FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Stoichiţă i-a băgat pe stelişti la terapie în Antalya!

Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua
Mihai Stoichita, Stoichita, Steaua

Articol de , - Publicat marti, 02 februarie 2010 00:00

În cantonamentul din Turcia, Stoichiţă i-a luat prin surprindere pe jucători cu metodele de pregătire şi de motivare. Antrenorul Stelei îi ţine din scurt pe jucători, cărora le-a făcut un program strict de întîlniri individuale. Le ascultă problemele, apoi le dă sfaturi, chiar şi extrafotbalistice

Stoichiţă şi-a conceput un adevărat laborator de preparare a unei mari echipe la hotelul Miracle din Antalya. În chiar prima zi petrecută cap-coadă în staţiunea din sudul Turciei, şi-a anunţat jucătorii să nu-şi facă nici un fel de program după ce au mîncat cina. "O să vă chem, pe fiecare dintre voi, la cîte o discuţie individuală", le-a zis "Lippi", după care i-a informat în ce ordine să vină la întîlnire.

15 minute şedinţă "face to face"
Rînd pe rînd, fotbaliştii desemnaţi de Stoichiţă s-au prezentat în faţa lui, iar tehnicianul a discutat cu fiecare pe diferite teme. "Vreau să mă lămuresc ce vor de la viaţă, ce am de spus le spun direct, aşa că eu cred că ne vor fi de mare ajutor aceste discuţii" a fost explicaţia lui Stoichiţă. Szekely şi ceilalţi au stat cîte 10-15 minute în faţa lui Stoichiţă, antrenorul rezervîndu-şi aproape două ore pentru a lămuri problemele cu elevii săi.

Motivul pentru care Soichiţă s-a făcut psiholog
De ce a apelat Stoichiţă la o astfel de iniţiativă, jucînd, practic, rolul unui psiholog? Din trei motive.
Primul: pentru a nu-i expune în faţa tuturor pe cei cărora avea de gînd să le reproşeze anumite lucruri. A făcut-o doar în prezenţa respectivului jucător, fără a auzi şi ceilalţi.

Al doilea: a dorit să afle exact ce probleme şi ce nemulţumiri are fiecare dintre ei, discuţia faţă în faţă avînd mai multe şanse de a-l determina pe jucător să fie sincer cu antrenorul, decît dacă s-ar fi purtat cu toată lumea de faţă.

Al treilea: A căutat încă o soluţie de a-i motiva suplimentar pe elevii săi şi a-i face să înţeleagă că e vital atît pentru echipă, cît şi pentru viitorul fiecăruia ca Steaua să cîştige titlul.

"I-am convocat pe jucători la nişte discuţii faţă în faţă, în primul rînd, pentru că eu vreau să văd ce vor ei de la viaţă şi de la cariera lor de fotbalişti. O să mă ajute enorm aceste discuţii cu ei, aşa cum şi pe ei o să-i ajute"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

Cum a arătat prima zi plină a stagiului
8:00 - trezirea
8:30 - 9:00 - micul dejun
11:00 - 12:30 - antrenament fizic
13:15 - 13:45 prînzul
14:00 - 16:30 - odihnă
17:30 - 19:00 - al doilea antrenament
19:45 - 20:15 - cina
20:30 - 22:00 - discuţii individuale cu jucătorii
22:30 - stingerea

Şedinţe şi ieri
Chiar dacă aseară a fost programat amicalul cu Vasas Budapesta şi jucătorii nu s-au antrenat de dimineaţă, ei n-au scăpat de şedinţele antrenorului. La prînz, Stoichiţă a făcut un studio video al amicalului precedent, cel cu Red Bull Salzburg (1-1), din finalul stagiului trecut. Apoi, a urmat o altă şedinţă, de această dată tactică, în care Stoichiţă le-a trasat anumite sarcini de joc elevilor săi pentru întîlnirea cu Vasas Budapesta.

Becali a gonit psihologul din vestiar
Pe vremea cînd Steaua era antrenată de Lăcătuş, în returul sezonului trecut, jucătorii făceau şedinţe cu psihologul chiar în vestiarele de la stadionul din Ghencea. La una dintre vizitele psihologilor, s-a nimerit să fie prezent şi Gigi Becali, care s-a enervat, i-a dat afară din cabină pe cei doi specialişti şi a interzis să mai fie aduse astfel de persoane la echipă. "Pishologul trebuie să fie antrenorul sau chiar patronul", a spus Becali atunci.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  02 Februarie 2010, 13:12
Postat de pe 02 Februarie 2010, 09:38

Să zicem 20 de jucători... Să alegem durata minimă a unei discuţii, adică 10 minute... Asta înseamnă cel puţin 200 minute! Cum a discutat cu toţi în 90 minute? :D

Articolul e scris prost. banuiesc ca nu a vorbit cu toti in acceasi zi. E si greu sa vorvesti cu 25 de oameni intr-o seara. Obosesti tu ca "psiholog". Chestiile astea se fac in citeva sedinte. Probabil daca au fost 2 ore a vorbit cu 8 oameni.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  02 Februarie 2010, 12:11
Postat de pe 02 Februarie 2010, 09:38

Să zicem 20 de jucători... Să alegem durata minimă a unei discuţii, adică 10 minute... Asta înseamnă cel puţin 200 minute! Cum a discutat cu toţi în 90 minute? :D

Probabil ca pe unii (ex. Banel) a discuscutat doar 'bravo banele....esti baiat bun si sufletist. urmatorul'. Pe altii i-a tinut mai mult (celor carora avea sa le reproseze ceva). E o tactica buna pentru ca in loc sa ii cheme doar pe aia (ca se se simta aia aiurea) i-a chemat pe toti in felul asta desi el avea treaba doar cu unii. E destul de destept Stoichita, stie ce face.

 •  02 Februarie 2010, 11:50

Aproape 2 ore= aproape 120 minute, nu 90 ! In rest, cam ai dreptate.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează