FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - STEAUA 0-1

Marius Şumudică explică jocul timid practicat de Chiajna cu Steaua: ”Arbitrul ne-a cerut să nu-i lovim!”

Articol de GSP - Publicat marti, 11 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 10 noiembrie 2014 22:48

Antrenorul Chiajnei povesteşte că al patrulea arbitru, Ionuţ Anghelinei, îi atenţiona pe fotbaliştii lui să nu-i atace agresiv pe roş-albaştri. ”După scandalul de la Tîrgu Mureş, toţi se feresc de stelişti”, crede Şumi.

Războiul lui Şumudică împotriva Stelei e mai spectaculos decît meciul jucat de campioană la Chiajna. Antrenorul are o explicaţie pentru lipsa de agresivitate a echipei sale în partida cu liderul: jucătorii s-au temut să-i atace pe roş-albaştri deoarece au fost influenţaţi de discuţiile care au urmat jocului pierdut de trupa lui Gâlcă la Tîrgu Mureş. Gabi Mureşan l-a lovit dur atunci pe Rusescu, un cot în ochi, şi mijlocaşul a fost suspendat pentru 16 etape.

Marius Şumudică atacă popularitatea roş-albaştrilor: "Steaua e peste Victor Ponta şi Klaus Iohannis!"

Şumi crede că sancţiunea şi condamnarea publică a lui Mureşan au sensibilizat toate formaţiile din România. Şi că arbitrii au fost şi ei impresionaţi! "Al patrulea arbitru, cel de rezervă, a ţipat cînd jocul a ajuns în dreptul lui «Uşor! Uşor!». D-aia le-am strigat şi eu jucătorilor mei: «Uşor cu ăştia, să nu-i spargeţi!». Păi, nu l-aţi văzut pe Lovin? Ataca numai cu mîinile ridicate, speriat să nu se întîmple ceva!".

Arbitru de rezervă a fost Ionuţ Anghelinei, din Galaţi. Iar "centralul" Colţescu nu i-a dat Chiajnei nici un cartonaş galben pe parcursul meciului contra campioanei.

"Şi ăsta e un indiciu! Echipa mea d-aia n-a luat cartonaş, n-a avut agresivitate, s-a ferit să joace dur cu Steaua. Sancţionarea lui Mureşan a dat un semnal în tot campionatul, s-a creat un curent că trebuie protejaţi cei din Ghencea".

E fiu de fost arbitru FIFA
Ionuţ Anghelinei, cel care a fost rezervă duminică la Chiajna, e băiatul fostului arbitru Viorel Anghelinei. Acesta din urmă a fost fotbalist important pe la mai multe echipe, evoluînd ca stoper la Poli Iaşi, Oţelul Galaţi, Ceahlăul, după care a devenit arbitru, iar la finalul anilor '90 a fost chiar promovat pe lista FIFA.

Anghelinei junior e în acest moment arbitru activ la Liga a 2-a, încă nu a debutat pe prima scenă, însă e delegat de multe ori ca arbitru de rezervă la jocurile din Liga 1.

Există un precedent
În vara lui 2006, un meci al Stelei a iscat un scandal imens, din cauza unei teme asemănătoare cu cea lansată de Şumudică. La meciul Steaua - Vaslui, observatorul de arbitri Ioan Igna le-a solicitat oficialilor echipei oaspete, la şedinţa tehnică, "să o lăsaţi mai moale azi, să nu se accidenteze vreun jucător al Stelei, pentru care urmează un meci foarte important în Europa şi e în interesul fotbalului românesc să se califice".

Steaua a cîştigat atunci cu 3-1, însă după meci, antrenorul grupării moldave, Gheorghe Mulţescu, a acuzat în termeni duri mesajele transmise de Igna. Pentru Steaua urma returul cu Standard Liege, din play-off-ul Ligii Campionilor, pe care roş-albaştrii l-au cîştigat, 2-1, şi s-au calificat în grupe.

"Era gras, avea 10 kile în plus!"
Adrian Cristea s-a accidentat în meciul cu Steaua şi a cerut schimbare după doar un sfert de oră. Şumudică explică situaţia: "Cristea a venit la noi gras, avea opt sau zece kilograme în plus. Păi, el se lăsase, practic, aţi văzut, apărea mai des prin emisiuni mondene decît în meciuri. Băiatu' a tras de el, s-a pregătit, a slăbit, dar faptul că a dat jos kilogramele i-a slăbit musculatura, a pierdut minerale, de aceea a devenit fragil. A cerut schimbare fiindcă a făcut o leziune musculară".

"Ştiţi că nu avem voie să comentăm nimic referitor la meciul la care am fost delegaţi. Chiar îmi pare rău că de data asta nu pot să comentez" (Ionuţ Anghelinei, arbitru de rezervă la Chiajna - Steaua 0-1)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (68)
865956893481791
Dumitru Popa  •  15 August 2015, 13:09

Sumudica are *** nu de antrenor de calitate...norocul incepatorului. Ar fi ok daca s-ar recunoaste calitatea si prostia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovidiu1969
ovidiu1969  •  11 Noiembrie 2014, 20:40

Sumudica este anti-stelist convins, e cam nebun si nu poate fi luat in serios. Are aceleasi frustrari ca si familia Lucescu. Oricum, arbitrii asta spun tuturor, sa nu se loveasca, sa joace corect, sa nu protesteze la deciziile lor, etc. Dar un tampit ca el considera ca numai celor de la Chiajna li s-a spus asa ceva.

functionarul
functionarul  •  11 Noiembrie 2014, 18:02
Postat de ares123 pe 11 Noiembrie 2014, 14:17

Orice ar spune sumudica despre Steaua nu poate fi luat in serios. A auzit doar el cum arbitrii spuneau asta....baliverne de rapidist frustrat.

Jumuli-minte mica este cam suparat pe viata in ultima vreme ... Dupa ce ca n-au jucat nimic, ca le tremurau genunchii cand incercau sa iasa din propria jumatate de teren, mai are si tupeu, mahalagiul ! Iar apoi se mai si mira si se plange pe la toti care vor sa-l mai asculte ca il "faulteaza" galeria STELEI !!! Pai la un astfel de comportament (ca nu este vorba aici de caracter) ce pretentii o mai fi avand ?!

Vezi toate comentariile (68)
Comentează
Close