GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INEDIT

SPECIAL Cel mai cunoscut meci autohton între profesori și elevi ajunge la o ediție jubiliară! 5 povești amuzante + 5 tradiții inedite

Profesorul Marcel Homorodean, misiune imposibilă: să înscrie printr-un zid făcut de toată echipa absolvenților clasei a 12-a +13   FOTO
Profesorul Marcel Homorodean, misiune imposibilă: să înscrie printr-un zid făcut de toată echipa absolvenților clasei a 12-a

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2017 12:35

Mâine, cu începere de la ora 12:30, sala de sport a Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu" va găzdui ediția cu numărul 30 a meciului dintre profesorii și elevii liceului.

Evenimentul marchează finalul clasei a 12-a pentru liceeni, care își întâlnesc profesorii, foști absolvenți și personalități din fotbal într-un spectacol plin de tradiții și povești.

Mâine vor fi prezenți un fost și un actual arbitru de top din Liga 1, Ion Crăciunescu și Alexandru Tudor.

Fondatorul și organizatorul partidei încă din 1988, profesorul de informatică Marcel Homorodean, povestește cum i-a venit ideea meciului deosebit.

"Era 1988, în comunism, și citisem ceva despre celebra cursă de canotaj Cambridge versus Oxford, una care consumase peste 100 de ediții. Reacția a fost <Wow, cât de tare!>.

Mi-am zis să fac și eu o trăsnaie d-asta. Doar că noi n-avem fluviu sau râu pe lângă liceu, așa că ne-am orientat către fotbal. Am vorbit cu profesorii, au fost de acord. Profesori de matematică, domnul Theodor Boșneag, germană, Wolfgang Koch, directorul Ilie Grigore, Ion Rizescu de română sau Dan Grigoriu de informatică. De la toate catedrele (foto jos)", rememorează Homorodean.

18387237 1525030914188393 924512069 n

5 POVEȘTI: DE LA PROFESORUL RUȘINAT LA DOCTORIȚA LEȘINATĂ

  1. Profesorul rușinat

La chiar prima ediție, unul dintre profesori n-a dorit să joace. "Nu mă fac eu de râs în fața elevilor", a spus acesta. Doar că s-a prezentat.

"După meci, a venit la mine și mi-a propus să facem partida și în anul următor. Venise încântat de la oră. <Ce fuleu, ce șut!>, i-au spus, distrați, elevii. I-a plăcut mult", își amintește Homorodean.

2. Ajutați de FRF!

Acesta continuă: "A doua ediție a fost una VIP, să-i spunem așa. S-a implicat chiar Mircea Angelescu, președintele Federației, care ne-a adus echipamente, după ce în prima ediție veniserăm cu ele de acasă.

Arbitru a fost Dan Petrescu <Fibră>, care a participat, apoi, la multe ediții", spune Homorodean.

3. Simularea buclucașă

În alt an, Marcel Homorodean a speriat-o pe doctorița școlii. "Pentru a face spectacol, am simulat și m-am prefăcut leșinat. Elevii au venit și m-au pus pe targă.

Aflată în sală, doctorița școlii s-a speriat când m-a văzut. I s-a făcut rău. M-am dus la ea să o conving că n-am nimic, era aproape de leșin!".

4. Alexandru Tudor, strict

De când meciul este arbitrat de Alexandru Tudor, cartonașele roșii au început să se înmulțească :)

"Tudor ne-a cerut, încă de la prima ediție, foaie de arbitraj. Am fost și eu eliminat de câteva ori", se amuză Homorodean.

5. Bătut cu tăblița de fair-play

La una dintre ediții, Marcel Homorodean a primit o pancartă pe care scria "Fair-Play".

"Făceam turul sălii, în aplauzele tuturor, cu acea plăcuță. Până când unii elevi au chicotit. I-am fugărit pe tot parchetul cu pancarta de Fair-Play, e o scenă pe care n-am s-o uit prea curând", conchide profesorul de informatică.

 5 TRADIȚII RESPECTATE

  • Indiferent de scor, la final se execută lovituri de pedeapsă;
  • O bătaie generală, ce-i drept, regizată, în care profesorii și elevii se împing și se tăvălesc în hohotele spectatorilor;
  • Meciul între fete și băieți, care are loc înaintea partidei principale;
  • Zidul: întreaga echipă a elevilor se pune în fața porții la o lovitură liberă executată de profesori;
  • Oaspeți: în trecut, Dan Petrescu "Fibră", Miodrag Belodedici, în prezent Ion Crăciunescu și Alexandru Tudor

"Cea mai mare bucurie e că, pornind de la ideea Cambridge - Oxford, am avut absolvenți care au jucat în acest meci și apoi au ajuns la una dintre cele două universități. Îi mulțumesc și doamnei director Corina Vinț pentru sprijinul în organizarea meciului"
Marcel Homorodean, profesor de informatică CNITV

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
hmmmm
hmmmm  •  10 Mai 2017, 16:52

Extraordinar... Atat doar ca sunt licee in tara care organizeaza astfel de meciuri de mai bine de 50 de ani, astfel ca stirea devine oridinara si penibila genul copy-paste.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează