GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  SUPLIMENT

SPECIAL » Adio Templu! 9 pagini de excepție azi în Gazeta Sporturilor despre stadionul Ghencea, care va fi demolat luna aceasta

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 12 aprilie 2018 12:25

Luna aceasta buldozerele vor pune la pământ stadionul Ghencea, la câteva zile după ce a împlinit 44 de ani.

În 44 de ani de istorie, pe stadionul Steaua s-au obținut cele mai importante succese atât la nivel de echipă de club, cât și la nivel de națională.

Fără meci disputat acolo de mai bine de 3 ani, stadionul Steaua e mult transformat. În rău. Degradat și uitat, așteaptă acum buldozerele pentru a fi demolat. Casă pentru steliști cândva, arena a devenit locul de întâlnire al fazanilor

Reporterii GSP au mers în Ghencea, unde mai există doar amintirea templului de altădată. Stadionul e părăsit și parțial jefuit, iar în doi ani va fi doar o amintire. Acolo va fi, probabil, o arenă modernă, plină de lumini și cu un aer contemporan, la standardele cerute de fotbalul mileniului trei.

Gazeta alocă 9 pagini poveștilor și recordurilor de pe arena care a găzduit cele mai mari succese din istoria Stelei și a echipei naționale.

În ediția de astăzi puteți citi interviuri exclusive cu figurile de legendă ale Stelei:

  • Emeric Ienei, legendarul antrenor care și-a legat cea mai importantă parte a carierei de stadionul Steaua. A fost la cârma roș-albaștrilor la primele trofee obținute pe noua arenă și a condus echipa către cea mai mare performanță din istorie, CCE din '86.
  • Ilie Bărbulescu, fostul fundaș stânga ajuns la 60 de ani,  cel care are o amintire tulburătoare din Ghencea, înainte de a veni la Steaua: "Acolo era să mor, apoi m-am întors să câștig Cupa Campionilor"
  • Tudorel Stoica, 63 de ani, cel care a strâns cele mai multe meciuri în roșu și albastru: 369. Legenda Stelei mărturisește: "Nu mai suport să văd stadionul în paragină"
  • Gabi Balint rememorează: "Când am ajuns în Ghencea, mă pregăteam de BAC și îmi plăcea să stau să învăț pe gazon, să simt iarba aia perfectă, să îmi imaginez vuietul tribunelor"
  • Victor Pițurcă spune că "Steaua merita și avea nevoie de un stadion nou. Sper ca echipa să promoveze, să revină în prima ligă și să joace acolo"

Tot în ediția specială de astăzi rememorăm toate momentele importante petrecute pe stadionul din Ghencea în cei 44 de ani de existență.

VIDEO+FOTO Adio, Templu! Superreportaj din Ghencea: "Degradat și uitat, așteaptă acum buldozerele pentru a fi demolat"

Nu rata un număr de colecție! Poți răsfoi Gazeta Sporturilor și online, aici!
01

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
utaaradan
utaaradan  •  12 Aprilie 2018, 21:44

stadionul echipei comunistoide , templu !? tovarasi, eu am sa propun BOR sa-i canonizam pe 'Leana si Nicu.

magura
magura  •  12 Aprilie 2018, 19:17

Templu? Este doar un simplu stadion pe care s-au jucat niste partide mai importante deoarece asa s-a vrut de ... SUS...

1084669181592868
Marius Cezar  •  12 Aprilie 2018, 14:22

Ati atacat continuu acest club, cel mai mare din tara, inca aruncati zilnic cu mizerie in el, nu inteleg cum ati primit aviz sa intrati acolo, nu inteleg ce cautati acolo, acum faceti pe melancolicii si tristii ca se darama aceasta pagina de istorie, noi suporterii nu suntem lasati de mizerabilul de petrea sa intram insa voi puteti oricand, parca vad o discutie intre catelusii de la palat si burtosul colonel : - “de la tolo, de la gesepe, suporterii fecefecesebe, dar ce ma bucur, chiar mi-a placul ziua de ieri cand in patru articole atacati Steaua si suporterii ei, si il ridicati in slavi pe patrunul vostru gig, dar piftiti va rog, intrati, ce doriti ca imi sunteti atat de dragi, orice pofta va indeplinesc, numai sa mai scrieti minciuni despre noi, va implor din toata shunca mea.”

Vezi toate comentariile (16)
Comentează