FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - BARCELONA 0-2

Au dezbrăcat vedetele » Dinamoviştii s-au bătut pe tricourile jucătorilor de la Barcelona

Issa Ba a ales să facă schimb de tricouri cu Rafinha, un tînăr promovat de la academia catalană
Issa Ba a ales să facă schimb de tricouri cu Rafinha, un tînăr promovat de la academia catalană

Articol de - Publicat luni, 13 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 august 2012 22:42

Dinamoviştii s-au ales cu suveniruri personale după ce au făcut schimb de tricouri cu starurile Messi, Xavi, Iniesta sau Mascherano. Cîteva episoade au fost haioase.

"Cîinii" au făcut marcaj necruţător la stelele Barcelonei şi în pauză, şi la finalul amicalului. Miza a fost reprezentată de tricourile-suvenir ale cîtorva dintre fotbaliştii blaugrana. Dinamoviştii au atacat fără milă încă de la pauză.

Curtean l-a blocat pe Messi, la un moment dat, spre finalul primei părţi, după care, în drum spre vestiare, s-a dus la Leo, i-a făcut semn că vrea să facă schimb de tricouri. Spre bucuria vizibilă a lui Alex, argentinianul s-a dezbrăcat imediat de echipament şi i l-a pasat ardeleanului! În drum spre vestiare, şi Alexe s-a ales cu tricoul lui Xavi.

La final, mai rămăseseră puţine vedete pe gazon, de aceea pe tricoul lui Iniesta, de exemplu, a fost duel. Matei a stat pe bancă spre a prinde finalul meciului, însă a ajuns prea tîrziu la starul spaniol. Bulgarul Galcev, la primul său meci în formaţia dinamovistă, a profitat că a prins ultimele minute pe gazon şi a mers spre vestiare cu Iniesta! Cînd Matei i-a făcut semn lui Iniesta să facă schimb de tricouri, ibericul, un pic încurcat, i l-a indicat pe bulgarul de lîngă el şi, din gesturi, i-a transmis că-i promisese echipamentul lui Galcev.

Dănciulescu a marcat duelul cu Mascherano printr-un schimb de tricouri, Scutaru s-a ales cu cel al lui Adriano, Bălgrădean cu cel al lui Valdes, iar Koulibaly cu cel al lui Affelay. Au mai fost şi alţi jucători care au schimbat echipamentul, dar nu şi Ţucudean şi Cătălin Munteanu. Cei doi nu au vrut tricourile Barcei, din orgoliu şi datorită faptului că liderul dinamoviştilor e fan Real Madrid de mai mulţi ani.

"Dacă vreau un tricou al Barcelonei, mă duc la magazin şi-mi cumpăr. Nu e nevoie să-l cer vreun jucător al catalanilor. Îi respect pe absolut toţi fotbaliştii, dar nu prea văd rostul acestor schimburi" (George Ţucudean, atacant Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Ce-au în comun Danciu-gol şi Messi
Cînd Dănciulescu a intrat pe teren, în minutul 77, Messi a ieşit. Zecile de mii de spectatori au aplaudat, în ordine, introducerea unui jucător-simbol pentru Dinamo, apoi au continuat cu ovaţiile pentru starul argentinian. "M-am simţit fotbalist. Mi s-a făcut pielea de găină de cînd mă pregăteam pe teren şi auzeam încurajările sau aplauzele. Sper să mai joc împotriva Barcelonei, dar aştept şi alte confruntări de vis. Dinamo s-a ridicat la nivelul adversarilor", a comentat fotbalistul de 35 de ani.

Overmars cu ochii şi pe "cîini"
Director tehnic la Ajax Amsterdam, Marc Overmars, s-a conversat cu Xavi înainte de meci, mai ales că ambii au jucat împreună la Barcelona. Olandezul a venit la Bucureşti pentru a discuta cu oficialii catalani despre împrumuturile unor fotbalişti la echipa "lăncierilor", printre cei vizaţi fiind Fontas, Tello şi Jonathan dos Santos. Totuşi, Overmars a fost impresionat şi de dinamoviştii Ţucudean (21 de ani) şi Matei (20 de ani), afirmînd la final: "Poate vor mai veni jucători din România la Ajax". În echipa batavă au mai evoluat în trecut românii Chivu şi Mitea.

Italienii îl văd pe Mutu la Dinamo
Italienii de la tuttomercatoweb.com anunţă că roş-albii se duelează cu francezii de la Ajaccio pentru transferul lui Adrian Mutu, intrat în dizgraţie la Cesena. Obstacolul, pentru ambele grupări, este reprezentat de salariul jucătorului, 1,8 milioane de euro pe sezon. Italienii spun că afacerea cu Dinamo s-ar putea realiza dacă roş-albii trec de Harkov şi ajung în grupele Europa League. Agentul Ioan Becali a declarat că soarta jucătorului se va decide în ultimele zile din august ale mercato-ului, cînd va merge şi el în Italia. Piţurcă este sigur: "Am vorbit şi cu Cristi Borcea despre Mutu. Ar fi o greşeală revenirea lui în Liga 1, dar şi a clubului care îl va lua".

Săvulescu l-a adus pe Andy Garcia
Actorul Andy Garcia, aflat în România pentru a filma, alături de Sharon Stone, pelicula "What About Love", a fost prezent la meciul dintre Dinamo şi Barcelona. Garcia a onorat invitaţia lui Dragoş Săvulescu, bun prieten şi partener de afaceri cu regizorul Bobby Păunescu, luînd loc în loja acţionarului dinamovist. După meci, Garcia, Săvulescu şi Bobby Păunescu au părăsit împreună stadionul.

Inbox
- Imnul lui Liverpool, "You"ll never walk alone", care s-a auzit frecvent la difuzoarele arenei, nu i-a impresionat pe dinamovişti: "Nu pricepem de ce trebuie să ni se pună acest imn, chiar dacă e o melodie frumoasă! Ar fi trebuit să ascultăm, mai mult, cîntecele lui Dinamo".
- Tito Vilanova a fost invitat de către oficialii roş-albilor la o conferinţă de presă în sala special amenajată de la Naţional Arena, însă antrenorul a refuzat. Totuşi, tehnicianul a stat de vorbă două minute cu presa spaniolă.
- Stewarzii din zona mixtă au fost şi ei emoţionaţi de prezenţa fotbaliştilor catalani, mulţi dintre ei pozîndu-i pe Iniesta şi compania cînd starurile blaugrana ieşeau şi se duceau spre autocar.
- Dinamoviştii au avut doar ieri liber după meciul cu Barca. De azi reîncep antrenamentele, pentru meciul cu Concordia, de vineri.
- Rapidistul George Copos a fost invitat la amicalul cu Barca, mai ales că giuleştenii au fost de acord ca partida directă să fie amînată. "Domnul Copos a fost uşor de reperat pentru a-şi primi invitaţia gratuită. Mai greu era să dăm de dînsul dacă trebuia să achite ceva", a declarat Nicolae Badea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
catareddog
catareddog  •  13 August 2012, 13:21
Postat de imperator pe 13 August 2012, 09:47

Săvulescu nu a cerut şi el " salamul " lui Messi ? : ))

omule nici mie nu-mi place savulescu si-l vad asa putin"suspect" dar ce femeie a avut...cea mai frumoasa romanca madalina ghenea asa ca respect

sek.91
sek.91  •  13 August 2012, 12:08

You'll never walk alone nu e doar imnul lui liverpool. :) si trebuie sa recunoastem ca este un imn frumos

statham_j
statham_j  •  13 August 2012, 10:03
Postat de alex_cainele pe 13 August 2012, 09:29

Fii serios, Tucudean, Pulhac si Munteanu au procedat corect. Iar Tucudean nu e nici pe departe snob. Daca ii propunea un catalan un schimb de tricouri sigur nu refuza. De ce trebuie sa lase el privirea in pamant si sa se milogeasca de cineva?

aici nu e vorba de milogeala....si totusi cine-i Tucudean sa vina aia de la Barcelona sa-i ceara musai tricoul? hai sa nu fim penibili nu-i problema ca nu a facut schimb de tricouri, snobismul vine din declaratia lui:"de ce sa schimb tricoul? pot sa-mi cumpar unul de la magazin"......de asta nu spui nimic? nu ti se pare aroganta unei beizadele de bani gata?.....daca tacea, era ok....dar cand tu nu insemni nimic in fotbalul mondial, dar mai ai si arogante din astea, derivate din banii bunicului....se cheama SNOBISM

Vezi toate comentariile (13)
Comentează