătorile pe care le ţine în mînă, una are sînge pe interior. "Ei, a fost o lovitură grea, dar am mai fost accidentat", spune căutîndu-şi mama din priviri.

Putea să fie în vacanţă, dar a ţinut să joace alături de juniorii "D", dintr-o categorie superioară, să capete experienţă. Era şi mirajul meciului pe teren mare, nu se întîlneşte cu aşa ceva în fiecare zi. "Sînt mîndru că am jucat alături de băieţii mai mari", aşa a interpretat el victoria cu Viitorul Ungheni, 4-0 în finala mică a campionatului naţional de juniori "D".

Roşu cu sînge
Ianis a intrat ultimele 20 de minute, sclipind cu o pasă "pe culoar", printre fundaşi. La un moment dat, un dribling marca Gică Hagi s-a oprit în talpa unei namile cu delicateţea lui Bumbescu. Trosnitura apărătoarei s-a auzit urît! Roşu în mîna arbitrului, roşu pe tibia lui Ianis, roşu în ochii mamei sale, Marilena, aproape leşinată de griji în tribună.

Atunci copilul i-a luat pentru puţin locul fotbalistului. A ieşit plîngînd, sprijinit de doctor. Însă şi-a şters repede lacrimile cu tricoul, a călcat de două ori hotărît pe piciorul lovit şi a strigat arbitrul că vrea să intre înapoi la joc.

Apoi, la final, a dat primul său interviu împotriva voinţei sale, încercînd să înţeleagă la numai 12 ani că renumele "Hagi" se prăvăleşte pe umerii săi firavi.


- Ianis, bucuros de victorie?
- Aş fi fost mai bucuros să cîştigăm campionatul, nu doar finala mică, adică locul 3.

- Tatăl tău te ajută cu sfaturi?
- Mă mai ajută, dar nu prea are timp.

- La ce echipă din prima ligă ţi-ar plăcea să joci?
- La nici una! Doar la echipa mare a academiei, Viitorul. Dacă nu promovează, la Barcelona sau la Inter Milano.

- Ce favorite ai la titlul mondial?
- Brazilia, Argentina, Spania.

Citește și:

Răsturnare de situație cu transferul lui Louis Munteanu la FCSB! Gigi Becali a dat vestea: „Probabil azi”
Superliga
Răsturnare de situație cu transferul lui Louis Munteanu la FCSB! Gigi Becali a dat vestea: „Probabil azi”
Au anunțat acum: Corvinul a ales între Europa League și dreptul de promovare » Florin Maxim a explicat care a fost motivul
Liga 2
Au anunțat acum: Corvinul a ales între Europa League și dreptul de promovare » Florin Maxim a explicat care a fost motivul
Universitatea Craiova a anunțat primul transfer al verii: „Contract valabil pe doi ani” » Lovitura dată de Rotaru
Superliga
Universitatea Craiova a anunțat primul transfer al verii: „Contract valabil pe doi ani” » Lovitura dată de Rotaru

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (7)
danuttz08
danuttz08  •  06 Octombrie 2010, 01:32

vad ca cei de la gazeta au introdus in lista de cuvinte vulgare cuvantul "jap>itza". Parca am fi inainte de 89.

danuttz08
danuttz08  •  06 Octombrie 2010, 01:30

Sa dea Dumnezeu sa ajunga Ianis macar un sfert din ce a fost tatal sau... si tot ar fi mai valoros decat orice japita din actuala generatie de asa zisi "fotbalisti".

acetobalsamico
acetobalsamico  •  26 Iunie 2010, 14:04

lasati copilul in pace - nu aveti alte subiecte? - va dau eu cateva: luati Marca, Gazetta dello Sport, Guerin Sportivo, Four Four Two, France Football, L'Equipe si vedeti acolo cam ce fac acolo si faceti la fel. Incepeti prin a traduce si apoi usor usor vine si originalitatea.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează