FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO / CORESPONDENŢĂ DIN RÎŞNOV

FOTO "Haita" dezlănţuită » Dinamo s-a distrat în amicalul cu FC Rîşnov, scor 8-1. Cristea a marcat o triplă

Muşat s-a descurcat foarte bine pe postul lui în meciul cu Rîşnov +5   FOTO
Muşat s-a descurcat foarte bine pe postul lui în meciul cu Rîşnov

Articol de - Publicat luni, 21 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 20 ianuarie 2013 20:06

Dinamoviştii i-au tăvălit, ieri la prînz, prin zăpadă, 8-1, pe tăpşan, pe adversarii modeşti de la FC Rîşnov, liga a 4-a, distrîndu-se copios la primul amical pe 2013.

Decor invernal fantastic. Brazi împodobiţi cu zăpadă, coama unora acoperind zone ale terenului de fotbal, aer curat, să-l tot tragi în piept, să tot joci fotbal. Terenul, rural, plin de denivelări, tăpşan veritabil, zăpadă pe el şi de iarna trecută, marcaj trasat cu rumeguş, porţi de pe vremea cînd ajungea Ţălnar în semifinalele CCE.

Apetit de goluri deosebit, aşa cum îi place lui Ţălnar, care vrea un Dinamo superofensiv, atitudine, îmbrăţişări după goluri ca la nuntă, "hai, mă, să ne fie de bine!", pentru strîngerea relaţiilor în familie. Într-adevăr, s-a văzut valoarea ultramodestă a adversarului, FC Rîşnov, liga a patra, care pe final nu mai respira nici în pungă.

Toţi dinamoviştii au vrut să impresioneze, flămînzi de rezultate, după frustrările din toamnă şi cele 17 puncte în spatele Stelei. Dănciulescu, omniprezent, în stilu-i caracteristic, Curtean, eficient, Matei, bun şi la centrare, şi la finalizare, Alexe mai incisiv în atac decît mijlocaş stînga, Bălgrădean cu parade spectaculoase, Andrei Cristea cu o "triplă" de efect, din toate poziţiile, Filip, cu o reuşită şi două pase frumoase şi de gol, Ioniţă, simplu ca la antrenament, gol cu capul după corner, un mix reuşit de experienţă cu prospeţime.

"Îmi place apetitul de gol al băieţilor, stăm super şi la pregătire, momentan, mai ales că n-avem accidentări. Nu mă aventurez în declaraţii, podium, locuri în clasament, fiindcă mai sînt multe echipe cu loturi bune şi cu stabilitate financiară" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

Dinamo - FC Rîşnov 8-1 (2-0)
Au marcat: Curtean (9), C. Matei (14), Alexe (50), A. Cristea (64, 78, 80), Filip (76), Ioniţă (80) / Manole (55)

Dinamo: Bălgrădean (Naumovski 30, Manyur 60) - Nica (Boubacar 30, Issa Ba 60), Luchin (Ioniţă 46), Dr. Grigore (Scutaru 46), Muşat (Crăciun 30, Burnea 60) - C. Matei (Strătilă 46), L. Rus (Homei 46), C. Munteanu (Ţucudean 30, Axente 60), Curtean (Roman 30, R. Stănescu 60) - Dănciulescu (A. Cristea 46), Alexe (Filip 60). Antrenor Cornel Ţălnar

ALTE ŞTRI DESPRE DINAMO:

Atmosferă sud-americană antiacţionari
Aproape 1.000 de spectatori au ţinut să vadă ieri meciul pe arena Bucegi din Rîşnov, majoritatea fani dinamovişti. Dar au fost şi oameni cu fularul Rapidului la gît sau tineri care scandau "Steaua, Steaua" ca să-i enerveze pe roş-albi. Toţi avizi după autografe sau poze cu Dănciulescu şi compania, inclusiv cei ce nu ţineau cu Dinamo.

În startul meciului, galeria a aprins torţe, întrerupîndu-l două minute. Au scandat minute în şir împotriva şefilor, a fraţilor Becali, arborînd un banner: "Acţionarii nu ne interesează, doar Dinamo contează" (foto 2). Iar apoi jandarmii au împărţit cu dărnicie amenzi lîngă duba lor!

Inbox
- Florentin Petre a fost chemat să scandeze împotriva Stelei, s-a conformat, apoi l-au urmat, pe rînd, toţi ceilalţi dinamovişti.
- Ţălnar sau moda de iarnă a "cîinilor": antrenorul a încălţat nişte ghete milităreşti spre a se feri de frigul şi zăpada de la Rîşnov.
- Boubacar a fost confundat cu Bokila, a fost oprit la poze cu acest nume, dar senegalezul lui Dinamo nu s-a supărat şi-a fost zîmbitor la solicitări.
- Alexe era să fie lăsat la stadionul din Rîşnov, fiind asediat de cei ce doreau autografe şi o poză-amintire cu el.
- Strătilă l-a enervat în cîteva rînduri pe Ţălnar, care i-a strigat: "Dacă mai greşeşti o minge, mergi pînă la hotel pe jos!". Mijlocaşul şi-a revenit şi-a străbătut cei 8 kilometri cu autocarul.
- Amicalul a fost arbitrat de Robert Dumitru, din Braşov.
- Ilie Stan, antrenorul Chiajnei, şi Narcis Răducan, şeful Oţelului Galaţi, i-au spionat pe roş-albi.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
caminero
caminero  •  21 Ianuarie 2013, 11:09
Postat de aurel_109 pe 21 Ianuarie 2013, 09:41

E clar: acolo le e locul, in liga a 4-a: 1. Au mai multi spectatori ca in liga 1 2. Au reusit sa bata, inca la ce scor... 3. Toti dinamovistii sunt fericiti/ optimisti... Hai Dinamo...in 4

Da' sper că ajungem în aceeaşi serie cu echipa a doua a oiţelor ... mini-mieluţii, mă rog ... atîta plăcere avem pe lume, să vă batem tur-retur :D :D

jopek
jopek  •  21 Ianuarie 2013, 10:21

Is foarte curios ce o sa faca Andrei Cristea in returul asta...Am inteles ca a refuzat Iasul, data trecuta cand a fost impumutat la Iasi i-a mai crescut cota...Cred ca s-ar fi intamplat si acum la fel mai ales daca tot are el sete de fotbal...la Dinamo "tare mi-e frica" ca o sa se plafoneze....din nou!

aurel_109
aurel_109  •  21 Ianuarie 2013, 09:41

E clar: acolo le e locul, in liga a 4-a: 1. Au mai multi spectatori ca in liga 1 2. Au reusit sa bata, inca la ce scor... 3. Toti dinamovistii sunt fericiti/ optimisti... Hai Dinamo...in 4

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close