FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - AS VULCAN 11-0

FOTO Farmecul vieţii la ţară » Distracţie şi voie bună la amicalul lui Dinamo cu AS Vulcan, 11-0

Dinamoviştii au intrat pe terenul din Vulcan ca pe +8   FOTO
Dinamoviştii au intrat pe terenul din Vulcan ca pe "Santiago Bernabeu"

Articol de - Publicat vineri, 25 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 25 ianuarie 2013 10:29

Dinamo s-a oxigenat ieri în comuna Vulcan, la 20 de kilometri de Poiana Braşov, şi şi-a întărit moralul pe spatele unei echipe de Liga a 5-a, pe care a îngheţat-o lîngă munţi, scor 11-0.

Miros neaoş de ţară. Aer rece, munţii înzăpeziţi, semeţi, în apropiere, aproape 700 de suflete la meci. Care e unul istoric pentru comuna de 5.640 de locuitori, cît a arătat la ultimul recensămînt, acum un deceniu. Nici o echipă de prima ligă, darămite una cu istoria lui Dinamo, n-a mai călcat prin Vulcanul de Braşov.

Pîine tradiţională împărţită cu dărnicie nu doar "cîinilor", ci şi spectatorilor veniţi să vadă "partida mileniului". Fanfara, cu instrumente atît de vintage, a fost la datorie, a încălzit atmosfera. "Nu mai băga de dor şi jale, dă de bucurie că gata!, am terminat cantonamentul", au comandat dinamoviştii.

Terenul echipei de liga a cincea, deh!, rural, a prins şi revoluţia de la Bobîlna, dar gazdele au fost binevoitoare şi-au trasat gazonul cu rumeguş. Din ce-a mai rămas din acesta s-au acoperit găurile ca să nu se rupă băieţii.

Cristea şi Ţucudean, în formă
CS Vulcan s-a echipat în alb-roşu, localnicii i-au îmbiat la început cu cîntece pe "cîinii", însă aceştia şi-au vărsat iar amarul pe nevinovaţii adversari. A marcat toată lumea, s-a punctat din toate poziţiile, s-a ratat şi mai spectaculos, au mai fost şi două bare, copiii Filip şi Roman, plus recitalurile lui Andrei Cristea, în prima partea, şi al lui Ţucudean, în repriza secundă. "Ni s-au înmuiat genunchii!", s-au plîns gazdele prin minutul 75, însă dinamoviştii au fost însetaţi de sînge.

Ţîncii de şcoală au încins un meci al lor, fix lîngă terenul celor mari, de poftă! Alţii i-au luat pe ai lui Ţălnar cu frumosul, apoi la înjurături, că nu-i lasă şi pe localnici să dea golul de onoare. S-a încheiat după golul 11, însă "haita" lui "Papa" probabil ar mai fi înscris şi acum, atît de nesătulă pare.

"Apreciez apetitul de goluri al jucătorilor, din partea mea să se întreacă în a marca, dar vreau şi joc colectiv. Ofensivă fără milă! Să nu-i sature nimeni! Vom avea un cuvînt de spus în primăvară în campionat" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

"Uff, s-a terminat şi cantonamentul, a fost greu, dar cred că o să ne prindă bine! Vor urma meciuri amicale tari în Spania, acolo o să vedem cu adevărat la ce nivel sîntem" (Cătălin Munteanu, mijlocaş Dinamo)

Dinamo - AS Vulcan 11-0 (3-0)
Au marcat: A. Cristea (13, 44), Alexe (22), Scutaru (49), Ţucudean (50, 63, 70, 71), E. Crăciun (82), Dănciulescu (84), Curtean (85)

Dinamo: Naumovski (Manyur 30, Bălgrădean 61) - L. Rus (Homei 31, Nica 61), Luchin (M. Ioniţă 46), Dr. Grigore (Scutaru 46), Muşat (Burnea 31, E. Crăciun 61) - C. Matei (Strătilă 46, R. Stănescu 61), Ropotan (Boubacar 31, Dandea 61), C. Munteanu (A. Roman 31), St. Filip (Rotariu 46, Curtean 61) - A. Cristea (Ţucudean 46), Alexe (Axente 31, Dănciulescu 61). Antrenor Cornel Ţălnar

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Dandea, închizător la debut
Singurul transfer al echipei, Alex Dandea, a debutat ieri la Vulcan, însă nu ca stoper, ci ca închizător. Jucătorul de 25 de ani a evoluat 29 de minute, nu s-a complicat, a fost bun la respingere, nu a avut probleme cu adversarii destul de modeşti.

Făclii de război
Pe lîngă cei 700 de localnici, care aveau simpatii diverse la nivelul primei ligi, au fost şi 15 "ultraşi" dinamovişti, care au încins atmosfera la Vulcan. Au aprins torţe, au intrat pe teren, să dea şi unul un gol, apoi i-au înjurat şi apostrofat pe Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă. Şi-au afişat un banner: "Toţi "cîinii" într-un glas pentru a salva ce-a mai rămas".

Inbox
- Roş-albii au avut ieri dimineaţă antrenament la sala de forţă, azi mai au unul, fizic, după care vor pleca spre Bucureşti, stagiul de la Poiană încheindu-se. Pe 31 ianuarie se pleacă în Spania.
- Ţălnar: "După Pulhac, nu cred că-l voi pierde şi pe Grigore, din ce ştiu eu va rămîne pînă la vară la Dinamo. Ar fi dramatic, aş rupe apărarea în două. Mai am nevoie de un fundaş central".
- Andrei Cristea, minutul 5, a receptat un pumn în cap, involuntar, din partea portarului advers, însă doar i-a speriat pe colegi, ridicîndu-se după zece secunde.
- Florentin Petre a fost salutat cu căldură de localnic. "Hai, Petre, vino să dau mîna cu tine că te aştept de-o viaţă! Ia zi, rămîne Ropotan? Hai, mă, convingeţi-l să rămînă!", i-au strigat trei fani secundului dinamovist.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (11)
xhthu
xhthu  •  25 Ianuarie 2013, 14:15
Postat de cainele_leonidas pe 25 Ianuarie 2013, 12:54

noroc ca bate stelemeaua pe marea echipa ferencvaros... mare echipa... WAW

diferenta mare nu e.doar ca fotbalistii de la ferencvaros isi castiga painea din fotbal,aia de la vulcan din muls vaca

cainele_leonidas
cainele_leonidas  •  25 Ianuarie 2013, 12:54
Postat de cobra234 pe 25 Ianuarie 2013, 06:27

Dinamo s-a oxigenat ieri în comuna Vulcan, la 20 de kilometri de Poiana Braşov, şi şi-a întărit moralul pe spatele unei echipe de Liga a 5-a, pe care a îngheţat-o lîngă munţi, scor 11-0. ECHIPA TARE DINAMO,,,WAW

noroc ca bate stelemeaua pe marea echipa ferencvaros... mare echipa... WAW

lukducu
lukducu  •  25 Ianuarie 2013, 09:56
Postat de cobra234 pe 25 Ianuarie 2013, 06:27

Dinamo s-a oxigenat ieri în comuna Vulcan, la 20 de kilometri de Poiana Braşov, şi şi-a întărit moralul pe spatele unei echipe de Liga a 5-a, pe care a îngheţat-o lîngă munţi, scor 11-0. ECHIPA TARE DINAMO,,,WAW

Asa e is dati in ...masii.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează