FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - BARCELONA 0-2

Ce debut a prins! » Koulibaly a bifat aseară primele minute în tricoul lui Dinamo tocmai contra lui Messi

Koulibaly, într-un duel cu Messi.
Koulibaly, într-un duel cu Messi.

Articol de - Publicat duminica, 12 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 11 august 2012 22:41

Trebuie să fie fantastic să joci primul meci în echipamentul unei formaţii chiar într-un duel "extraterestru" cu Barcelona.

Mulţi ar fi vrut să fie aseară în pielea lui Paul Koulibaly, 26 de ani, stoperul stînga burkinabez, care a bifat primele minute - se poate spune deja oficiale - în tricoul dinamovist.

Aceasta după ce, la mijlocul săptămînii, jucase la Dinamo II, în amicalul cu Mioveni (6-0), şi-o făcuse fără greşeală, sub ochii lui Dario Bonetti. Africanul a luat locul a doi jucători ce nu-i plac italianului: Luchin, internaţional român, de care Bonetti vrea să scape, şi Scutaru, apărător venit în vară de la Timişoara, care a greşit la Braşov, 2-2, lunea trecută.

"Îi luceau ochii"
Cînd a fost informat că va juca titular, Koulibaly avea lacrimi de emoţie, spuneau aseară coechipierii: "Îi luceau ochii, probabil că nu-i venea să creadă că o să dea din prima de Messi şi de toţi "extratereştrii".

Dario a făcut şi alte schimbări în garnitura de start, faţă de ultima partidă de campionat. L-a pedepsit şi pe Naumovski, care, alături de Scutaru, a "făcut" golul doi al braşovenilor, şi l-a reintrodus între buturi pe Bălgrădean.

Totodată, cum Issa Ba a resimţit dureri la genunchi la ultimele antrenamente, s-a apelat la Boubacar, şi el de-abia revenit după o veche accidentare.

Întîlnire ca la Hollywood
Pe lîngă Hagi, Gică Popescu, Costel Gîlcă şi Ioan Becali, ieri a fost şi un oaspete de la Hollywood la hotelul unde a fost cazată delegaţia blaugrana. Este vorba despre actorul Andy Garcia, aflat în România pentru pelicula "What about love", unde filmează alături de Sharon Stone. Actriţa n-a venit să vadă lotul Barcelonei, însă Garcia s-a întreţinut cîteva zeci de secunde cu cîteva dintre starurile spaniolilor, postînd apoi informaţia pe pagina sa de Twitter.

Au rîs cînd au auzit de 5 goluri
Cel mai amuzant moment al conferinţei de presă de ieri a catalanilor, unde au participat Jordi Alba şi Jose Manuel Pinto, a fost atunci cînd jucătorii au fost întrebaţi dacă se vor opri după ce vor marca de 5 ori în poarta dinamovistă. Pinto s-a schimonosit, Alba a făcut ochii mari, după care au replicat, aproape la unison: "Nu, nu e nici un acord, marcăm cîte putem, lumea vine să se bucure de spectacol". Urmarea o ştiţi deja acum.

Popescu, Hagi şi... atît!
Barcelonezii habar n-au de Chivu sau de Mutu! "Din generaţia actuală de fotbalişti români nu cunoaştem pe nimeni", a recunoscut portarul de rezervă al catalanilor, Pinto. Alba l-a completat: "Dar am auzit de Popescu, de Hagi, ei au jucat la Barca".

Pauza şi amicalul
Nicolae Badea a precizat ieri că Dinamo va continua să joace amicale cu echipe din Europa, la Bucureşti, următorul fiind pe 7 septembrie, cu Şahtior Doneţk: "Vom căuta ca în fiecare pauză competiţională să disputăm partide de verificare în ţară cu nume prestigioase din străinătate. E una dintre strategiile noastre. Dinamo nu putea organiza singură meciul, fără ajutorul Thiess Managament şi Media Consulta".

"Pe mine nu mă uită nimeni, nici Barcelona!"
Gheorghe Hagi a fost invitatul spaniolilor la prînzul oficial dinaintea partidei cu Dinamo. "Nu au cum să mă uite cei de la Barcelona pentru că am marcat al doilea gol din istoria lor de la mijlocul terenului. E greu să mă uite cineva, pe unde am trecut am lăsat o impresie bună, m-am comportat bine. Dacă Jordi Alba mă are drept model, ar trebui să fiţi toţi mîndri de asta. Mă simt bine că sînt un român respectat peste tot", a zis "Regele".

Au vopsit terenul
Chiar dacă le era teamă să nu se facă de rîs din pricina gazonului, rupt şi ars în unele zone ale terenului, organizatorii au găsit o metodă mai puţin profesionistă de a masca aceste carenţe. Iarba a fost vopsită cu verde în multe zone ale arenei, doar locurile unde gazonul lipsea cu desăvîrşire au rămas brăzdate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cristimcl
cristimcl  •  13 August 2012, 09:28

Mi s-a parut slab, poate a prins o zi proasta. A facut numai gafe , parca se speria de minge. Cred ca avem jucatori mai buni ca Koulibaly in Romania. Nu inteleg ce are peste un junior de la noi.

cordos_eu
cordos_eu  •  12 August 2012, 10:28
Postat de bububogdan pe 12 August 2012, 03:08

Anderlecht, Standard si Brugge ar face legea la noi in campionat ... ai habar de ce vorbesti macar ?

ar face pe naiba legea. chiar si pe Anderlecht ii supraevaluezi. formatie eliminata de marele Partizan in Liga in playoff.

nemira123
nemira123  •  12 August 2012, 09:51

Asta e, ne mai trebuie jucatori si stadion si avem de toate...:)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează