FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - BARCELONA, AZI, ORA 20:15, ÎN DIRECT PE DIGISPORT ŞI REALITATEA TV, LIVETEXT PE GSP.RO

Actualii jucători români, o necunoscută pentru catalani: "Îi ştim pe Hagi şi Popescu, din generaţia nouă, pe nimeni"

Articol de - Publicat sambata, 11 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 11 august 2012 12:40

Doi dintre jucătorii Barcelonei, Pinto şi Jordi Alba, au participat la conferinţa de presă de dinaintea meciului amical dintre Dinamo şi Barcelona.

UPDATE Pinto: "A trecut mult timp de la finala cîştigată de Steaua în finala cu Barcelona, dar am auzit de Duckadam. Din generaţia actuală, recunosc că nu cunosc jucători români".

UPDATE Jordi Alba: "Gică Popescu a fost un foarte mare jucător. Îl cunosc şi pe Hagi, bineînţeles. Atmosfera de la echipă este foarte bună şi după plecarea lui Pep, s-a păstrat aceeaşi strategie".

UPDATE Jordi Alba a garantat că va juca din primul minut, chiar dacă se spunea că are ceva probleme medicale: "Nu sînt accidentat, pot să joc titular".

UPDATE Portarul Pinto a declarat că nu li s-a spus să se oprească dacă la un moment dat Barcelona conduce pe Dinamo la 5 goluri diferenţă: "Echipa Dinamo e o echipă din ce în ce mai puternică. Nu s-a stabilit să nu marcăm mai mult de 5 goluri. Dorim ca lumea să se bucure de spectacol. Sînt convins că gazonul va fi în condiţii bune, există riscuri întotdeauna. Dar cred că organizatorii vor oferi condiţii bune de joc".

UPDATE Pinto şi Jordi Alba dau ACUM declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă.

UPDATE La conferinţa de presă ce urmează să înceapă în cîteva minute, vor fi prezenţi portarul Pinto şi fundaşul Jordi Alba, deşi reprezentanţii presei sperau să poată discuta cu Messi şi antrenorul Vilanova

UPDATE Dinamo va avea în faţă cea mai bună formulă de echipă a lui Tito Vilanova. Vezi AICI primul "11" al Barcelonei

UPDATE Dinamo va inaugura noile echipamente cu ocazia meciului amical contra Barcelonei. Citeşte AICI amănunte

Catalanii au aterizat aseară pe aeroportul Henri Coandă, însă vedetele lui Vilanova nu au vrut să dea ochii cu presa. Ziariştii români au fost ţinuţi la gard.

Deşi sosirea Barcelonei la Bucureşti era programată aseară, la ora 20:30, charterul special care i-a adus pe catalani a aterizat cu 45 de minute mai devreme pe aeroportul Henri Coandă.

Ceea ce trebuia să fie un moment unic pentru România a fost cu siguranţă unul care a surprins pe toată lumea! Spre surprinderea tuturor, superstarurile spaniole au fost protejate de organizatori şi au fost ferite de zecile de aparate foto şi camere de luat vederi care erau pregătite să-i surprindă pe Messi şi compania. "Cei de la Barcelona au cerut să nu fie lăsată presa la salonul oficial. Am încercat să discutăm cu ei, dar nu au făcut nici o concesie", au motivat ofiţerii de securitate decizia de a interzice presa pe Otopeni.

Mai păziţi ca Obama
Superstarurile blaugrana au fost foarte relaxate şi i-au tratat cu căldură pe oamenii cu care s-au întîlnit în aeroport şi chiar au fost de acord să se fotografieze cu angajatii aeroportului şi să dea autografe.

Jucătorii s-au urcat într-un autocar pus la dispoziţie de către organizatori şi au plecat către un hotel de pe Calea Victoriei, flancaţi de două maşini de poliţie şi nu mai puţin de 4 echipaje ale jandarmeriei.

În faţa hotelului, "extratereştrii" au fost întîmpinaţi de 30 de suporteri purtînd însemnele clubului, însă catalanii au trecut impasibili pe lîngă aceştia şi s-au dus direct în camere.

"Meci-premiu"
Cătălin Munteanu, 33 de ani, a mai întîlnit Barcelona în Primera Division, acum aşteaptă duelul ca pe unul dintre ultimele posibilităţi ale carierei de a-şi arăta clasa: "Este un meci-premiu, atît pentru mine, cît şi pentru colegii mei. Nu ştiu cînd voi mai avea şansa de a juca într-un astfel de eveniment, de aceea consider că acest amical este la fel de important precum un joc oficial. Mi-ar plăcea să dau o pasă decisivă pentru unul dintre colegi, vrem să mulţumim România cu jocul nostru".

Consilierii premierului se băgau la bilete
Adrian Thiess a povestit un episod de zilele trecute: "Un oficial al lui Dinamo mi-a cerut 6 bilete la lojă pentru Victor Ponta. Un amic de lîngă mine, care-l ştie pe premier, i-a trimis SMS, însă Ponta a sunat de la Londra şi ne-a zis că el nu vine la meci şi n-a însărcinat pe nimeni să ceară tichete în numele său. Ulterior, am aflat adevărul: nişte consilieri ai lui s-au gîndit că nu se va verifica şi voiau bilete, tocmai la lojă, să vină cu gaşca. Oricum, am avut multe solicitări de gratuităţi, mii de oameni vor să dea mîna cu Messi sau să vadă meciul fără să plătească".

La anul vine Real Madrid
Organizatorii speră ca evenimentul cu Barcelona să fie unul de succes, pentru a deschide drumul aducerii altor nume importante din fotbalul european pentru a juca meciuri amicale în România, cu echipe din Liga 1. Următoarea mare grupare a lumii ce se vrea a fi adusă la Bucureşti este Real Madrid, Mourinho şi Ronaldo urmînd să sosească în 2013. Iar ca adversari se va alege dintre Dinamo şi Steaua.

Edi luptă pentru el
Timişoreanul Edi Reitmayer (foto 6), 4 ani, va avea diseară posibilitatea de a-i vedea pe viu pe jucătorii Barcelonei şi va face parte din grupul copiilor, de escortă, care-i vor însoţi pe gazon pe Messi şi compania. Povestea puştiului, care suferă de sindromul Hunter, l-a impresionat pe un alt copil, Andrei Thiess, de 9 ani, tocmai fiul celui care aduce Barcelona la Bucureşti.

"Băiatul meu a citit despre Edi pe site-ul gsp.ro şi ne-a spus că trebuie să-l ajutăm, pentru că orice copil trebuie să fie fericit", a povestit Adrian Thiess. Edi face perfuzii săptămînal, ale căror costuri ajung la multe mii de euro pe an, perfuzii ce-i dau şansa să crească şi să aibă posibilitatea de a se descurca singur. Şi are nevoie de cel puţin 25.000 de euro pentru o operaţie.

Pentru ajutor, are conturi deschise la BRD: RO09 BRDE360SV79110823600 (în lei) şi RO57 BRDE360SV09944013600 (în euro).

Inbox
- Dinamo va evolua în noile echipamente ale echipei, roşii, care vor fi inaugurate contra Barcei. Sînt tricouri similare ca design celor ale "naţionalei" Portugaliei. Catalanii vor juca, astfel, în echipamentul secund, galben-portocaliu.
- Se pusese problema ca echipa roş-albilor să aibă un bonus, pentru întreaga formaţie, în cazul în care va scoate un rezultat pozitiv sau va avea o prestaţie lăudabilă contra ibericilor. Aseară se mai discuta chestiunea financiară. "Măcar banii restanţi din salarii să ni se mai dea, că s-a ajuns la trei luni de întîrzieri!", spuneau jucătorii.
- Înaintea startului partidei, pe gazon, va fi un spectacol cu tematică tradiţională românească, ce va dura 15 minute.
- Organizatorii au extins ieri programul caselor de bilete pînă la cel din urmă doritor, fiind dispuşi să vîndă ultimele mii de tichete "pînă la ultimul client".
- La hotelul Radisson Blu, unde se cazează delegaţia Barcelonei, este aşteptată şi cîntăreaţa pop Shakira, iubita lui Pique. Sud-americanca are rezervat un apartament special în stabiliment, însă sosirea ei este ţinută în secret.

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (303)
mcav
mcav  •  11 August 2012, 16:51

vand bilete la dinamo-barcelona 350 ron / bilet tel. 0768093944

potzo
potzo  •  11 August 2012, 15:35

Intrebari de tara inapoiata: va place Romania? Va plac femeile din Romania? Ce stiti despre Romania?

valentin000100010001
valentin000100010001  •  11 August 2012, 15:17

Vrei jucatorii Varzelonei la steOAIA ? Forta Stiinta! Hala Madrid!

Vezi toate comentariile (303)
Comentează