FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERUL ANULUI

Gigi Becali salvează Dinamo » Gluma-i glumă, dar îl vreţi pe Torje la Steaua? :O

O imagine care pînă acum părea imposibilă prinde din ce în ce mai mult contur Fotomontaj: GSP.RO
O imagine care pînă acum părea imposibilă prinde din ce în ce mai mult contur Fotomontaj: GSP.RO

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 18 iunie 2011 02:38

Transferul lui Gabi Torje la Steaua a pornit ca o aroganţă a lui Gigi Becali, dar e pe cale să devină realitate.

Patronul ”roş-albaştrilor” a pus ochii pe mijlocaşul dinamovist încă de anul trecut, văzîndu-l drept înlocuitorul perfect pentru Bănel Nicoliţă. Mai în glumă, mai în serios, Becali l-a propus chiar şi pe Bogdan Stancu la schimb, acesta transferîndu-se în cele din urmă la Galatasaray pentru 6 milioane de euro. Glumele şi aroganţele au continuat pînă astăzi, cînd dinamoviştii au început să se gîndească serios la mutare.

De ce ar accepta Dinamo?
”Dau pe el 3 milioane de euro, cu unul peste cea mai mare ofertă pe care o au”, spunea Becali în urmă cu 7 luni, sumă pe care ar fi dispus să o acorde şi astăzi. ”Cîinii” caută cu disperare o soluţie prin care să nu atragă furia fanilor, dar nu au pentru moment nici o variantă viabilă prin care să-şi achite datoria de două milioane de euro către stat.

Mai mult, singura ofertă pentru mijlocaş este de numai 600.000 de euro venită de la Cesena. Dinamo ar apela la acest transfer către Steaua ca o ultimă soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare, care ameninţă clubul cu excluderea din Europa şi retrogradarea!

De ce l-ar vrea Steaua?
E simplu: e numărul unu în România! După plecarea lui Stancu, Torje a devenit cel mai bine cotat fotbalist român, 3,8 milioane de euro conform transfermarkt.de. Mijlocaşul e de departe cel mai bun mijlocaş dreapta din ţară, primind în Ancheta Gazetei 4,80 puncte, faţă de cele 2,95 ale lui Bănel Nicoliţă, următorul clasat.

Pană pe dreapta
După ce s-a despărţit de Janos Szekely şi este la un pas să rămînă şi fără Bănel Nicoliţă, Steaua are  probleme în alegerea unui mijlocaş dreapta pentru sezonul viitor. Leandro Tatu şi Mihai Răduţ sînt singurii fotbalişti care pot evolua într-o astfel de poziţie în teren, însă nici unul dintre cei doi nu este mijlocaş dreapta de meserie.

9 goluri şi 9 pase de gol a reuşit în sezonul trecut Gabi Torje pentru Dinamo în Liga 1

L-a ”cucerit” pe Becali
”Micuţul” Torje i-a intrat la inimă patronului stelist mai ales după finala Cupei din acest an, cîştigată de Steaua cu 2-1. ”Mie nu-mi plăcea Torje, dar m-a impresionat aşa de tare. Un om care plînge pune pasiune, va ajunge mare. Mi-a fost frică de el tot meciul”, spunea Gigi Becali după partidă.

Click aici pentru a citi bancurile apărute cu Torje şi Bărboianu după înfrîngerea din finala Cupei cu Steaua!

Ştie cîntecele Stelei
Dinamovistul a dovedit deja, alături de alţi trei "cîini", că ştie să se comporte ca un veritabil  susţinător al "roş-albaştrilor", cîntînd la petrecerea dată la el acasă cu ocazia împlinirii a 19 ani  celebra melodie "Steaua e numai una". Cristi Pulhac, Adrian Ropotan şi Lucian Goian au fost cei care l-au acompaniat pe Torje atunci.

N-ar mai plînge :D
Deşi a marcat golul lui Dinamo în finala Cupei cîştigată de Steaua cu 2-1, Torje a fost ţinta ironiilor jucătorilor din Ghencea după ce a izbucnit în plîns la finalul partidei. Steliştii au scandat la unison "Plînge, Torje! Plînge, Torje! Plîngeeeeeeee!", fără să ţină cont de suferinţa ”micuţului” mijlocaş, care în cei trei ani petrecuţi în "Ştefan cel Mare" nu a reuşit să cîştige nici un trofeu cu Dinamo.

Cum ar putea arăta Steaua cu Torje în echipă:
Stanca - G. Matei, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Prepeliţă, Brandan - Torje, M. Costea, Cr. Tănase - Tatu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (102)
alekzander
alekzander  •  23 August 2011, 15:29
Postat de mutulica10 pe 18 Iunie 2011, 20:29

chiar ca dinamovistii stelisti , pai daca e sa o luam asa : Catalin Munteanu , Bordeanu , Denis Serban , Danciulescu si multi altii care au trecut de la Steaua la Dinamo , doar pt ca nu ii mai vroia Steaua :))

Hagi , Lacatus , Piturca , Bumbescu , Iovan , Boloni toti astia au migrat la Steaua fortat aratura. (Defapt toti jucatorii mari care au fost la Steaua au fost luati de la alte echipe).

alekzander
alekzander  •  23 August 2011, 15:28
Postat de mutulica10 pe 18 Iunie 2011, 20:29

chiar ca dinamovistii stelisti , pai daca e sa o luam asa : Catalin Munteanu , Bordeanu , Denis Serban , Danciulescu si multi altii care au trecut de la Steaua la Dinamo , doar pt ca nu ii mai vroia Steaua :))

Mai bine ca nonjucatorii aia de Banel , Brandan , Ratatu , Dodel , Geraldo.

alekzander
alekzander  •  23 August 2011, 15:26

Astia nu stiu ce sa mai scrie desrpe ce cacat mai scoate pe gura Becali. N-aveti nevoie de Torje ca-l aveti pe Banel , Ratatu , Dodel . Il aveti pe descoperitorul de talente Mimi , Mache:))

Vezi toate comentariile (102)
Comentează