FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR 3-0

VIDEO N-au cu cine » Steaua continuă să ofere lecţii de fotbal adversarelor din prima divizie: 3-0 cu CFR

Stanciu a avut aseară o prestație extraordinară, golul fiind singurul lucru ce i-a lipsit
Stanciu a avut aseară o prestație extraordinară, golul fiind singurul lucru ce i-a lipsit

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 18 august 2013 10:39

Clujenii s-au prezentat jenant, Tănase şi compania au făcut din nou spectacol.

Steaua chiar nu mai are adversar în Liga 1! "E cel mai important meci, CFR e principala contracandidată la titlu. Avem nevoie de un stadion plin!", spunea managerul Mihai Stoica înainte cu cîteva ore de startul partidei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Stadionul n-a fost nici pe departe plin! Fanii stelişti nu se mai simt atraşi de partidele de campionat, pentru că echipa favorită le dă senzaţia că nu mai poate pierde cu formaţiile de pe plaiurile mioritice. CFR l-a adus pe Petre Grigoraş şi pare să-şi fi rezolvat problemele din vestiar, dar nu şi pe cele din teren. Cadu a revenit în centrul defensivei, însă mai bine nu o făcea. ;)

Mai multe imagini!

Fortăreaţa stelistă şi lancea italiană
Cu gîndul la Legia, roş-albaştrii vor să încheie repede socotelile cu clujenii ca să se întoarcă la "dubla" cu polonezii. Elevii lui Reghecampf încep sus partida, cu presing, lăsîndu-le puţin timp de gîndire "feroviarilor".

Iureş fin prima
Grigoraş le cere acelaşi lucru noilor lui elevi, dar alb-vişiniii au probleme la proba practică. Prima ocazie vine dintr-o fază fixă, Bourceanu execută o lovitură liberă şi Chiricheş loveşte transversala (6). Atît de aproape! Ca transferul la Tottenham!

Gazdele nu cedează terenul, iar Pintilii îşi încearcă norocul cu un şut de la distanţă, ce ajunge în peluză. Pe margine, Grig le face semn elevilor săi să urce. Unde? Zidul amfitrionilor nu cedează! Banda dreaptă funcţionează şi ea. Adi Popa pare că a pornit iar motoreta şi-l aleargă bine pe Camora.

Centrările curg în careul CFR-ului, defensiva adversă rezistă. Cedează însă la o minge trimisă pe jos de Georgievski. Cadu se împiedică şi Piovaccari profită trimiţînd din alunecare în plasă (12): 1-0!

Adi Popa cel viteaz
Florin Costea vrea să se răzbune, însă Chiricheş îl ştie bine şi-l pune imediat la punct. Deac are doar numele în comun cu fotbalistul ce evolua în Giuleşti sau la Galaţi, iar Maah şi Batin îţi dau senzaţia că nu ştiu nici ei ce caută pe gazon. În aceste condiţii, replica n-are de la cine să vină. Aşa că asaltul Stelei continuă.

Nicuşor Stanciu driblează la foc automat, Piovaccari saltă o minge peste defensiva visătoare a clujenilor, însă acelaşi Stanciu ratează execuţia, fiind blocat în ultimul moment de Cadu (29).

Portughezul se "revanşează" în minutul 34, cînd dă pe lîngă minge în careu, balonul ajunge cu puţin noroc din gheata lui Piovaccari la Popa, iar micuţul mijlocaş îl învinge pe Felgueiras cu un şut plasat la colţul lung: 2-0!

Bucureştenii nu mai forţează, pasează, iar fluierul de final al primei reprize vine ca un gong pentru ardeleni.

"Dodelinho" a rupt plasa
Clujenii ies de la vestiare cu capul în pămînt, dar în aplauzele lui Grigoraş, care încearcă să-i încurajeze. Deac începe să atingă şi el mingea, dar steliştii se dublează bine în defensivă. Ocaziile nu apar la poarta lui Tătăruşanu, chiar dacă Grig îl aruncă în luptă şi pe Kapetanos. Tănase prinde apoi o minge în tuşă, îl întoarce pe Velayos ca pe clătită şi şutează cu efect la colţul lung pentru un 3-0 sec (60)!

Reghe spune stop şi începe să menajeze fotbaliştii în vederea duelului cu Legia Varşovia. Intră Cristea în locul lui "Dodel", Iancu în locul lui Piovaccari şi Gardoş în locul lui Chiricheş. Chiar şi aşa, poarta lui Tătăruşanu rămîne tărîm interzis pentru CFR.

Grigoraş se resemnează şi el, ştie că are mult de lucru, dacă vrea performanţă cu acest lot. Chiar şi la ralanti, roş-albaştrii ar mai putea marca, însă Adi Popa n-are noroc să facă dubla. Urmează Legia în Europa, iar în Liga 1, Astra pare singura ce-i poate ţine momentan trena.

"Ce?! A greşit Cadu?! Omul cu opt trofee pentru CFR?! Mă mir..." :) (Mircea Rednic, ex-antrenor CFR)

"N-a fost nici un antrenament, am tratat meciul foarte-foarte serios, eu sper să cîştigăm la fel şi cu Legia!" (Adi Popa, mijlocaş Steaua)

"OK, Piovaccari a făcut o mişcare de atacant, i-a luat faţa lui Cadu şi a marcat, dar dă cu dreptul pe lîngă, mingea îl loveşte în stîngul şi a intrat în poartă. Oare e normal să dai de acolo pe lîngă minge?! Nu prea are cum să-ţi placă Piovaccari!" (Basarab Panduru, la DolceSport)

"Sper ca acum, după venirea domnului Grigoraş, să ne revenim. Nici dînsul, în 4-5 zile, nu putea face prea multe. În acest moment, nu ne mai putem gîndi la titlu, dar pe viitor nu se ştie" (Florin Costea, atacant CFR Cluj)

"Diferenţa dintre acest meci şi cel cu Dinamo o reprezintă doar scorul. Acum am fost mai concentraţi în faţa porţii şi am marcat mai mult" (Adrian Popa, mijlocaş Steaua)

"Singurii noştri adversari în lupta pentru titlu sîntem noi. La cum jucăm acum, am meritat această victorie. Mai sînt echipe bune în România: Astra, Pandurii, Petrolul, chiar şi CFR" (Adrian Popa, mijlocaş Steaua)

"Sînt fericit că golul meu a deblocat partida, apoi s-a jucat într-un sens unic. Eu sînt plătit să marchez, n-am făcut nimic deosebit" (Federico Piovaccari, atacant Steaua)

Ce a spus după meci Laurenţiu Reghecampf:
- "N-a fost uşor, dar datorită atitudinii şi a faptului că am marcat repede, ni l-am făcut uşor. Am pregătit jocul foarte bine, s-a văzut că am ştiut să blocăm şi să punem sub presiune CFR-ul"
- "CFR e o echipă bună, acum are şi un antrenor bun, dar n-a avut mult timp la dispoziţie. Dacă vrem să ne îndeplinim toate obiectivele, atunci trebuie să avem aceeaşi atitudine în continuare"
- "Mi-a plăcut Stanciu, mi-au plăcut cei care au intrat de pe bancă. Asta vreau, jucătorii care intră să aducă un plus"
- "Tătăruşanu, Chiricheş şi Georgievski au acuzat ceva probleme medicale, sper să fie buni de joc cu Legia. Nikolici şi Tatu sînt accidentaţi, din păcate"
- "Pe Piovacari l-am adus să dea goluri, azi a reuşit, însă mai are nevoie de timp să se acomodeze cu ce e la Steaua, în primul rînd cu metodele de antrenament. Sper să marcheze în continuare şi să cîştige încrederea suporterilor şi a specialiştilor din fotbalul românesc"
- "Vom da peste Legia, o echipă foarte bună. Ştim totul despre această echipă şi vrem să cîştigăm miercuri ca să luăm o opţiune serioasă pentru calificare"

Ce a spus după meci Petre Grigoraş
- "Victorie absolut meritată a Stelei, pentru noi a fost umilitor! Mă aşteptam ca Steaua să fie agresivă. Cînd vom avea şi noi o altă atitudine, atunci vom putea spera şi la rezultate bune"
- "Toţi am făcut greşeli, sper să pot remedia cît mai multe dintre ele, să cîştigăm următoarea etapă, apoi se întrerupe campionatul şi avem mai mult timp"
- "Nu ştiu dacă e corect acest scor de 3-0, dar mai contează acum? Oricum, noi n-am pus suficiente pobleme ca să avem pretenţii la mai multe"
- "Steaua e clar cea mai bună echipă, are ceva în plus faţă de celelalte echipe. Are moral, are şi valoare, are multe lucruri, bravo ei!"

583431-steaua-cfr-3-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Costea şi Pantelis, înjuraţi
Florin Costea a început ca titular în meciul din Ghencea, în timp ce Pantelis Kapetanos a fost doar rezervă. După pauză rolurile s-au schimbat, iar grecul i-a luat locul în echipă lui Costea, în minutul 54, atunci cînd cei aproximativ 15.000 de spectatori i-au huiduit şi înjurat pe ambii jucători, foşti componenţi ai Stelei.

Cojocaru, out 2 săptămîni!
Al treilea portar al Stelei, Valentin Cojocaru, s-a întors accidentat de la meciurile echipei naţionale Under 19. Chiar dacă a fost schimbat în meciul contra Danemarcei, 3-2, în minutul 76, portarul de doar 17 ani a continuat a doua zi după meci antrenamentele la Mogoşoaia şi Buftea.

Accidentarea sa a fost mult mai gravă decît se preconiza, iar odată revenit în Ghencea, verdictul medicilor a fost dat după un RMN: ghips pentru următoarele două săptămîni.

Chiricheş a cerut schimbare
Ultima modificare în echipa Stelei a fost făcută în minutul 71, Chiricheş - Gardoş. Primul a fost cel care a solicitat să iasă de pe teren, acuzînd dureri la şold după ce s-a ciocnit cu un adversar. Tocmai pentru a nu risca o accidentare mai gravă, Reghecampf l-a scos şi l-a înlocuit cu Gardoş, Vlad urmînd să fie titular şi miercuri, împotriva Legiei Varşovia.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (382)
cfrclujole
cfrclujole  •  26 August 2013, 15:59
Postat de mytzu pe 19 August 2013, 11:03

si dupa aia in grupele UCL si dupa aia? in optimi? si dupa aia? cand ia trofeul??

Si dupa aia te-ai trezit si era dimineata!

batranu59
batranu59  •  19 August 2013, 15:11
Postat de vaalah pe 18 August 2013, 14:50

Mahalagian a adus 4 jucatori care de fapt au fost urmariti de scouterii Stelei : Boloni, Bumbescu, Bărbulescu şi Radu II.

Marele repros facut la acea vreme lui Halagian era acela ca el nu-l vedea fotbalist pe tanarul de atunci Beldedici. Il considera un schilod care nu are ce cauta in fotbal. Odata cu venirea lui Jenei, Belo a devenit titular de drept al acelei echipe. Daca e sa analizam acum cine a avut o contributie mai mare la acea ascensiune a Stelei, trebuie sa tinem cont inevitabil de profilul moral al celor doi - Hala si Jenei. Personal, cred ca, cu Hala antrenor, Steaua nu ar fi avut aceste performante. Era un tip mai necioplit, mai badaran, cu un anumit stil rudimentar ce nu era pe placul jucatorilor. Jenei, era un domn atat in vestiar cat si in afara acestuia.

mytzu
mytzu  •  19 August 2013, 11:03
Postat de mariuspc pe 18 August 2013, 22:05

CFR -ul in acest moment este o umbra de echipa cu jucatori obositi care fac doar umbra pe teren, dar ar trebui sa se tina cont de Astra si Petrolul care sint intr-o forma de invidiat. Oare nu aveti impresia ca o declarati prea devreme pe Steaua campioana ? Campionatul este lung si multe se pot intimpla . Cum am mai spus adevarata valoare a Stelei se va vedea in dubla cu Legia.

si dupa aia in grupele UCL si dupa aia? in optimi? si dupa aia? cand ia trofeul??

Vezi toate comentariile (382)
Comentează